PROFERTIL. Revistë rreth ëndrrës dhe të qenit baba. Speed për spermatozoid. Qelizat e farës dhe kualiteti i tyre

Größe: px
Ab Seite anzeigen:

Download "PROFERTIL. Revistë rreth ëndrrës dhe të qenit baba. Speed për spermatozoid. Qelizat e farës dhe kualiteti i tyre"

Transkript

1 ROFERTIL Realizimi i ëndrrës për të qenë prind Këshilla dhe rekomandime për lumturi familjare Speed për spermatozoid Spermë të shëndoshë brenda muajsh Qelizat e farës dhe kualiteti i tyre Fakte për tek meshkujt Numri i patentës:

2 ROFERTIL ROFERTIL editorial 26 Të dashur lexuese dhe lexues, Dëshira për fëmijë është një temë me relevantë të madhe në shoqëri. Dëshira për familje, partner jete dhe fëmijë është jashtëzakonisht e madhe tek shumica e njerëzve. Nëse nuk pasojnë pasardhës, me kalim të kohës dëshira kalon në dëshpërim. Nga përvoja ime mund të them: Sa më aktiv të jetë mashkulli në realizimin e ëndrrës, aq më mirë. Falë një inovacioni mjekësor Shum mashkulli leht për ka ta marr mundësinë të përmirësojë mëdha. kualitetin e dhe shpresat për fëmijë jan të spermës së tij. ROfertil nga këndvështrimi medicinal në radhë të parë ka treguar rezultate të shkëlqyeshme, pasi deri tani të gjitha orvatjet për përmirësimin e kualitetit të spermës kanë dështuar. ërpos kësaj gjatë kësaj terapie shoh mundësinë për meshkujt, që llenimi të kontribuojnë natyral i në bën realizimin mirë një eçifti dëshirës për fëmijë dhe të përkrahin partneren Koha luan e një tyre rol edhe shumë në aspektin të rëndësishëm, nëse nuk realizohet dëshira shpirtëror. për të pasur fëmijë. Nëse pas një viti I Juaji marrëdhënie Univ.-rof. të pambrojtura nuk arrini Heinz në shtatzëni, Strohmer duhet të aktivizohet Dr. Qendra mashkulli. për realizimin Konkretisht e duhet paralel dëshirës me kontrollimet për fëmijë e femrës, të mendoni Goldenes Kreuz Vrej 180 Realizimi kapsula, dëshirës i ëndrrës të për cilat fëmijë për të qenë prind mund të ndryshojnë jetë E k s k u r s n g a k o n f e r e n c a p ë r s h t y p i n m e Çfarë ndikon ne rritjen e efektivitetit të spermatozoideve? Marrja e preparatit për është shu Shkaqet e shterpësisë tek meshkujt janë Nëse një mashkulli i caktohet të shumëfishta gjenetika, stresi, njëherë diagnosa infertilitet, ndryshimet e ritmit të jetës së atëherë numri magjik quhet tre. përditshme, por edhe mënyra e ushqimit në vendet industriale kanë ndikim në uljen drastike të produktivitetit dhe Aq muaj zgjat, deri sa të formohet një sula me lëng, më së miri pas ushqimit kualitetit të qelizave të farës. qelizë e farës plotësisht. randaj ose gjatë ngrënies. duhet të merrni ROfertil më së paku muaj dhe mbi të gjitha deri sa të filloj Kapsulë ose thërrmim shtatzënia. roduktiviteti Shprehur i mangët i me spermës gjuhën nuk e ROfertil Si alternativë është ekziston e edhe thjeshtë mundësia dhe mjekësisë: është rast i bëhet rrallë. fjalë për një kurim e logjike: marrjes ra, si thërrmim. nëse shkaqet Këtë e mund çrregullimeve merrni në gjatë farmaci, prodhimit sipas të dëshirës spermës një ta Rreth dietal 6% e së e meshkujve së nuk kufizuar realizojnë tek dot burrat dëshirën me dëshirë e tyre, edhe për pas të një lindur viti janë pako të për shumanshme, një muaj (0 atëherë copa) duhet apo për të marrëdhënie fëmijë. ër pacientin seksuale janë të rregullt dy gjëra pa luftohen tre muaj (90 ata copa). njëkohësisht. Thërrmimi Siç merret vlen mbrojtje. vendimtare në këtë rast: madhësia e thënia një herë në ditë jetën e përzier bashkëshortore, në ¼ litër uji. pakos dhe mënyra e marrjes. tërësia avarësisht është kapsulë gjithmonë ose thërrmim: rezultat i Në Varësisht shikim nga të parë koha kjo ideale shifër e ndoshta kurimit pjesëve Koha minimale të saja. prej Këtë muajsh filozofi e ndjek marrjes së preparatit ky preparat, siguron përmirësime i cili e bën duket duhet të e vogël, vendosim por për në Austri madhësinë presin e gjithashtu pakos. çifte foshnjën e tyre pa sukses. Sipas mendimit në vend problemi tozoideve. bashkëjetesën në çdo stadium të të lumtur formimit ROfertil të sperma-. Formula kyç i shterpësisë Një here në të dy shumtën e Efekte anësore të preparati nuk janë ROfertil rasteve qëndron mund të tek merret meshkujt. si pako rodhimi muaj i spermatozoideve me 60 kapsula, por përcillet edhe për në ndryshimin e marrjes së preparatit ju për vërejtur. rej marrjes së parë dhe me një tre fakt muaj paraprakisht (pra me nga 180 një kapsula). proces i këshillohet Spermiogrami të konsultoheni me mjekun Këshillohet gjatë në testikuj. të merren Zhvillimi në ditë i dy plotë kap-i tuaj. Çfarë tregon testi i farës qelizave të farës zgjat dy deri tre muaj. ra, një kohë e gjatë, gjatë së cilës çrregullimet mund të shkaktojnë Zu Beginn einer Kinderwunsch-Behandlung Në fillim të steht kurimit eine Reihe duhet von bërë Unter- disa dëme fatale. suchungen. kontrolle mjekësore. Bei der Frau Tek sind femra das fillimisht einen bëhet der Ultraschall kontrolli sowie me ultratinguj, die Blutab- zum Speed për spermë Si përgjigje e këtyre zhvillimeve u marrja nahme e und gjakut die Bestimmung dhe përcaktimi von i bestimmten Hormonen. përkatëse. Die Mundësitë Mög lichkeiten e kon- hormoneve zbulua ROfertil. Acidi folik dhe zinku kanë ndikim pozitiv në kualitetin e trollimit der Untersuchung tek gratë janë sind të bei shumta. der Frau Tek edhe spermës. për Këto një i vizitë përmbajnë tek urologu. të gjitha mërisë umeshkujt tek m vlen e kundërta: Mundësia e Fatkeqësisht tetë substancat presin vepruese shumica etë m a seiniges hulumtimit h k u l l i. të shkakut së shterpësisë meshkujve preparatit. shumë o ashtu gjatë edhe - pasi L-Carnitina, problemi substancë tradicionalisht trupore, e mendohet cila përmirëson se jen e greiche spermiogramit moshës e mundshme. asi epothuajse me r f orrit- l është vetëm me anë të është lëvizjen tek e femra, spermës, mendon aminoacidi docenti L- kualiteti ërmes i kësaj kontrollohet kualiteti i universitar arginin dhe Dr. koenzimi Eugen las, Q10 specialist së bashku farës qelizave në të farës me anë të mikroskopit. i me njohur glutacionin për andrologji dhe dhe selenin të pjellsh- rrisin përgjithësi shansin e pllenimit. Ideja e terapisë së Vetëm opsioni i fundit quhet in vitro n tuaj (familjare) më e lehtë Fuqi të përqendruara ROfertil ërmban në pikë të parë substanca të cilat i përmban vet trupi. ërqendrimi dhe kombinimi i saktë i substancave vitale të rofertil mundëson përmirësimin e kualitetit të farës, kjo është vërtetuar edhe në studime. Çdo kapsulë përmban konkretisht këtë përzierje të substancave: mirësim të dukshëm të numrit tëçrregullimet bioelemnti e zink kualitetit siguron të edhe spermës një përmirësim kanë të të bëjnë dendësisë me impotencë së farës, dhe rritje spermatozoideve dhe lëvizshmërisënuk së tyre. kualitetit të spermatozoideve, si dashnor. Shkurt: të Një cilat burrë, lëvizin i cili shpejtë ka derdhje dhe rritje të farës, të pjekurisë nuk do të Koenzimi Q10: mund të përmirësoj kuotën e pllenimit, rritjen e numrit të jetë Acidi i aftë folik: për është i domosdoshëm thotë se duhet të spermatozoideve dhe përmirësimin e lëvizshmërisë së spermadrazi qelizave një burrë (formimi i gjakut) si dhe për ngjizje. për rritjen ërkun-e qelizave, ndarjen e tozoideve. impotent metabolizmin mund e nervave dhe merr të jetë pjesë i aftë në për mbrojtjen e sistemit të Vitaminë E: mund të përmirësojëngjizje. qarkullimit të gjakut. Ndikimi pozitiv i lëvizshmërinë e spermatozoideve dhe kësaj vitamine tek kualiteti i qelizave nxit mundësinë e qelizave të farës të të farës është që moti i njohur, është bashkohet me vezën. kontrolluar Burrat e kanë hollësisht fajin dhe këshillohet L-Carnitin: është një substancë shumë aktive për qelizat, të cilat shërbejnë si substrat energjie. L- Carnitin mund të përmirësojë lëvizshmërinë e spermatozoideve dhe të ndikoj në për përkrahje. numrin e spermatozoideve. Zink: përveç funksionit si antioksidant (substanca, të cilat i lidhinshumicën Glutathion e rasteve dhe është selen: për janë këtëdy L-Arginin: është aminoacid, i cili i radikalet e lira apo pengojnëpërgjegjës substanca burri: të cilat Në Austri në ekzaminimet shkaqet e Nëse arrin deri tek një shtatzëni, në Kështu caktohet pra shansi i ngjizjes. spermiogrami tregon fatkeqësisht devijime të shumta. ra, në të shumtën e shumta e kanë janë 28% përmirësuar tek gruaja dukshëm dhe e ër ekspertin nevojitet ka rëndësi trupit në numri, sasi lëvizsh- të mëdha. formimin) dhe pjesëmarrjes në procese të shumta biokimike në trup, 60% lëvizshmërinë tek burri apo e tek qelizave të dy të partnerët farës. shterpësisë Kërkimet kanë treguar një për- (12%) mëria dhe forma e spermës. Rezultati fiksohet përmes të ashtuquajturit spermiogram. Organizata Botërore e Shëndetësisë WHO sjell përfundim vijues: Tek çrregullimet e së rasteve jo vetëm që kemi mangësi të spermatozoideve, por edhe lëvizja e tyre është e kufizuar. ërpos kësaj ndodh që të kemi ndryshime të tepërta të formës të qelizave. Dëshira e parealizuar për fëmijë nuk duhet ti lihet fatit ulet, nga ana tjetër mundësitë e një kurim i IHV do të thotë në aspektin pllenimi artificial janë më të madhe, psikik një udhëtim lartë e poshtë, sa Kualiteti më e re që normal të jetë i femra. spermës mes shpresës dhe dëshpërimit, a do Vëllimi i ejakulimit: 2 5 ml të realizohet apo jo. Në këtë mënyrë Së Numri bashku i spermatozoidëve: deri tek realizimi min. 20 i Mio./ml të ashpër e formulon profesori universitar nga Vjena Dr. Heinz Strohmer dëshirës për fëmijë Lëvizshmëria: më shumë se 50% ngarkesën e një çifti. Sipas mendimit Sigurisht Të drejtuara se In-vitri-Fertilisation drejt (IVF) të tij femra është më tepër e nuk Lëvizshmëria: është kurim i lehtë. Edh pse më kuotat Formë botërore normale: të kurimit kanë arritur më shumë në kurimin se 0% e hormoneve qelizave të farës dhe stresin shumë ngarkuar, se 25% pasi Norma duhet të shumëfishta të duroj e rreth kualitetit të 40-50% në çdo përpjekje, por një psikik. Joburrëror? Assesi! Fjalën e kanë ekspertët Testet ara se vetjake burrat të pasiv spermës të ndjehen në tëpa shumtën vetëdije e fajtor, rasteve duhet sjellin të keqkuptime vetëveprojnë. dhe Me nuk përmirësimin tregojnë asgjë e të farës saktë përmes rreth kualitetit ROfertil të derdhjes luan dhe së farës. burri një Urologu të u ofron rëndësishëm, ndihmë mjekësore është aktiv të dhe gjithë mban meshkujve përgjegjësi. të Kështu realizuar nuk dëshirën i mbetet e tyre. barra Sa vetëm më parë femrës. të dihet se si është kualiteti i derdhjes, aq më shpejt mund të ndërmerren Dhe të jemi hapa të sinqertë konkrete, mes në këtë nesh: rast Metoda me mundësitë tradicionale e terapive natyrale moderne. më e këndshme! është otenca: nuk ka të bëj me mundësinë për ngjizje 7 Metoda artificiale e mbarsjes është e lodhshme dhe është e lidhur me ngarkime psikike.

3 ROFERTIL ROFERTIL Miliona fara brenda muajsh Lumturia bashkëshortore e testuar në mënyrë klinike ROfertil ndikon si palestër sportive (fitness) për qelizat e farës tuaj. Me një bashkim të tetë substancave të ndryshme, ky preparat në mënyrë të fokusuar i largon ato probleme, të cilat ndikojnë negativisht në kualitetin e farës. Ndonjëherë ndikon edhe një ndryshim i vogël, dhe ju jeni më afër realizimit të dëshirës tuaj e të qenit prind. or edhe nëse pas kësaj nuk shihni sukses në procesin e ngjizjes, nuk do të thotë se duhet të dorëzoheni e të hiqni dorë nga ëndrra e lumturisë familjare. Një studim i bujshëm e thekson efikasitetin e marrjes së rregullt të ROfertil. Docenti universitar dr. Martin Imhof ka testuar efikasitetin e këtij kurimi: 82 meshkuj me dëshirë shumëvjeçare për të pasur fëmije muaj me Rruga deri tek fëmija i dëshiruar: Rruga deri tek ROfertil : radhë kanë marrë çdo ditë 2 kapsula ROfertil. Këta muaj treguan rezultate të konsiderueshme: jo vetëm që vëllimi i derdhjes është rritur për 24% (prej 2,91 në,61 mililitër), por edhe dendësia është rritur për 80%. Dendësia e spermatozoideve për nj mililitër është rritur në 2,7 miliona, këta ishin më të lëvizshëm dhe më të frytshme. Edhe numri i qelizave të farës të lëvizshme është rritur prej 8,95% në 19,27% (+11,5%), lëvizshmëria e farës në përgjithësi është rritur prej,1% në 49,27% (+48,7%). Shumë më e rëndësishme se këta shifra shkencore është domethënia i tyre për babanë me dëshirën e paplotësuar për fëmijë. as këtij tremujori dr. Imhof vërtetoi 21 përfundime normale të analizës. Me fjalë të tjera: Çdo i katërti pjesëmarrës kishte pas kësaj analize rezultate normale në spermiogram. 14 prej tyre pasi ka ngel shtatzëne partnerja janë bërë baba. Mundësia e krijimit të familjes jeton pra - me ROfertil. një efekt anësor. ROfertil duhet të merret minimum muaj, vetëm ashtu mund të normalizohet çdo stadium i formimit të spermatozoideve. Me marrjen e ROfertil duhet të vazhdoni deri sa të realizohet shtatzënia, por edhe më tutje. ROfertil mund të merrni në paketime prej 60 kapsulash (për një muaj) dhe me 180 kapsula (për muaj) por edhe në formë të thërrmuar (gjithashtu për 1 muaj apo muaj). ër një formim normal dhe të shëndoshë të spermatozoideve duhet të harmonizojnë shumë faktorë së bashku. Një mungesë që vërehet në spermiogram, mund të ketë shkaqe të ndryshme. Më të rëndësishmet janë: Shkaqet medicinale Këta janë sëmundje të lindura, operacion në zonën e legenit, por edhe pengesa hormonale, sëmundja e shytës si dhe infektim në zonën e jashtme të penisit apo testikujve. Shkaqe të mënyrës së jetesës Stres i vazhdueshëm, simptome të mungesës nga mënyra e të ushqyerit, pirja e duhanit, pirja e alkoolit dhe marrja e drogës mund të kufizoj në. Shkaqe tjera Rëndim hormonal nga mjedisi jetësor, ndotje e mjedisit, ndryshim në kualitetin e të ushqyerit dhe përmbajtjes së ushqimit, por edhe mosha luan një rol të rëndësishëm ( më së voni nga mosha 40 vjeçare MEDIKOS HARMA Rr. Nena Terez pp. Ekzaminime të shumta tregojnë se Gjakove, KOSOVO Edhe mënyra zvogëlohet a e kualiteti i spermatozoideve në mbarë Tel./Fax: tyre. e të ushqyerit mashkullit). botën keqësohet. Mobile: ër ROfertil mund të ketë nuk keni ndikim në randaj nuk duhet ta shtymë Nisemi prej faktit se sot rreth 40% e. nevojë për recetë mjeku. gjatë bërjen e një meshkujve në botë kanë kualitet më të Në ekzaminimet klinike të spermiogrami nga pritja nuk dobët të spermatozoideve. 4 Nr. i patentës: ROfertil është vërejtur as- bëhesh dot më i pjellshim. 5 botues rofertil, revistë rreth ëndrrës e të qenit baba, është medium i përshtatshëm si për mjekët ashtu edhe për pacientët, e cila informon mbi bazat e fertilitetit tek mashkulli, pengimit dhe mundësive të përmirësimit të Një çrregullim, shumë shkaqe Qelizat janë të ndjeshme ndaj stresit & Co rodhimi në testikuj Formimi i qelizave të farës drejtohet nga sistemi i hormoneve dhe procesi zhvillohet në testikuj. Ky proces zgjat gjithsej përafërsisht 72 ditë. ër një sekondë prodhohen rreth spermatozoide, për një orë -4 miliona. Në një mililitër derdhje gjenden mesatarisht 20 deri 64 miliona qeliza të farës. Spermatozoide skoceze Në një studim të madh skocez janë analizuar gjithsej prova të spermatozoideve. Rezultati ishte dëshpërues: Sipas këtij studimi numri normal i qelizave të farës nga viti 1989 është ulur për 0%. Ulje mundësish Kursime edhe tek spermatozoidet?

4 ROFERTIL ROFERTIL editorial 26 Të dashur lexuese dhe lexues, Dëshira për fëmijë është një temë me relevantë të madhe në shoqëri. Dëshira për familje, partner jete dhe fëmijë është jashtëzakonisht e madhe tek shumica e njerëzve. Nëse nuk pasojnë pasardhës, me kalim të kohës dëshira kalon në dëshpërim. Nga përvoja ime mund të them: Sa më aktiv të jetë mashkulli në realizimin e ëndrrës, aq më mirë. Falë një inovacioni mjekësor Shum mashkulli leht për ka ta marr mundësinë të përmirësojë mëdha. kualitetin e dhe shpresat për fëmijë jan të spermës së tij. ROfertil nga këndvështrimi medicinal në radhë të parë ka treguar rezultate të shkëlqyeshme, pasi deri tani të gjitha orvatjet për përmirësimin e kualitetit të spermës kanë dështuar. ërpos kësaj gjatë kësaj terapie shoh mundësinë për meshkujt, që llenimi të kontribuojnë natyral i në bën realizimin mirë një eçifti dëshirës për fëmijë dhe të përkrahin partneren Koha luan e një tyre rol edhe shumë në aspektin të rëndësishëm, nëse nuk realizohet dëshira shpirtëror. për të pasur fëmijë. Nëse pas një viti I Juaji marrëdhënie Univ.-rof. të pambrojtura nuk arrini Heinz në shtatzëni, Strohmer duhet të aktivizohet Dr. Qendra mashkulli. për realizimin Konkretisht e duhet paralel dëshirës me kontrollimet për fëmijë e femrës, të mendoni Goldenes Kreuz Vrej 180 Realizimi kapsula, dëshirës i ëndrrës të për cilat fëmijë për të qenë prind mund të ndryshojnë jetë E k s k u r s n g a k o n f e r e n c a p ë r s h t y p i n m e Çfarë ndikon ne rritjen e efektivitetit të spermatozoideve? Marrja e preparatit për është shu Shkaqet e shterpësisë tek meshkujt janë Nëse një mashkulli i caktohet të shumëfishta gjenetika, stresi, njëherë diagnosa infertilitet, ndryshimet e ritmit të jetës së atëherë numri magjik quhet tre. përditshme, por edhe mënyra e ushqimit në vendet industriale kanë ndikim në uljen drastike të produktivitetit dhe Aq muaj zgjat, deri sa të formohet një sula me lëng, më së miri pas ushqimit kualitetit të qelizave të farës. qelizë e farës plotësisht. randaj ose gjatë ngrënies. duhet të merrni ROfertil më së paku muaj dhe mbi të gjitha deri sa të filloj Kapsulë ose thërrmim shtatzënia. roduktiviteti Shprehur i mangët i me spermës gjuhën nuk e ROfertil Si alternativë është ekziston e edhe thjeshtë mundësia dhe mjekësisë: është rast i bëhet rrallë. fjalë për një kurim e logjike: marrjes ra, si thërrmim. nëse shkaqet Këtë e mund çrregullimeve merrni në gjatë farmaci, prodhimit sipas të dëshirës spermës një ta Rreth dietal 6% e së e meshkujve së nuk kufizuar realizojnë tek dot burrat dëshirën me dëshirë e tyre, edhe për pas të një lindur viti janë pako të për shumanshme, një muaj (0 atëherë copa) duhet apo për të marrëdhënie fëmijë. ër pacientin seksuale janë të rregullt dy gjëra pa luftohen tre muaj (90 ata copa). njëkohësisht. Thërrmimi Siç merret vlen mbrojtje. vendimtare në këtë rast: madhësia e thënia një herë në ditë jetën e përzier bashkëshortore, në ¼ litër uji. pakos dhe mënyra e marrjes. tërësia avarësisht është kapsulë gjithmonë ose thërrmim: rezultat i Në Varësisht shikim nga të parë koha kjo ideale shifër e ndoshta kurimit pjesëve Koha minimale të saja. prej Këtë muajsh filozofi e ndjek marrjes së preparatit ky preparat, siguron përmirësime i cili e bën duket duhet të e vogël, vendosim por për në Austri madhësinë presin e gjithashtu pakos. çifte foshnjën e tyre pa sukses. Sipas mendimit në vend problemi tozoideve. bashkëjetesën në çdo stadium të të lumtur formimit ROfertil të sperma-. Formula kyç i shterpësisë Një here në të dy shumtën e Efekte anësore të preparati nuk janë ROfertil rasteve qëndron mund të tek merret meshkujt. si pako rodhimi muaj i spermatozoideve me 60 kapsula, por përcillet edhe për në ndryshimin e marrjes së preparatit ju për vërejtur. rej marrjes së parë dhe me një tre fakt muaj paraprakisht (pra me nga 180 një kapsula). proces i këshillohet Spermiogrami të konsultoheni me mjekun Këshillohet gjatë në testikuj. të merren Zhvillimi në ditë i dy plotë kap-i tuaj. Çfarë tregon testi i farës qelizave të farës zgjat dy deri tre muaj. ra, një kohë e gjatë, gjatë së cilës çrregullimet mund të shkaktojnë Zu Beginn einer Kinderwunsch-Behandlung Në fillim të steht kurimit eine Reihe duhet von bërë Unter- disa dëme fatale. suchungen. kontrolle mjekësore. Bei der Frau Tek sind femra das fillimisht einen bëhet der Ultraschall kontrolli sowie me ultratinguj, die Blutab- zum Speed për spermë Si përgjigje e këtyre zhvillimeve u marrja nahme e und gjakut die Bestimmung dhe përcaktimi von i bestimmten Hormonen. përkatëse. Die Mundësitë Mög lichkeiten e kon- hormoneve zbulua ROfertil. Acidi folik dhe zinku kanë ndikim pozitiv në kualitetin e trollimit der Untersuchung tek gratë janë sind të bei shumta. der Frau Tek edhe spermës. për Këto një i vizitë përmbajnë tek urologu. të gjitha mërisë umeshkujt tek m vlen e kundërta: Mundësia e Fatkeqësisht tetë substancat presin vepruese shumica etë m a seiniges hulumtimit h k u l l i. të shkakut së shterpësisë meshkujve preparatit. shumë o ashtu gjatë edhe - pasi L-Carnitina, problemi substancë tradicionalisht trupore, e mendohet cila përmirëson se jen e greiche spermiogramit moshës e mundshme. asi epothuajse me r f orrit- l është vetëm me anë të është lëvizjen tek e femra, spermës, mendon aminoacidi docenti L- kualiteti ërmes i kësaj kontrollohet kualiteti i universitar arginin dhe Dr. koenzimi Eugen las, Q10 specialist së bashku farës qelizave në të farës me anë të mikroskopit. i me njohur glutacionin për andrologji dhe dhe selenin të pjellsh- rrisin përgjithësi shansin e pllenimit. Ideja e terapisë së Vetëm opsioni i fundit quhet in vitro n tuaj (familjare) më e lehtë Fuqi të përqendruara ROfertil ërmban në pikë të parë substanca të cilat i përmban vet trupi. ërqendrimi dhe kombinimi i saktë i substancave vitale të rofertil mundëson përmirësimin e kualitetit të farës, kjo është vërtetuar edhe në studime. Çdo kapsulë përmban konkretisht këtë përzierje të substancave: mirësim të dukshëm të numrit tëçrregullimet bioelemnti e zink kualitetit siguron të edhe spermës një përmirësim kanë të të bëjnë dendësisë me impotencë së farës, dhe rritje spermatozoideve dhe lëvizshmërisënuk së tyre. kualitetit të spermatozoideve, si dashnor. Shkurt: të Një cilat burrë, lëvizin i cili shpejtë ka derdhje dhe rritje të farës, të pjekurisë nuk do të Koenzimi Q10: mund të përmirësoj kuotën e pllenimit, rritjen e numrit të jetë Acidi i aftë folik: për është i domosdoshëm thotë se duhet të spermatozoideve dhe përmirësimin e lëvizshmërisë së spermadrazi qelizave një burrë (formimi i gjakut) si dhe për ngjizje. për rritjen ërkun-e qelizave, ndarjen e tozoideve. impotent metabolizmin mund e nervave dhe merr të jetë pjesë i aftë në për mbrojtjen e sistemit të Vitaminë E: mund të përmirësojëngjizje. qarkullimit të gjakut. Ndikimi pozitiv i lëvizshmërinë e spermatozoideve dhe kësaj vitamine tek kualiteti i qelizave nxit mundësinë e qelizave të farës të të farës është që moti i njohur, është bashkohet me vezën. kontrolluar Burrat e kanë hollësisht fajin dhe këshillohet L-Carnitin: është një substancë shumë aktive për qelizat, të cilat shërbejnë si substrat energjie. L- Carnitin mund të përmirësojë lëvizshmërinë e spermatozoideve dhe të ndikoj në për përkrahje. numrin e spermatozoideve. Zink: përveç funksionit si antioksidant (substanca, të cilat i lidhinshumicën Glutathion e rasteve dhe është selen: për janë këtëdy L-Arginin: është aminoacid, i cili i radikalet e lira apo pengojnëpërgjegjës substanca burri: të cilat Në Austri në ekzaminimet shkaqet e Nëse arrin deri tek një shtatzëni, në Kështu caktohet pra shansi i ngjizjes. spermiogrami tregon fatkeqësisht devijime të shumta. ra, në të shumtën e shumta e kanë janë 28% përmirësuar tek gruaja dukshëm dhe e ër ekspertin nevojitet ka rëndësi trupit në numri, sasi lëvizsh- të mëdha. formimin) dhe pjesëmarrjes në procese të shumta biokimike në trup, 60% lëvizshmërinë tek burri apo e tek qelizave të dy të partnerët farës. shterpësisë Kërkimet kanë treguar një për- (12%) mëria dhe forma e spermës. Rezultati fiksohet përmes të ashtuquajturit spermiogram. Organizata Botërore e Shëndetësisë WHO sjell përfundim vijues: Tek çrregullimet e së rasteve jo vetëm që kemi mangësi të spermatozoideve, por edhe lëvizja e tyre është e kufizuar. ërpos kësaj ndodh që të kemi ndryshime të tepërta të formës të qelizave. Dëshira e parealizuar për fëmijë nuk duhet ti lihet fatit ulet, nga ana tjetër mundësitë e një kurim i IHV do të thotë në aspektin pllenimi artificial janë më të madhe, psikik një udhëtim lartë e poshtë, sa Kualiteti më e re që normal të jetë i femra. spermës mes shpresës dhe dëshpërimit, a do Vëllimi i ejakulimit: 2 5 ml të realizohet apo jo. Në këtë mënyrë Së Numri bashku i spermatozoidëve: deri tek realizimi min. 20 i Mio./ml të ashpër e formulon profesori universitar nga Vjena Dr. Heinz Strohmer dëshirës për fëmijë Lëvizshmëria: më shumë se 50% ngarkesën e një çifti. Sipas mendimit Sigurisht Të drejtuara se In-vitri-Fertilisation drejt (IVF) të tij femra është më tepër e nuk Lëvizshmëria: është kurim i lehtë. Edh pse më kuotat Formë botërore normale: të kurimit kanë arritur më shumë në kurimin se 0% e hormoneve qelizave të farës dhe stresin shumë ngarkuar, se 25% pasi Norma duhet të shumëfishta të duroj e rreth kualitetit të 40-50% në çdo përpjekje, por një psikik. Joburrëror? Assesi! Fjalën e kanë ekspertët Testet ara se vetjake burrat të pasiv spermës të ndjehen në tëpa shumtën vetëdije e fajtor, rasteve duhet sjellin të keqkuptime vetëveprojnë. dhe Me nuk përmirësimin tregojnë asgjë e të farës saktë përmes rreth kualitetit ROfertil të derdhjes luan dhe së farës. burri një Urologu të u ofron rëndësishëm, ndihmë mjekësore është aktiv të dhe gjithë mban meshkujve përgjegjësi. të Kështu realizuar nuk dëshirën i mbetet e tyre. barra Sa vetëm më parë femrës. të dihet se si është kualiteti i derdhjes, aq më shpejt mund të ndërmerren Dhe të jemi hapa të sinqertë konkrete, mes në këtë nesh: rast Metoda me mundësitë tradicionale e terapive natyrale moderne. më e këndshme! është otenca: nuk ka të bëj me mundësinë për ngjizje 7 Metoda artificiale e mbarsjes është e lodhshme dhe është e lidhur me ngarkime psikike.

5 Numri i patentës: e testuar në klinikë Materie vitale, e cila stimulon pllenimin tek meshkujt. ërmirëson v llimin, p rqendrimin dhe lëvizshmërinë e qelizave të farës. Informata shtesë: ose tek mjeku Juaj. ër plotësimin e ëndrrës të qenit baba

Të ushqyerit e baraspeshuar forcon shëndetin

Të ushqyerit e baraspeshuar forcon shëndetin Të ushqyerit e baraspeshuar forcon shëndetin Kështu mundeni JU ta zvogëloni rrezikun nga kanceri Një informatë e Ligës për sëmundjet e kancerit 1 Dëftues botimi _Botuesit Krebsliga Schweiz Effingerstrasse

Mehr

www.sms-win.eu KREDI BRENDA DITËS Baumackerstrasse 24 8050 Zürich - Oerlikon Tel.: 044 240 57 67 Fax: 044 240 57 69

www.sms-win.eu KREDI BRENDA DITËS Baumackerstrasse 24 8050 Zürich - Oerlikon Tel.: 044 240 57 67 Fax: 044 240 57 69 albsuisse wird finanziell unterstützt von: Dezember 2009 / Jahr 2, Nr.: 10/ www.albsuisse.ch / GRATISZEITSCHRIFT Pozita e femrës sot! 3 Die zerrissene Frau 14 Intervistë me poetën Hava Kurti-Krasniqi 28

Mehr

Të siguruar mirë. Institutionen. Sigurimet shoqërore në Austri. Die Sozialversicherung in Österreich

Të siguruar mirë. Institutionen. Sigurimet shoqërore në Austri. Die Sozialversicherung in Österreich Die Sozialversicherung in Österreich Institutionen Të siguruar mirë Sigurimet shoqërore në Austri 2013 Informacion i Muzeut Social dhe Ekonomik Austriak i komisionuar nga Federata austriake e Institucioneve

Mehr

Rritja në një mjedis shumëgjuhësor*

Rritja në një mjedis shumëgjuhësor* Shkurt. Qartë. Informacion për prindërit Bebe + fëmijë të vegjël 0-3 vjeç Rritja në një mjedis shumëgjuhësor* Mehrsprachig aufwachsen* * A dinit që fëmijët mund të mësojnë disa gjuhë në mënyrë të natyrshme?

Mehr

Aufklärung Nr. 7: MMR Albanisch / Shqip

Aufklärung Nr. 7: MMR Albanisch / Shqip Sqarimi për vaksinimin mbrojtës kundër fruthit, shytave dhe rubeolës Fruthi, shytat dhe rubeola janë sëmundje të përhapura, (mjaft të shpërndara) të cilat shkaktohen përmes infeksioneve virale (virusi

Mehr

Fëmija jonë Viti i 1. i jetës

Fëmija jonë Viti i 1. i jetës Unser Kind 1. Lebensjahr Fëmija jonë Viti i 1. i jetës 1 Albanisch Deutsch / Shqip Gjermanisht E L T E R N B R I E F E Liebe Eltern Eltern sein ist für Mütter und Väter eine Aufgabe, die viel Freude, aber

Mehr

SISTEMI PARASHKOLLOR DHE SHKOLLOR NË BAVARI

SISTEMI PARASHKOLLOR DHE SHKOLLOR NË BAVARI Projektgruppe Albanische Familien SISTEMI PARASHKOLLOR DHE SHKOLLOR NË BAVARI - Informata të përgjithshme - Das bayerische Schulsystem allgemeine Informationen für Eltern in albanischer Sprache Präventive

Mehr

INFORMACION PER PRINDERIT ELTERNINFORMATION WILLKOMMEN IN UNSEREM KINDERGARTEN... MIRSEVINI NE KOPESHTIN TONE TE FEMIJEVE ... ne gjuhen Gjermane

INFORMACION PER PRINDERIT ELTERNINFORMATION WILLKOMMEN IN UNSEREM KINDERGARTEN... MIRSEVINI NE KOPESHTIN TONE TE FEMIJEVE ... ne gjuhen Gjermane ELTERNINFORMATION Sprache: Deutsch WILLKOMMEN IN UNSEREM KINDERGARTEN... mit deutscher Sprache INFORMACION PER PRINDERIT Ne gjuhen/sprache: Shqip/Albanisch MIRSEVINI NE KOPESHTIN TONE TE FEMIJEVE... ne

Mehr

GOETHE-ZERTIFIKAT B1 DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN DISPOZITAT PËR ZHVILLIMIN E PROVIMIT

GOETHE-ZERTIFIKAT B1 DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN DISPOZITAT PËR ZHVILLIMIN E PROVIMIT DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN DISPOZITAT PËR ZHVILLIMIN E PROVIMIT Stand: 1. Mai 2013 Aktualizimi i fundit: 1 maj 2013 Durchführungsbestimmungen Dispozitat për Zhvillimin e Provimit 2 / 11 Durchführungsbestimmungen

Mehr

Informim për vaksinimin mbrojtës kundër lisë së dhenve

Informim për vaksinimin mbrojtës kundër lisë së dhenve Informim për vaksinimin mbrojtës kundër lisë së dhenve Lia e dhenve (varicela) është një sëmundje ngjitëse e përhapur në mbarë botën, e cila shkaktohet përmes virusit Varicela-Zoster. Bartja e saj bëhet

Mehr

PROGRAMI I TRAJNIMIT TË TRUPAVE TË MBROJTJES TË KOSOVËS

PROGRAMI I TRAJNIMIT TË TRUPAVE TË MBROJTJES TË KOSOVËS IOM International Organization for Migration OIM Organisation Internationale pour les Migrations OIM Organizacion Internacional para las Migraciones PROGRAMI I TRAJNIMIT TË TRUPAVE TË MBROJTJES TË KOSOVËS

Mehr

Mirësevini në Oberösterreich

Mirësevini në Oberösterreich LAND OBERÖSTERREICH Mirësevini në Oberösterreich Mirësevini në Austrinë e Epërme Qendra për integrim në Austrinë e Epërme falënderon institucionet vijuese për bashkëpunimin rreth hartimit të këtij doracaku

Mehr

Vjetari. Jahrbuch 2008/09. "Loyola-Gymnasium" Asociation

Vjetari. Jahrbuch 2008/09. Loyola-Gymnasium Asociation Asociation "Loyola-Gymnasium" Vjetari Staatlich anerkanntes, klassisches, privates Gymnasium mit einem Internat für Jungen und einem Internat für Mädchen, in Prizren im Kosovo. Jahrbuch - Vjetari - 2008/09

Mehr

ALG News - 05/ Prizren, den Seite: 1/7. Të dashur miq të Gjimnazit Loyola, Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums,

ALG News - 05/ Prizren, den Seite: 1/7. Të dashur miq të Gjimnazit Loyola, Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Seite: 1/7 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, ein Blick aus dem Fenster bestätigt den Blick auf das Kalenderblatt: Es ist Oktober geworden, und die aufgeregte Unruhe der ersten Wochen des neuen Schuljahres

Mehr

ALBANISCH. Një udhërrëfyes për orientim dhe komunikim në Gjermani

ALBANISCH. Një udhërrëfyes për orientim dhe komunikim në Gjermani ALBANISCH Një udhërrëfyes për orientim dhe komunikim në Gjermani Mirësevini në Gjermani! Willkommen in Deutschland! RefugeeGuide.de Ky udhërrëfyes ka për qëllim që të ju ofrojë informata për vendin në

Mehr

Së bashku kundër kancerit të gjirit

Së bashku kundër kancerit të gjirit Së bashku kundër kancerit të gjirit Pyetjet dhe përgjigjet më të nevojshme Një informacion nga Lidhja e kancerit PËRMBAJTJA Rreziku nga kanceri i gjirit 3 Zbulimi i hershëm 7 Ç mund të bëni ju vetë? 12

Mehr

ALG News 03/2013. www.alg-prizren.com. Dita e shkollës. Schulfest. Prizren, den 12.05.2013. Seite: 1/6. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums,

ALG News 03/2013. www.alg-prizren.com. Dita e shkollës. Schulfest. Prizren, den 12.05.2013. Seite: 1/6. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Seite: 1/6 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Të dashur miq të Loyola-Gymnasium, es sind zwar noch keine zwei Monate vergangen seit Sie das letzte Mal von uns gehört haben, aber es ist doch schon wieder

Mehr

Aufklärung Nr. 23: 6-fach Albanisch/Shqip

Aufklärung Nr. 23: 6-fach Albanisch/Shqip për vaksinimin kundër tetanosit, difterisë, pertusis (kolla e mirë), virusit haemophilus influenzae b (Hib), poliomielitit dhe hepatitit B Në përgjithësi për foshnjat dhe fëmijët e vegjël rekomandohet

Mehr

Së bashku kundër kancerit të gjirit

Së bashku kundër kancerit të gjirit Së bashku kundër kancerit të gjirit Pyetjet dhe përgjigjet më të nevojshme Një informacion nga Lidhja e kancerit PËRMBAJTJA Rreziku nga kanceri i gjirit 3 Zbulimi i hershëm 7 Ç mund të bëni ju vetë? 12

Mehr

Së bashku kundër kancerit të gjirit

Së bashku kundër kancerit të gjirit Së bashku kundër kancerit të gjirit Pyetjet dhe përgjigjet më të nevojshme Një informacion nga Lidhja e kancerit PËRMBAJTJA Rreziku nga kanceri i gjirit 3 Zbulimi i hershëm 7 Ç mund të bëni ju vetë? 12

Mehr

ALG News - 07/ Prizren, den Seite: 1/8. Të dashur miq të Gjimnazit Loyola, Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums,

ALG News - 07/ Prizren, den Seite: 1/8. Të dashur miq të Gjimnazit Loyola, Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Seite: 1/8 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, das Stabilisierungs- und Assoziierungsabkommen, das die EU am 27.10.2015 mit dem Kosovo unterzeichnet hat und inzwischen auch vom Parlament ratifiziert wurde,

Mehr

ALG News - 06/ Prizren, den Seite: 1/6. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Të dashur miq të Gjinnazit Loyola,

ALG News - 06/ Prizren, den Seite: 1/6. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Të dashur miq të Gjinnazit Loyola, Seite: 1/6 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, selbst hier im Kosovo wird spürbar, dass der Sommer, der in diesem Jahr ein sehr heißer war, allmählich zu Ende geht. Wir melden uns bei Ihnen, um Ihnen

Mehr

ALG News 03/ Bau. Ndërtim. Schulfest. Dita e shkollës. Prizren, den Seite: 1/8

ALG News 03/ Bau. Ndërtim. Schulfest. Dita e shkollës. Prizren, den Seite: 1/8 Seite: 1/8 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, es ist mal wieder an der Zeit, dass wir uns melden, um ein wenig zu berichten. Geschehen ist, seit dem wir uns das letzte Mal gemeldet haben, nämlich wieder

Mehr

Edukimi. Recetë me ndikime të dëshiruara anësore. Schulpsychologischer Dienst des Kantons St.Gallen. Schul- und Erziehungsberatung

Edukimi. Recetë me ndikime të dëshiruara anësore. Schulpsychologischer Dienst des Kantons St.Gallen. Schul- und Erziehungsberatung Schulpsychologischer Dienst des Kantons St.Gallen Schul- und Erziehungsberatung Edukimi Recetë me ndikime të dëshiruara anësore Silke Ebsen lic. phil. Schulpsychologin Regula Schilling Fachpsychologin

Mehr

Foshnja jonë Unser Baby. shqip gjermanisht albanisch deutsch

Foshnja jonë Unser Baby. shqip gjermanisht albanisch deutsch Foshnja jonë Unser Baby shqip gjermanisht albanisch deutsch Liebe Eltern Eltern sein ist für Mütter und Väter eine Aufgabe, die viel Freude, aber auch Fragen mit sich bringt und das Leben verändert. Kommt

Mehr

Foshnja jonë. Unser Baby

Foshnja jonë. Unser Baby Foshnja jonë Unser Baby shqip gjermanisht albanisch deutsch 2 Liebe Eltern Eltern sein ist für Mütter und Väter eine Aufgabe, die viel Freude, aber auch Fragen mit sich bringt und das Leben verändert.

Mehr

Verständigungshilfe Deutsch Albanisch

Verständigungshilfe Deutsch Albanisch Verständigungshilfe Deutsch Albanisch Auszug aus dem Kurzsprachführer Albanisch des Bundessprachenamtes Phrasen und Wortlisten zu Alltagssituationen Impressum Herausgeber: Bundessprachenamt (BSprA) Abteilung

Mehr

- Arsimi gjithëpërfshirës - Roli i teknologjisë në të nxënë & funksionet e shkollës - Zhvillimi i mësimdhënësve përmes mentorimit

- Arsimi gjithëpërfshirës - Roli i teknologjisë në të nxënë & funksionet e shkollës - Zhvillimi i mësimdhënësve përmes mentorimit Pikëpamjet e autorit të shprehura në këtë doracak nuk i reflektojnë medoemos pikëpamjet e Agjencionit të Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar apo të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Ky doracak

Mehr

ALG News - 04/ Prizren, den Seite: 1/9. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Të dashur miq të gjimnazit Loyola,

ALG News - 04/ Prizren, den Seite: 1/9. Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, Të dashur miq të gjimnazit Loyola, Seite: 1/9 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, schon seit gut einem Monat haben wir Ferien. Es ist ruhiger geworden auf unsrem Hof, aber auch in den Ferien gibt es viel zu tun, damit im neuen Schuljahr

Mehr

Musterformular ZIT-BB

Musterformular ZIT-BB Fletudhëzim i Entit për të huaj lidhur me qëndrimin tuaj në Republikën Federale të Gjermanisë 1. Parathënie Republika Federale e Gjermanisë ju dëshiron mirëseardhje dhe suksese gjatë qëndrimit tuaj. Ekzistojnë

Mehr

Depresioni. Si lind depresioni? Si trajtohet ai? Cila është lidhja e tij me stresin? Martin E. Keck

Depresioni. Si lind depresioni? Si trajtohet ai? Cila është lidhja e tij me stresin? Martin E. Keck E drejta e autorit: Lundbeck (Zvicër) AG, Cherstrasse 4, 8152 Glattbrugg/ZH Martin E. Keck Depresioni Si lind depresioni? Si trajtohet ai? Cila është lidhja e tij me stresin? Rreth autorit: Docenti privat

Mehr

Deti i Bardhë DETI I BARDHË. Botim i zgjedhur për Letërsitë rreth Mesdheut

Deti i Bardhë DETI I BARDHË. Botim i zgjedhur për Letërsitë rreth Mesdheut 21 Luljeta Arapi Shqipëri/Gjermani Khaled Al-Khamissi Egjipt Arian Leka Shqipëri Fatos Lubonja Shqipëri Luljeta Lleshanaku Shqipëri Ilma Rakusa Zvicër Hans-Ulrich Treichel Gjermani Agron Tufa Shqipëri

Mehr

A keni dëgjuar për Katër Ligjet Shpirtërore?

A keni dëgjuar për Katër Ligjet Shpirtërore? A keni dëgjuar për Katër Ligjet Shpirtërore? Kennen Sie die vier geistlichen Gesetze? Ebenso wie es Naturgesetze gibt, die im physikalischen Bereich gelten, gibt es auch für den geistlichen Bereich Grundsätze,

Mehr

Përkrahja e të shkruarit në gjuhën e parë

Përkrahja e të shkruarit në gjuhën e parë Përkrahja e të shkruarit në gjuhën e parë Materiale për mësimin në gjuhën e prejardhjes Nxitje didaktike 1 Përkrahja e të shkruarit në gjuhën e parë Basil Schader Nexhat Maloku Materiale për mësimin në

Mehr

Mirë se vini në Gjermani

Mirë se vini në Gjermani Mirë se vini në Gjermani Kjo broshurë i dedikohet të gjithë lexuesve të cilët dëshirojn te kenë një pasqyrë të përgjithëshme rreth Republikës Federale të Gjermanisë. Me anë të kësaj broshure jemi munduar

Mehr

Amt für Volksschule Mundësi shkollimi në kantonin e Turgaut - Përmbledhje e shkurtër Shqip - Gjermanisht

Amt für Volksschule Mundësi shkollimi në kantonin e Turgaut - Përmbledhje e shkurtër Shqip - Gjermanisht Amt für Volksschule Mundësi shkollimi në kantonin e Turgaut - Përmbledhje e shkurtër Shqip - Gjermanisht Bildungsmöglichkeiten im Kanton Thurgau - Kurzfassung Albanisch - Deutsch Inhaltsverzeichnis Parathënie...

Mehr

Sukses afatgjatë në ndërtimin e skileve

Sukses afatgjatë në ndërtimin e skileve Departamenti Shkencat shëndetësore dhe teknologjia (D-HEST) Projekti hulumtues preventiva për sëmundjet muskularo-skeletore në lidhje me ndërtimin e skileve Elke Tomforde, nëntor 2012 Sukses afatgjatë

Mehr

Të dhëna bazike të lëndës Universiteti i Mitrovices :ISA BOLETINI FAKULTETI I GJEOSHKENCAVE, Departamenti Materiale dhe Metalurgji GJUHË GJERMANE I

Të dhëna bazike të lëndës Universiteti i Mitrovices :ISA BOLETINI FAKULTETI I GJEOSHKENCAVE, Departamenti Materiale dhe Metalurgji GJUHË GJERMANE I Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Universiteti i Mitrovices :ISA BOLETINI FAKULTETI I GJEOSHKENCAVE, Departamenti Materiale dhe Metalurgji GJUHË GJERMANE I Bachelor Titulli i lëndës: Niveli:

Mehr

Vjetari. Jahrbuch 2009/10. "Loyola-Gymnasium" Asociation

Vjetari. Jahrbuch 2009/10. Loyola-Gymnasium Asociation Asociation "Loyola-Gymnasium" Staatlich anerkanntes, klassisches, privates Gymnasium mit einem Internat für Jungen und einem Internat für Mädchen, in Prizren im Kosovo. Jahrbuch - Vjetari - 2009/10 Vjetari

Mehr

Was suchen Sie? Çka po kërkoni ju? Vielen Dank Shumë faleminderit Ich danke Ihnen Ju falemnderoj Ich gratuliere Unë ju uroj Das war mein Traum Ajo

Was suchen Sie? Çka po kërkoni ju? Vielen Dank Shumë faleminderit Ich danke Ihnen Ju falemnderoj Ich gratuliere Unë ju uroj Das war mein Traum Ajo Mëso Gjermanisht! Shumë njerëz kane dëshirë te mësojnë Gjermanishten, por shpesh nuk e realizojnë këtë qellim jo se ju mungon vullneti, por sepse nuk kane mjetet, metodën apo nxitjen e duhur. Në ketë fjalorthë,

Mehr

ISSN Nr. 1 Tetor Botim i Shoqatës Shqiptare të Bankave. Kolaterali bankar ndikimi në ekonomi.

ISSN Nr. 1 Tetor Botim i Shoqatës Shqiptare të Bankave. Kolaterali bankar ndikimi në ekonomi. Botim i Shoqatës Shqiptare të Bankave Nr. 1 Tetor 2011 ISSN 2225-2959 Kolaterali bankar ndikimi në ekonomi www.aab.al BANKIERI 1 Nëpërmjet bashkëpunimit efektiv, AAB kombinon energjitë dhe perspektivat

Mehr

Botschaft der Bundesrepublik Deutschland Tirana Embassy of the Federal Republic of Germany

Botschaft der Bundesrepublik Deutschland Tirana Embassy of the Federal Republic of Germany ,'. GZ.:RK5.E_ (Bitte bei Antwort ange Botschaft der Bundesrepublik Deutschland Tirana Embassy of the Federal Republic of Germany Verwaltungsgericht Hamburg Lübeckertordamm 4 20099 Hamburg Tirana, den

Mehr

Zeitschrift für Interkulturellen Fremdsprachenunterricht Didaktik und Methodik im Bereich Deutsch als Fremdsprache

Zeitschrift für Interkulturellen Fremdsprachenunterricht Didaktik und Methodik im Bereich Deutsch als Fremdsprache Zeitschrift für Interkulturellen Fremdsprachenunterricht Didaktik und Methodik im Bereich Deutsch als Fremdsprache ISSN 1205-6545 Jahrgang 20, Nummer 1 (April 2015) Studienbegleitender Deutschunterricht

Mehr

ALG News Weihnachten 2009

ALG News Weihnachten 2009 Seite: 1/6 Liebe Freunde des Loyola-Gymnasiums, noch einmal wollen wir uns bei Ihnen melden, bevor das Jahr 2009 zu Ende geht. Vieles hat sich ereignet, wofür wir dankbar sein dürfen. Lesen Sie, was sich

Mehr

Formular për SYLLABUS të Lëndës

Formular për SYLLABUS të Lëndës Formular për SYLLABUS të Lëndës Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Fakulteti i Filologjisw Titulli i lëndës: Letërsi gjermane e shek. 16-18 Niveli: BA Statusi lëndës: Obligative Viti i studimeve:

Mehr

8. Sitzung Tagesordnung und Protokoll

8. Sitzung Tagesordnung und Protokoll 8. Sitzung 20.09.2007 Tagesordnung und Protokoll 8. Versammlung der Asociation "Loyola-Gymnasium" - 20.08.2007 Seite: 1/4 Anwesend Stimmberechtigte Mitglieder Apostolische Administratur Prizren Deutsche

Mehr

Gleiche Rechte für Frauen und Männer Equal rights for women and men të barabarta për gratë dhe burrat

Gleiche Rechte für Frauen und Männer Equal rights for women and men të barabarta për gratë dhe burrat Gleiche Rechte für Frauen und Männer Equal rights for women and men Të drejta të barabarta për gratë dhe burrat Égalité de droits pour les femmes et les hommes Haki sawa kwa wanawake na wanaume! 08000

Mehr

2 3

2 3 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Fjala përshëndetëse e Ambasadores Gjermane Susanne Schütz Grußwort der deutschen Botschafterin Susanne Schütz 8 1 Shumë të nderuar zonja dhe zotërinj, të dashur miq të kulturës gjermane,

Mehr

FACHBEGRIFF DEFINITION NOCIONI (NË GJUHËN KOMBËTARE)

FACHBEGRIFF DEFINITION NOCIONI (NË GJUHËN KOMBËTARE) FJALORTH PRODHIMI The Glossary has been created as part of the Migration for Development in the Western Balkans (MIDWEB) project, which received financial assistance from the European Commission IPA 2009

Mehr

Radio D Teil 2. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Mësimi 36 Ludvig van Bethoven

Radio D Teil 2. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Mësimi 36 Ludvig van Bethoven Mësimi 36 Ludvig van Bethoven Në moshën 22 vjeçare, Ludvig van Bethoveni kompozoi pjesën e njohur "Oda e gëzimit", e cila është sot himn i BE. Një pjesë për radio e çon dëgjuesin drejtpërdrejt nga Shtëpia

Mehr

BEKTASHIZMI NË SHQIPËRI DHE GJURMËT E KONGRESIT TË 7 NDËRKOMBËTAR BEKTASHINJVE NË TIRANË

BEKTASHIZMI NË SHQIPËRI DHE GJURMËT E KONGRESIT TË 7 NDËRKOMBËTAR BEKTASHINJVE NË TIRANË BEKTASHIZMI NË SHQIPËRI DHE GJURMËT E KONGRESIT TË 7 NDËRKOMBËTAR BEKTASHINJVE NË TIRANË TË Ali Duran Gülçiçek Rrugën për të shkuar në vendin e shqiponjave, Shqipëri (ose siç i thotë perëndimi Albania)

Mehr

Albanisch intensiv. Lehr- und Grammatikbuch (mit einer Audio-CD der Texte und Dialoge im MP3-Format) Bearbeitet von Pandeli Pani

Albanisch intensiv. Lehr- und Grammatikbuch (mit einer Audio-CD der Texte und Dialoge im MP3-Format) Bearbeitet von Pandeli Pani Albanisch intensiv Lehr- und buch (mit einer Audio-CD der Texte und Dialoge im MP3-Format) Bearbeitet von Pandeli Pani 1. Auflage 2007. Taschenbuch. 341 S. Paperback ISBN 978 3 447 05332 7 Format (B x

Mehr

Asociation "Loyola-Gymnasium"

Asociation Loyola-Gymnasium Staatlich anerkanntes, klassisches, privates Gymnasium mit einem Internat für Jungen und einem Internat für Mädchen, in Prizren im Kosovo. Gjimnaz klasik, privat, i pranuar nga shteti me një konvikt për

Mehr

Impressum. Pasqyra e përmbajtjes. Rahmenlehrplan für Heimatliche Sprache und Kultur (HSK) Albanisch

Impressum. Pasqyra e përmbajtjes. Rahmenlehrplan für Heimatliche Sprache und Kultur (HSK) Albanisch Pasqyra e përmbajtjes Hyrje... 3 1 Qëllimi i planit mësimor kornizë... 5 2 Mësimi GJKA nga fillimi e deri sot... 6 3 Kuptimi dhe idetë kryesore... 9 3.1 Nocioni... 9 3.2 Idetë kryesore... 9 4 Parimet didaktike...

Mehr

LeukInfo. Mitteilungsblatt der Gemeinde Leuk Ausgabe 32 / August 2015. Philipp Loretan Die Musik gibt den Ton an.

LeukInfo. Mitteilungsblatt der Gemeinde Leuk Ausgabe 32 / August 2015. Philipp Loretan Die Musik gibt den Ton an. LeukInfo Mitteilungsblatt der Gemeinde Leuk Ausgabe 32 / August 2015 Philipp Loretan Die Musik gibt den Ton an. 2 LeukInfo Wir empfehlen unsere einheimischen Betriebe Raffiniert und sicher investieren/

Mehr

SILABUS Të nxënit e gjuhës

SILABUS Të nxënit e gjuhës SILABUS Të nxënit e gjuhës Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Të nxënit e gjuhës Niveli: BA Statusi lëndës:

Mehr

Ich spreche deutsch. Einstiegskurs Deutsch. Wörterliste Deutsch Albanisch

Ich spreche deutsch. Einstiegskurs Deutsch. Wörterliste Deutsch Albanisch Ich spreche deutsch Einstiegskurs Deutsch 2 zwei Einheit 1 Guten Tag! Seite 6 Guten Tag! Mirëdita Ich bin Frau Unë jam Zonja Hallo. përshëndetje Ich heiße Unë quhem Seite 7 Institut Instituti Technik teknika

Mehr

UNMIK PËR BUJQËSINË ORGANIKE

UNMIK PËR BUJQËSINË ORGANIKE UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo PROVISIONAL INSTITUTIONS OF SELF GOVERNMENT LIGJI

Mehr

Schweizer Filmwoche in Prishtina. Java e filmit zviceran në Prishtinë. Swiss Film Week in Prishtina

Schweizer Filmwoche in Prishtina. Java e filmit zviceran në Prishtinë. Swiss Film Week in Prishtina Schweizer Filmwoche in Prishtina Java e filmit zviceran në Prishtinë Swiss Film Week in Prishtina 18. 3. 24. 3. 2002 March 18 24, 2002 Inhalt/Përmbajtja/Contents Patronage: The Swiss Film Week in Prishtina

Mehr

Përmbajtja: das Telephon der Computer das Radar das Auto der Fernseher die Brillenglaeser das Flugzeug die Rakette der Laser der magnetisiente Zug

Përmbajtja: das Telephon der Computer das Radar das Auto der Fernseher die Brillenglaeser das Flugzeug die Rakette der Laser der magnetisiente Zug Zbulimet gjatë viteve 1900 deri 1999 ose shekulli i XX Telefoni Kompjuteri Radari Vetura Televizori Xhamat e syzeve Aeroplani Raketa Laseri Treni me magnetizim Përmbajtja: das Telephon der Computer das

Mehr

Deutscher Akademischer Austausch Dienst DAAD. Stipendien 2014/2015 / Bursat 2014/2015

Deutscher Akademischer Austausch Dienst DAAD. Stipendien 2014/2015 / Bursat 2014/2015 Deutscher Akademischer Austausch Dienst DAAD Studienstandort d Deutschland / Vendet studimore në Gjermani Voraussetzungen / Kushtet Kosten / Shpenzimet Stipendien 2014/2015 / Bursat 2014/2015 Der DAAD:

Mehr

Wegweiser Wirtschaft Albanien Udhërrëfyes biznesi në Shqipëri

Wegweiser Wirtschaft Albanien Udhërrëfyes biznesi në Shqipëri Deutsche Industrie- und Handelsvereinigung in Albanien Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri Wegweiser Wirtschaft Albanien Udhërrëfyes biznesi në Shqipëri inklusive: Mitgliederverzeichnis

Mehr

Herzlich willkommen! Einstiegskurs Deutsch. Wörterliste Deutsch Albanisch

Herzlich willkommen! Einstiegskurs Deutsch. Wörterliste Deutsch Albanisch Herzlich willkommen! Einstiegskurs Deutsch 2 zwei Einheit 1 Guten Tag! Seite 6 Guten Tag! Mirëdita Ich bin Frau Unë jam Zonja Hallo. Përshëndetje Ich heiße Unë quhem Seite 7 das Institut Instituti die

Mehr

Zur literarischen Übersetzung von Phraseologismen aus dem Deutschen ins Albanische

Zur literarischen Übersetzung von Phraseologismen aus dem Deutschen ins Albanische GERMANICA WRATISLAVIENSIA 135 Acta Universitatis Wratislaviensis No 3406 Wroc³aw 2012 Milote Sadiku Prishtina Zur literarischen Übersetzung von Phraseologismen aus dem Deutschen ins Albanische Einleitung

Mehr

STRATEGJIA PËR ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT. Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo. Qeveria Vlada Government

STRATEGJIA PËR ZHVILLIMIN E SEKTORIT PRIVAT. Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo. Qeveria Vlada Government Republika e Kosovës Republika Kosova Republic of Kosovo Qeveria Vlada Government Ministria e Tregёtisё dhe Industrisё Ministarstvo Trgovine i Industrije Ministry of Trade and Industry STRATEGJIA PËR ZHVILLIMIN

Mehr

Lojra te vogla. (me pak materiale), qe mund te luhen ne jeten e perditshme dhe stimulojne

Lojra te vogla. (me pak materiale), qe mund te luhen ne jeten e perditshme dhe stimulojne Lojra te vogla (me pak materiale), qe mund te luhen ne jeten e perditshme dhe stimulojne bashkepunimin Die Texte, Videos und Grafiken wurden aus der CD-ROM Der Übungsleiter mit freundlicher Genehmigung

Mehr

März 2014 Nr.2. Informationen aus dem Schulamt und der Fachberatung

März 2014 Nr.2. Informationen aus dem Schulamt und der Fachberatung März 2014 Nr.2 Informationen aus dem Schulamt und der Fachberatung Elternbrief zur Grundschulempfehlung in sechs Sprachen Für Eltern mit nicht deutscher Muttersprache kann es hilfreich sein, die Informationen

Mehr

V. Probleme të qeverisjes ekonomike. Menaxhimi

V. Probleme të qeverisjes ekonomike. Menaxhimi V. Probleme të qeverisjes ekonomike. Menaxhimi Hyrje Makro dhe mikro-ekonomia Makroekonomia (nga greq. µακρύ-ς / e madhe, e gjere, dhe οικονοµία / ekonomia), ndryshe nga ajo qe quhet mikroekonomi, është

Mehr

Horizonte. Pfarrblatt Aargau I Baden / Wettingen. I 3 merk.würdig Schweizer Frauenkirchenbewegung feiert

Horizonte. Pfarrblatt Aargau I Baden / Wettingen. I 3 merk.würdig Schweizer Frauenkirchenbewegung feiert 25. Jahrgang I Nr. 3 I 10. Januar 2010 I 3 merk.würdig Schweizer Frauenkirchenbewegung feiert I 4 Wenn es stiller wird im Leben Palliative Care: jetzt nationales Pilotprojekt I 7 Për shqiptarë Anderssprachigenseite

Mehr

Soziale Netzwerke: Möglichkeiten, Grenzen und Risiken. Dr. Ulrike Hoge

Soziale Netzwerke: Möglichkeiten, Grenzen und Risiken. Dr. Ulrike Hoge Soziale Netzwerke: Möglichkeiten, Grenzen und Risiken Dr. Ulrike Hoge Welche Erfahrungen haben Sie mit sozialen Netzwerken? Was trifft für Sie am ehesten zu? Ich habe keinerlei Erfahrung. In meinem Umfeld

Mehr

Beziehungs- und Partnerschaftsmuster im Spiegel von Kontaktanzeigen Eine kontrastive Analyse zwischen Albanien und Österreich

Beziehungs- und Partnerschaftsmuster im Spiegel von Kontaktanzeigen Eine kontrastive Analyse zwischen Albanien und Österreich Beziehungs- und Partnerschaftsmuster im Spiegel von Kontaktanzeigen Eine kontrastive Analyse zwischen Albanien und Österreich Bora Lohja (Hamburg) 1. Einleitung In dieser Abhandlung geht es um die Analyse

Mehr

Nach Tirana. 8 tetë. Aussprache am Beispiel

Nach Tirana. 8 tetë. Aussprache am Beispiel 1 Nach Tirana Aussprache am Beispiel 1/2 albanischer Städte: Durrës (rr = bayerisches r, s = immer ss wie Sessel) Theranda (th = stimmloses engl. th wie think, r = ital. r wie Roma) Dhërmi (dh = stimmhaftes

Mehr

Mirë se vini në shkollën austriake! Albanisch

Mirë se vini në shkollën austriake! Albanisch Mirë se vini në shkollën austriake! Albanisch Të dashur prindër! Të dashur kujdestarë ligjorë! Ju keni vetëm pak kohë që keni ardhur në Austri. Shumë gjëra këtu janë të reja për ju duke përfshirë edhe

Mehr

RIINVEST I PËRKUSHTUAR PËR STUDIME DHE KËRKIME CILËSORE! RIINVESTOJMË DIJEN, BASHKË KRIJOJMË DIFERENCËN! KOLEGJI - COLLEGE

RIINVEST I PËRKUSHTUAR PËR STUDIME DHE KËRKIME CILËSORE! RIINVESTOJMË DIJEN, BASHKË KRIJOJMË DIFERENCËN! KOLEGJI - COLLEGE KOLEGJI I VEËM QË OFRON PROGRAME EDHE NË GJUHËN ANGLEZE I LIDHUR NGUSHË ME KËRKIME SHKENCORE I HELUAR NGA INSIUI I MIRËNJOHUR KËRKIMOR RIINVES SAF ME RENOME NË MËSIMDHËNIE DHE KËRKIME VENDAKIM PËR BIZNESE

Mehr

Das Kosovo ist bestimmt kein Einkaufsparadies,

Das Kosovo ist bestimmt kein Einkaufsparadies, Kaufen und Handeln Das Kosovo ist bestimmt kein Einkaufsparadies, aber man findet alles, was man braucht, um die Grundbedürfnisse abzudecken. Schwer hat es hingegen, wer kosovarische Erzeugnisse kaufen

Mehr

Silbenmosaike. KapB_Silbenmosaike

Silbenmosaike. KapB_Silbenmosaike Silbenmosaike Sie können die hier abgebildeten Silbenmosaike, so wie sie sind, im Unterricht einsetzen. Drucken Sie die Silbenmosaike aus. Um sie mehrmals zu verwenden, bietet es sich an, die Silbenmosaike

Mehr

Magdeburg Qelsi i deres

Magdeburg Qelsi i deres Herausgegeben von : Romano Drom e. V. Verein der Roma aus dem Kosovo Mit freundlicher Unterstützung durch: Punesimi Saveti, Podrska Arbeit Beratung, Begleitung, Vermittlung Qendra evropiane per aftesim

Mehr

«RedZeit» Sprach-Tandem Ein Projekt in Burgdorf und Umgebung

«RedZeit» Sprach-Tandem Ein Projekt in Burgdorf und Umgebung Informationen: info@isabern.ch 031 310 12 72 (Mo Fr 14 16 h) oder Dann ist «RedZeit»* etwas für Sie Sprechen Sie eine Fremdsprache und suchen eine Konversations partnerin / einen Konversationspartner Sind

Mehr

S k u l p t u r e n. B i l d e r. T e x t e. H e l g a S i m m e r l e b i s B a n d 2

S k u l p t u r e n. B i l d e r. T e x t e. H e l g a S i m m e r l e b i s B a n d 2 S k u l p t u r e n B i l d e r T e x t e H e l g a S i m m e r l e 1 9 9 3 b i s 1 9 9 5 B a n d 2 S k u l p t u r e n H e l g a S i m m e r l e B i l d e r H e l g a S i m m e r l e Te x t e H e l g

Mehr

Referat Informues E ARDHME POST-INDUSTRIALE?

Referat Informues E ARDHME POST-INDUSTRIALE? Referat Informues Konferenca në Wilton Park, 30 Janar 1 Shkurt 2004 E ARDHME POST-INDUSTRIALE? EKONOMIA DHE SHOQËRIA NË MITROVICË DHE ZVEÇAN Ky referat jep një pamje të përgjithshme që ka dalë nga një

Mehr

Të dhëna bazike të lëndës Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane VI

Të dhëna bazike të lëndës Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane VI Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane VI Niveli: Bachelor Statusi lëndës: Obligative Viti i

Mehr

PERMBI 3200 LLAMPA PER PROJEKTOR! Per te ditur se cfare llampe keni, na duhet modeli dhe tipi i projektorit, si dhe modeli i llampes.

PERMBI 3200 LLAMPA PER PROJEKTOR! Per te ditur se cfare llampe keni, na duhet modeli dhe tipi i projektorit, si dhe modeli i llampes. PERMBI 3200 LLAMPA PER PROJEKTOR! Per te ditur se cfare llampe keni, na duhet modeli dhe tipi i projektorit, si dhe modeli i llampes. KETA ARTIKUJ MUND TI KENI VETEM ME POROSI! Per ti pare te gjithe artikujt.

Mehr

Të dhëna bazike të lëndës Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane V

Të dhëna bazike të lëndës Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane V Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: Fakulteti i Filologjisë, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Gjermane Titulli i lëndës: Gjuhë gjermane V Niveli: Bachelor Statusi lëndës: Obligative Viti i studimeve:

Mehr

Sechs Module aus der Praxis

Sechs Module aus der Praxis Modu l 1 : V o r b e r e i tung für d a s Re i te n L e r n s i tuatio n : De r e r ste Ko n ta k t K i n d u n d P fe r d d a r f : 1 2 0 m i n. D i e K i n d e r so l l e n d a s P f e r d, s e i n e

Mehr

Wort für Wort. Kauderwelsch Albanisch. Die wichtigsten Zeitangaben

Wort für Wort. Kauderwelsch Albanisch. Die wichtigsten Zeitangaben Die wichtigsten Zeitangaben Kauderwelsch Albanisch Wort für Wort dje / pardjé sot nésër / pasnésër në mëngjés paradíte në drékë mbrë mjeve nátën çdo dítë / çdo órë më párë / më vónë taní / së shpéjti gjithnjë

Mehr

Tel.: , konsultimet mbahen para dhe pas mbarimit të ligjëratave

Tel.: ,   konsultimet mbahen para dhe pas mbarimit të ligjëratave Formular për SYLLABUS të Lëndës: Bazat e gjeodezisë inxhinierike Të dhëna bazike të lëndës Njësia akademike: FNA-Departamenti i gjeodezisë Titulli i lëndës: Bazat e gjeodezisë inxhinierike Niveli: Bachelor

Mehr

1000 Dinge, an die zu denken ist, wenn Microsoft Office SharePoint Server 2007 implementiert werden soll

1000 Dinge, an die zu denken ist, wenn Microsoft Office SharePoint Server 2007 implementiert werden soll 1000 Dinge, an die zu denken ist, wenn Microsoft Office SharePoint Server 2007 implementiert werden soll 1 0 0 0 Di n g e, a n di e z u d e n k e n ist, w e n n M i c r o s o f t O f f i c e S h a r e

Mehr

PUNËDORE HYRJE. (1 orë në javë, 37 orë në vit)

PUNËDORE HYRJE. (1 orë në javë, 37 orë në vit) PUNËDORE (1 orë në javë, 37 orë në vit) HYRJE Aktivitetet e teknologjisë kanë gjetur zbatim në shumë aspekte, si në jetën personale, në shtëpi, në shkollë, për zbavitje, në rrethinën ku jetojmë, për prodhimin

Mehr

M e i n N a m e i s t E m i n a. I c h w u r d e a m g e b o r e n. I c h b i n n i c h t g u t i m T e x t e s c h r e i b e n, w e i l

M e i n N a m e i s t E m i n a. I c h w u r d e a m g e b o r e n. I c h b i n n i c h t g u t i m T e x t e s c h r e i b e n, w e i l M e i n N a m e i s t E m i n a. I c h w u r d e a m 2 0. 1. 9 7 g e b o r e n. I c h b i n n i c h t g u t i m T e x t e s c h r e i b e n, w e i l i c h v e r s u c h e p o e t i s c h z u w i r k e

Mehr

Liste der Veröffentlichungen von Oda Buchholz

Liste der Veröffentlichungen von Oda Buchholz DOI: 10.11649/sm.2015.025 Slavia Meridionalis 15, 2015 Instytut Slawistyki PAN Gerd-Dieter Nehring Institut für Slawistik Humboldt Universität zu Berlin O. Buchholz: Zur Frage der Verdoppelung der Objekte

Mehr

Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. bitte. Allgemeines DEU

Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. Allgemeines DEU. bitte. Allgemeines DEU ADVANCED Online REFUGEES WELCOME! You can practice the vocabulary of the Refugee Phrasebook on the internet with the vocabulary trainer ADVANCED Online. All refugees and helpers get free licences for the

Mehr

Start in Kiel Die ersten Anlaufstellen für Flüchtlinge

Start in Kiel Die ersten Anlaufstellen für Flüchtlinge Start in Kiel Die ersten Anlaufstellen für Flüchtlinge Zur Vorlage bei Behörden, Vereinen, Beratungsstellen und Sprachschulen Ji kerema xwe re, wekî mijar pirsên xwedîderketin, cihrazanî, alîkariya diravî,

Mehr

Tagesbetreuung und Tagesstrukturen

Tagesbetreuung und Tagesstrukturen Weitere Informationen Erziehungsdepartement des Kantons Basel-Stadt DIE SCHULEN VON BASEL-STADT Alle Schulen und Angebote im Überblick Erhältlich beim Erziehungsdepartement oder als PDF-Dokument auf der

Mehr

Woche1 1. Ausgabe EINZELTA TER ODER IST ER NICHT ALLEINE

Woche1 1. Ausgabe EINZELTA TER ODER IST ER NICHT ALLEINE Woche1 1. Ausgabe EINZELTA TER ODER IST ER NICHT ALLEINE HIER IN DER KINDER OASE SOLINGEN GIBT ES IMMER MEHR DIEBSTA LE DER ABLAUF IST IMMER GLEICH ERST VERLIERT MAN,,AUSWERSEHN SEIN GELD UND SEINEN PASS

Mehr

Liebe Mama, lieber Papa, E dashur nënë, i dashur babë, deutsch albanisch

Liebe Mama, lieber Papa, E dashur nënë, i dashur babë, deutsch albanisch deutsch albanisch Liebe Mama, lieber Papa, glaubt mir, es fällt mir nicht leicht, nach vier langen Jahren und vielen schlaflosen Nächten an Euch zu schreiben. Ich weiß, dass auch Ihr keinen Tag verbracht

Mehr

Medienliste Albanisch

Medienliste Albanisch Medienliste Albanisch Dervishi, Ferdinand: Mashtruesit : (Made in Albania) - Tirana : Ilar, 2007. - 94 S.: Janë tërësisht normalë, nuk iu mungon humori, shumë herë ndodh që të jenë edhe të paarsimuar,

Mehr

0 3 0 4 J 0 3 0 4 J 0 3 0 4 0 4. 0 4 J. j 0 4. 0 7. 0 3 j 0 4 0 4. 0 4. 0 4 0 3 J 0 3 J

0 3 0 4 J 0 3 0 4 J 0 3 0 4 0 4. 0 4 J. j 0 4. 0 7. 0 3 j 0 4 0 4. 0 4. 0 4 0 3 J 0 3 J 1 318 Architektur in deutschland Text und MuSIK: Bodo WARtke rechtwinklig resolut (q = ca 136 ) /B b /A m/a b 7 12 8 К 1 7 1 7 1 7 12 8 12 8 К b B b 2 B n 5 1 7 0 7 Ich find a, К К Deutsch - land ent-wi-ckelt

Mehr

Nummer bis 30. Mai 2015 Pfarreiblatt der Bistumskantone Schaffhausen und Thurgau. Pfingsten

Nummer bis 30. Mai 2015 Pfarreiblatt der Bistumskantone Schaffhausen und Thurgau. Pfingsten Nummer 10 17. bis 30. Mai 2015 Pfarreiblatt der Bistumskantone Schaffhausen und Thurgau Pfingsten Titelbild: Eberhard Münch, Mischtechnik, 56,5 x 77 cm. adeo Verlag; www.adeo-verlag.de Pfingsten Editorial

Mehr

Das Magazin rund um den männlichen Kinderwunsch

Das Magazin rund um den männlichen Kinderwunsch www.profertil.at ROFERTIL Vom Kinderwunsch zum Wunschkind Tipps und Tricks für das Familienglück Speed für Spermien Fitte Samen in nur drei Monaten Samenzellen und Qualität Die Fakten zur Männer-Fruchtbarkeit

Mehr

Kontrastive Analyse semantischer Merkmale von Vergangenheitstempora im Deutschen und Albanischen

Kontrastive Analyse semantischer Merkmale von Vergangenheitstempora im Deutschen und Albanischen GERMANICA WRATISLAVIENSIA 135 Acta Universitatis Wratislaviensis No 3406 Wroc³aw 2012 Sadije Rexhepi Prishtina Kontrastive Analyse semantischer Merkmale von Vergangenheitstempora im Deutschen und Albanischen

Mehr