Întrebări frecvente cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova

Größe: px
Ab Seite anzeigen:

Download "Întrebări frecvente cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova"

Transkript

1 Întrebări frecvente cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova (după toate probabilităţile, începând cu 28 aprilie 2014) 1. Care sînt actele necesare pentru a călători fără viză în spaţiul Schengen? Este necesar paşaportul biometric al Republicii Moldova care va fi valabil încă 3 luni după data planificată de întoarcere. Paşapoartele biometrice pot fi recunoscute după simbolul: 2. Pot intra în spaţiul Schengen de mai multe ori în perioada acestor 90 de zile in decursul fiecărei jumătăţi de an (180 zile)? Da. Însă va fi nevoie să calculaţi cu exactitate durata şederii, astfel încât întreaga perioadă să nu depăşească 90 de zile în perioada fiecăror 180 de zile (jumătăţi de an). Durata şederii autorizate în spaţiul Schengen poate fi calculată cu ajutorul unui calculator accesând următorul link: Instrucţiunile de utilizare pentru acest calculator pot fi găsite la link-ul: Cu ajutorul calculatorului ( planning mode) în baza dăţilor anterioare de intrare/ieşire a călătorului în/din spaţiul Schengen poate fi obţinută informaţia cu privire la perioada maximă admisibilă de şedere a călătorului, care se calculează din acel moment în care este planificată următoarea sa intrare în spaţiul Schengen. 3. Liberalizarea regimului de vize se va aplica pentru toate tipurile de paşaport? Liberalizarea regimului de vize se va aplica pentru toate tipurile de paşapoarte biometrice. Deţinătorii paşapoartelor diplomatice şi paşapoartelor biometrice de serviciu, pot circula fără vize în conformitate cu prevederile Acordului bilateral dintre Republica Moldova şi UE privind facilitarea regimului de vize.

2 Pentru care state membre se aplică regimul liberalizat de vize? Regimul liberalizat de vize se aplică pentru statele membre ale UE, cu excepţia Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei. Statele membre ale UE care vor aplica regimul liberalizat de vize sînt: statele membre ale UE ce fac parte din spaţiul Schengen: Portugalia, Spania, Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Italia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Austria, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Republica Cehă, Letonia, Lituania, Estonia şi Malta. statele membre ale UE, care nu deţin statutul deplin de stat membru Schengen (cele care nu sînt parte componentă a spaţiului Schengen fără graniţe interne): la moment: Cipru, Croaţia, România şi Bulgaria. Regimul liberalizat de vize este valabil şi pentru statele asociate ale spaţiului Schengen: Islanda, Liechtenstein, Norwegia şi Eleveţia. 5. Regimul liberalizat de vize permite intrarea în spaţiul Schengen în orice condiţii? Regimul liberalizat de viză nu garantează un drept necondiționat de intrare și de scurtă ș edere. Eliminarea vizelor nu afectează celelalte condiţii care trebuiesc îndeplinite pentru intrarea în spaţiul Schengen cu scop de scurtă şedere. Statele membre sunt în drept să refuze permiterea intrării şi a şederii pe teritoriul său dacă una sau mai multe din aceste condiţii de intrare nu sunt îndeplinite. Pentru șederi care nu depăşesc 90 de zile într -o perioadă de 180 de zile, condiţiile de intrare pentru resortisanții țărilor terțe sunt următoarele : deţinerea unui document de călătorie valabil sau a documentelor care ar permite traversarea autorizată a frontierei; justificarea scopului călătoriei şi deţinerea mijloacelor suficiente de subzistenţă atât pentru perioada şederii cât şi pentru întoarcere; pe numele lor nu au fost introduse alerte în Sistemul Informaţional Schengen în scopul refuzării intrării; resortisantul nu trebuie să reprezinte un pericol pentru ordinea publică, securitatea internă şi sănătatea publică sau pentru relaţiile internaţionale ale fiecărui stat membru, în mod special să nu existe în bazele de date naţionale ale statelor membre o înregistrare în acest sens.

3 Refuzul intrării În cazul în care una din condiţiile menţionate nu este îndeplinită şi intrarea pe teritoriul unui stat membru este refuzată, resortisantul ţării terţe va primi o decizie în formă scrisă pe un formular tip, care va conţine motivele exacte pentru care a fost refuzată intrarea. Decizia va fi înmânată resortisantului contra semnătură. Persoanele cărora li s-a interzis intrarea au dreptul să formuleze o cale de atac, care se va face în concordanţă cu normele naţionale ale statului membru vizat. Persoanei i se va înmâna o informaţie detaliată privind termenii, instituţia competentă unde urmează a fi exercitată calea de atac. Exercitarea căii de atac nu va atrage după sine suspendarea deciziei de interdicţie a intrării. Informații suplimentare privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen) puteţi găsi în Regulamentul Consiliului 562/2006: 7. Ce acte urmează a fi prezentate la graniţă? În afară de paşaport la graniţă mai pot fi solicitate următoarele acte: biletul de avion (tur retur) în caz de joncţiuni; dovezi de finanţare (de exemplu: bani cheş, cecuri de călătorie, cărţi personale de credit, burse precum şi scrisori de garanţie şi invitaţie); dovezi privind cazarea; scrisoarea de invitaţie în cazul călătoriilor cu scop de vizită şi participare la conferinţe; confirmări de la instituţiile de învăţământ în cazul vizitelor de studii; datele de contact ale persoanei gazdă; se recomandă deţinerea asigurării medicale. 8. De câţi bani voi avea nevoie pentru a putea călători în spaţiul Schengen? Conform articolului 5 (3) al Codului Frontierelor Schengen: Mijloacele de subzistenţă vor fi apreciate în funcţie de durata şi scopul şederii şi de media preţurilor pentru cazare şi masă din statul (statele) membru (membre) implicat (e), înmulţită cu numărul de zile al şederii Se verifică faptul dacă resortisantul ţării terţe deţine mijloace suficiente de subzistenţă atât pentru perioada şi scopul şederii cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau tranzitul spre un stat terţ în care intrarea îi va fi permisă cu siguranţă, sau este în postura de a obţine legal asemenea mijloace.

4 - 4 - La stabilirea valorilor de referinţă se va ţine cont de preţurile medii din fiecare stat vizat. Evaluarea suficienţei mijloacelor de subzistenţă se poate face pe baza numerarului, cecurilor de călătorie şi cărţilor de credit aflate în posesia cetăţenilor statelor terţe, acordurilor privind oferirea burselor, scrisorilor de garanţie şi invitaţie din partea gazdelor, aşa cum sunt definite de legislaţia naţională. În cazul în care cetăţenii statelor terţe vor locui la o persoană gazdă, acest lucru poate servi drept o dovadă a unor mijloace suficiente de subzistenţă. Valabilitatea unei cărţii de credit se verifică contactând compania emitentă sau prin utilizarea altor modalităţi disponibile la punctul de trecere a frontierei (de exemplu: case de schimb valutar). Valabilitatea scrisorii de invitaţie poate fi verificată prin contactarea directă a persoanei gazdă sau prin intermediul organelor teritoriale de control conform reşedinţei gazdei. 9. Este nevoie de asigurare medicală pentru intrarea în spaţiul Schengen? Deţinerea unei asigurări medicale nu este obligatorie pentru resortisanţii ţărilor terţe ce beneficiază de regimul liberalizat de vize. Cu toate acestea se recomandă încheierea unei asigurări medicale pentru spaţiul Schengen. 10. Este obligatorie deţinerea unui bilet de întoarcere încă înainte de părăsirea teritoriului Republicii Moldova? În cazul călătoriilor cu avionul, trenul sau autobuzul se recomandă achiziţionarea unui bilet retur. Acest lucru nu este însă obligatoriu. 11. Am nevoie de viză, în cazul în care intenţionez să lucrez în spaţiul Schengen pentru o durată mai scurtă de 3 luni? Exercitarea unei activităţi cu caracter lucrativ. În majoritatea statelor membre ale UE este interzisă exercitarea unei activităţi cu caracter lucrativ fără a fi în posesia unei vize sau a unei permisiuni de lucru, chiar dacă este vorba de o perioadă mai scurtă de 3 luni. Informaţii detaliate puteţi găsi accesând: În cazul în care intenţionez să vizitez un prieten sau o rudă în spaţiul Schengen, va trebui să ofer la graniţă informaţii concrete despre persoana gazdă? Este posibil să vi se solicite informaţii referitoare la persoana gazdă. Se recomandă să aveţi la dispoziţie adresa şi numărul de telefon al persoanei gazdă.

5 Va trebui să solicit o viză în cazul călătoriilor de scurtă durată, călătoriilor în scop de afaceri, participărilor la întâlniri, la cursuri de perfecţionare sau expoziţii? Nu. 14. Va trebui să deţin o viză pentru studii în cazul în care intenţionez să intru în spaţiul Schnegen pentru o perioadă scurtă de timp cu scopul de a studia? Viza de studii este necesară în cazul în care perioada planificată de studii depăşeşte 90 de zile în jumătate de an. Reglementările în acest sens se orientează după regulile naţionale ale fiecărui stat. Deaceea se recomandă să consultaţi, înainte de începerea studiilor, ambasadele/consulatele statelor în care intenţionaţi să studiaţi. 15. Instituţiile vizate din statele membre ale spaţiului Schengen vor fi informate despre aceste modificări? Da. 16. În condiţiile regimului liberalizat de vize vor exista careva restricţii privind circulaţia dintr-um stat Schengen în altul? Între statele Schengen nu există control la frontierile interne. Există control doar la frontierile statelor Schengen cu Cipru, Croaţia, Bulgaria, precum şi România. Cetăţenii moldoveni sînt obligaţi să deţină permanent asupra sa paşaportul pe întreaga perioadă a şederii, dat fiind faptul că reglementările naţionale din statele membre ale spaţiului Schengen permit efectuarea controalelor ad-hoc. 17. Ce se poate întâmpla în cazul în care am depăşit perioada de 90 de zile (fără a fi în posesia unui permis de şedere sau a unei vize pentru şederi de lungă durată) sau desfăşor o activitate lucrativă fără a avea permis de muncă? Şederea cetăţeanului moldovean care va depăşi perioada de 90 de zile în spaţiul Schengen (fără a fi în posesia unui permis de şedere sau a unei vize pentru şederi de lungă durată), va fi considerată ilegală fapt ce va duce la interdicţia intrării în spaţiul Schengen. Desfăşurarea unei activităţi lucrative în spaţiul Schengen fără a fi în posesia unui permis de muncă este la fel ilegală, (chiar dacă perioada de 90 de zile nu va fi depăşită) şi poate atrage după sine interdicţia de intrare în spaţiul Schengen.

Regimul de vize pentru cetăţenii români

Regimul de vize pentru cetăţenii români Regimul de vize pentru cetăţenii români Recomandăm tuturor cetăţenilor români să se asigure înainte de plecarea în afara graniţelor că documentele de călătorie (paşaport sau Carte de Identitate) sunt valabile

Mehr

Antrag auf Erteilung eines Schengen Visums

Antrag auf Erteilung eines Schengen Visums Antrag auf Erteilung eines Schengen Visums Cerere de eliberare a unei vize Schengen Foto Dieses Antragsformular ist unentgeltlich / Prezentul formular de cerere este gratuit 1. Name (Familienname) Numele

Mehr

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. Aș vrea să aplic la cursul de.

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. Aș vrea să aplic la cursul de. - Universität Ich möchte mich an der Universität einschreiben. Angeben, dass man sich einschreiben will Aș vrea să mă înscriu la universitate. Ich möchte mich für den anmelden. Angeben, dass man sich für

Mehr

Regimul de vize pentru cetăţenii români

Regimul de vize pentru cetăţenii români Regimul de vize pentru cetăţenii români Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se asigure înainte de plecarea în străinătate că valabilitatea documentelor de călătorie (paşaport

Mehr

Regimul de vize pentru cetăţenii români

Regimul de vize pentru cetăţenii români Regimul de vize pentru cetăţenii români Recomandăm tuturor cetăţenilor români să se asigure înainte de plecarea în afara graniţelor că valabilitatea documentelor de călătorie (paşaport sau carte de identitate)

Mehr

Imigrație Documente. Documente - General. Documente - Informații personale. Solicitare formular. Întreabă când a fost un documentul emis

Imigrație Documente. Documente - General. Documente - Informații personale. Solicitare formular. Întreabă când a fost un documentul emis - General Unde pot găsi un formular pentru? Solicitare formular Când a fost emis [documentul]? Întreabă când a fost un documentul emis Unde a fost emis [documentul]? Întreabă unde a fost un documentul

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH. Jahrgang 2002 Ausgegeben am 15. Februar 2002 Teil III

BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH. Jahrgang 2002 Ausgegeben am 15. Februar 2002 Teil III P. b. b. Verlagspostamt 1030 Wien 01Z023000K BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH Jahrgang 2002 Ausgegeben am 15. Februar 2002 Teil III 27. Abkommen zwischen der Österreichischen Bundesregierung

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

De la avion pana la primul curs. Bo Yuan, Stefan Dumitrescu

De la avion pana la primul curs. Bo Yuan, Stefan Dumitrescu De la avion pana la primul curs Bo Yuan, Stefan Dumitrescu Cuprins 1. Acomodare/ Cazare 2. Inscriere 3. Mijloace de transport in comun 4. Generalitati despre Uni Stuttgart 5. Modulhandbuch -ul 1. Acomodare/

Mehr

KG 51R F K. 1 Informaţii privind solicitantul. 2 Informaţii privind soţul, resp. partenerul de viaţă al solicitantului

KG 51R F K. 1 Informaţii privind solicitantul. 2 Informaţii privind soţul, resp. partenerul de viaţă al solicitantului Numele şi premele solicitantului Name und der antragstellenden Person Nr alocaţie pt. copii. F K Kindergeld-Nr. KG 51R Anexă pentru străinătate pentru solicitarea alocaţiei germane pentru copii din.. pentru

Mehr

Alocaţia pentru copii în cazurile transfrontaliere (Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția) Aplicarea dreptului supranațional

Alocaţia pentru copii în cazurile transfrontaliere (Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția) Aplicarea dreptului supranațional Alocaţia pentru copii în cazurile transfrontaliere (Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția) Aplicarea dreptului supranațional Acest prospect este destinat să ofere o imagine de ansamblu

Mehr

ACORD INTRE REPUBLICA AUSTRIA SI ROMANIA IN DOMENIUL SECURITATII SOCIALE. Republica Austria. România,

ACORD INTRE REPUBLICA AUSTRIA SI ROMANIA IN DOMENIUL SECURITATII SOCIALE. Republica Austria. România, 1273 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - rumänischer Abkommenstext (Normativer Teil) 1 von 16 ACORD INTRE REPUBLICA AUSTRIA SI ROMANIA IN DOMENIUL SECURITATII SOCIALE Republica Austria şi România,

Mehr

Broșură pentru îngrijitoare și îngrijitori de persoane în Austria. Broschüre für PersonenbetreuerInnen in Österreich. in rumänischer Sprache

Broșură pentru îngrijitoare și îngrijitori de persoane în Austria. Broschüre für PersonenbetreuerInnen in Österreich. in rumänischer Sprache Broșură pentru îngrijitoare și îngrijitori de persoane în Austria Broschüre für PersonenbetreuerInnen in Österreich in rumänischer Sprache Broșură pentru îngrijitoare și îngrijitori în Austria SUNT ANGAJATĂ/ANGAJAT,

Mehr

Labor Octave/Matlab Befehle (Beispiele):

Labor Octave/Matlab Befehle (Beispiele): Labor 8-207 Octave/Matlab Befehle (Beispiele): >> A=[ 2 2 3 4 6] >> B=[6 6 3 3] >> ismember(a,b) >> unique(a) >> unique(b) >> nchoosek([ a, b, c ],2) >> nchoosek(5,2) >> Y=[ 2 2 5 2 2 3 3 5 5 2] >> unique(y)

Mehr

Art der Einkünfte moldawische Steuer Entlastung durch Abkommen Bemerkungen Bezeichnung Satz % um % auf % Verfahren unter Ziff.

Art der Einkünfte moldawische Steuer Entlastung durch Abkommen Bemerkungen Bezeichnung Satz % um % auf % Verfahren unter Ziff. Eidgenössisches Finanzdepartement EFD Staatssekretariat für internationale Finanzfragen SIF Sektion Bilaterale Steuerfragen und Doppelbesteuerung M O L D O V A Stand: 1.1.2016 Inhalt Übersicht über die

Mehr

Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte)

Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte) Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte) Toate persoanele, care trăiesc în Germania, trebuie să

Mehr

Bundesrat Drucksache 170/17. Gesetzentwurf. der Bundesregierung

Bundesrat Drucksache 170/17. Gesetzentwurf. der Bundesregierung Bundesrat Drucksache 170/17 17. 02. 17 AlS Gesetzentwurf der Bundesregierung Entwurf eines Gesetzes zu dem Abkommen vom 12. Januar 2017 zwischen der Bundesrepublik Deutschland und der Republik Moldau über

Mehr

Prostituția în Bochum ПРОСТИТУЦИЯ В ГОРОДЕ БОХУМ

Prostituția în Bochum ПРОСТИТУЦИЯ В ГОРОДЕ БОХУМ Prostitution in Bochum Prostituția în Bochum La prostitution à Bochum Prostitución en Bochum ПРОСТИТУЦИЯ В ГОРОДЕ БОХУМ Проституцията в Бохум Prostitution in Bochum Un cuvânt înainte De câțiva ani (01.01.2002),

Mehr

Taxi möglich, nicht gerade attraktiv. atractiva, de calatorit se poate numai cu taximetrul.

Taxi möglich, nicht gerade attraktiv. atractiva, de calatorit se poate numai cu taximetrul. Day 93 Date 18.01.18/Donnerstag/Joi Location From Maldives to Salalah, Oman 2594km Weather Himmel teilweise bedeckt, 29 C/cerul partial acoperit, 29 C Location 13 18 N 59 41 E Ab Morgen erreichen wir den

Mehr

Art der Einkünfte moldawische Steuer Entlastung durch Abkommen Bemerkungen Bezeichnung Satz % um % auf % Verfahren unter Ziff.

Art der Einkünfte moldawische Steuer Entlastung durch Abkommen Bemerkungen Bezeichnung Satz % um % auf % Verfahren unter Ziff. Eidgenössisches Finanzdepartement EFD Staatssekretariat für internationale Finanzfragen SIF Sektion Bilaterale Steuerfragen und Doppelbesteuerung M O L D O V A 1 Stand: 1.1.2016 Inhalt Übersicht über die

Mehr

Durata sederii in Limassol: 7 ore. Aufenthalt in Limassol 7 Stunden.

Durata sederii in Limassol: 7 ore. Aufenthalt in Limassol 7 Stunden. Day 103 Date 28.01.18/Sonntag/Dumineca Location Limassol /Zypern Weather Am Vormittag sonnig, danach wolkig, 17-18 C / dimineata soare, apoi cer innorat 17-18 C Location 34 39 Nord 33 01 Est AidaCara hatte

Mehr

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh În cauza 102/77, HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI 1978 1 Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh (cerere pentru pronunţarea unei hotărâri preliminare,

Mehr

Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său.

Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. 2011R0270 RO 28.11.2012 001.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (UE) NR. 270/2011 AL CONSILIULUI

Mehr

B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială

B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială 2004R0883 RO 01.01.2014 006.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI

Mehr

B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială

B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială 2004R0883 RO 28.06.2012 003.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (CE) NR. 883/2004 AL PARLAMENTULUI

Mehr

National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014

National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014 National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014 Dezvoltarea programelor de tip ucenicie în formarea profesională iniţială în România (DAL-IVET) Un proiect realizat în colaborare de CNDIPT România

Mehr

Ești informat, ești protejat! Ce trebuie să știți pentru a putea lucra cu succes în Germania.

Ești informat, ești protejat! Ce trebuie să știți pentru a putea lucra cu succes în Germania. Ești informat, ești protejat! Ce trebuie să știți pentru a putea lucra cu succes în Germania. Impressum Editori: DGB-Bundesvorstand Departamentul Europapolitik Henriette-Herz-Platz 2 10178 Berlin Friedrich-Ebert-Stiftung

Mehr

Lecţia 7 / Lektion 7. Grammatik / Gramatică

Lecţia 7 / Lektion 7. Grammatik / Gramatică Lecţia 7 / Lektion 7 Grammatik / Gramatică Das Futurum I / Viitorul prezent Futurum I se formează în limba germană cu ajutorul auxiliarului werden conjugat la timpul prezent şi infinitivul verbului de

Mehr

Anexă pentru străinătate pentru solicitarea alocaţiei germane pentru copii din.. Anlage Ausland zum Antrag auf deutsches Kindergeld vom

Anexă pentru străinătate pentru solicitarea alocaţiei germane pentru copii din.. Anlage Ausland zum Antrag auf deutsches Kindergeld vom Numele şi prenumele solicitantului Name und Vorname der antragstellenden Person Nr alocaţie pt. copii F K Kindergeld-Nr. Anexă pentru străinătate pentru solicitarea alocaţiei germane pentru copii din..

Mehr

Bei Ehegatten, die beide Arbeitslohn beziehen: Wir beantragen die Steuerklassenkombination drei/fünf vier/vier fünf/drei

Bei Ehegatten, die beide Arbeitslohn beziehen: Wir beantragen die Steuerklassenkombination drei/fünf vier/vier fünf/drei Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach 1 Abs. 3, 1a EStG (Anlage Grenzpendler EU/EWR zum Antrag auf Lohnsteuer-Ermäßigung 200_) Zur Beachtung: Für Arbeitnehmer

Mehr

Bine aţi venit în Germania. Informaţii pentru imigranţi

Bine aţi venit în Germania. Informaţii pentru imigranţi Bine aţi venit în Germania Informaţii pentru imigranţi Această broşură este editată gratuit în cadrul relaţiilor publice ale Ministerului Federal al Internelor. Ea nu are voie să fie folosită nici de partide

Mehr

Suez Kanal: AidaCara befindet sich im Bittersee / AidaCara se gaseste in Marea Amara

Suez Kanal: AidaCara befindet sich im Bittersee / AidaCara se gaseste in Marea Amara Day 102 Date 27.01.18/Samstag/Sambata Location From Aqaba to Limassol 926km Weather Am Morgen etwas Sonne, danach Regen, 15-18 C/dimineata senin, apoi ploaie si vant, 15-18 C Location 30 08 Nord 32 34

Mehr

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig.

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig. Episodul 12 Musica sacra Anei îi mai rămân 65 de minute. În Biserică descoperă că misterioasa cutiuńă muzicală este un element care lipseşte al orgii. Femeia în roşu reapare şi cere o cheie. Despre ce

Mehr

Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale

Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE, având în vedere

Mehr

Chestionar pentru afilierea la asigurarea familială (Fragebogen für die Aufnahme in die Familienversicherung)

Chestionar pentru afilierea la asigurarea familială (Fragebogen für die Aufnahme in die Familienversicherung) Chestionar pentru afilierea la asigurarea familială (Fragebogen für die Aufnahme in die ) Stand 07/2016 Premele membrului Vorname des Mitglieds Numele membru Name des Mitglieds Număr KV KV-Nummer 1. Datele

Mehr

(Comunicări) COMUNICĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE COMISIA EUROPEANĂ

(Comunicări) COMUNICĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE COMISIA EUROPEANĂ 29.3.2014 Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 92/1 II (Comunicări) COMUNICĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE COMISIA EUROPEANĂ COMUNICARE A COMISIEI referitoare

Mehr

În anexă, se pune la dispoziția delegațiilor documentul COM(2015) 76 final - Annex 1.

În anexă, se pune la dispoziția delegațiilor documentul COM(2015) 76 final - Annex 1. Consiliul Uniunii Europene Bruxelles, 2 martie 2015 (OR. en) Dosar interinstituțional: 2015/0040 (NLE) 6717/15 ADD 1 CH 6 MI 128 SOC 145 PROPUNERE Sursă: Data primirii: 2 martie 2015 Destinatar: Secretarul

Mehr

Bei Ehegatten/Lebenspartnern, die beide Arbeitslohn beziehen: Wir beantragen die Steuerklassenkombination drei/fünf vier/vier fünf/drei

Bei Ehegatten/Lebenspartnern, die beide Arbeitslohn beziehen: Wir beantragen die Steuerklassenkombination drei/fünf vier/vier fünf/drei Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach 1 Abs. 3, 1a EStG für 201_ (Anlage Grenzpendler EU/EWR zum Antrag auf Lohnsteuer-Ermäßigung) Zur Beachtung: Für Arbeitnehmer

Mehr

Deutscher Bundestag Drucksache 16/37

Deutscher Bundestag Drucksache 16/37 Deutscher Bundestag Drucksache 16/37 16. Wahlperiode 03. 11. 2005 Gesetzentwurf der Bundesregierung Entwurf eines Gesetzes zu dem Abkommen vom 8. April 2005 zwischen der Bundesrepublik Deutschland und

Mehr

ajutoarele casnice trebuie înregistrate.

ajutoarele casnice trebuie înregistrate. Este valabil şi în regiunea aflată dincolo de cei 7 munţi: ajutoarele casnice trebuie înregistrate. Persoana care vă face pătuţul sau vă clăteşte farfurioara nu are voie să facă aceste lucruri fără a fi

Mehr

Informationsmaterialien zu den Themen Arbeitslosengeld II (ALG II) / Sozialgeld

Informationsmaterialien zu den Themen Arbeitslosengeld II (ALG II) / Sozialgeld Berlin-Brandenburgschlesische Oberlausitz e.v. Informationsmaterialien zu den Themen Arbeitslosengeld II (ALG II) / Sozialgeld Materiale informative privind tematica legată de alocaţia de şomaj II (ALG

Mehr

BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH. Jahrgang 1997 Ausgegeben am 6. Mai 1997 Teil III

BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH. Jahrgang 1997 Ausgegeben am 6. Mai 1997 Teil III P. b. b. Erscheinungsort Wien, Verlagspostamt 1030 Wien BUNDESGESETZBLATT FÜR DIE REPUBLIK ÖSTERREICH Jahrgang 1997 Ausgegeben am 6. Mai 1997 Teil III 73. Abkommen zwischen der Republik Österreich und

Mehr

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 20 FEBRUARIE Rewe-Zentral AG. împotriva Bundesmonopolverwaltung für Branntwein. Cauza 120/78

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 20 FEBRUARIE Rewe-Zentral AG. împotriva Bundesmonopolverwaltung für Branntwein. Cauza 120/78 HOTĂRÂREA CURŢII DIN 20 FEBRUARIE 1979 1 Rewe-Zentral AG împotriva Bundesmonopolverwaltung für Branntwein (cerere pentru pronunţarea unei hotărâri preliminare, formulată de Hessisches Finanzgericht) Măsuri

Mehr

Informaţii - Ȋnregistrare - Drepturi & Obligaţii. Stadt Bielefeld Legea privind protecția persoanelor care practică prostituția.

Informaţii - Ȋnregistrare - Drepturi & Obligaţii. Stadt Bielefeld Legea privind protecția persoanelor care practică prostituția. Stadt Bielefeld Legea privind protecția persoanelor care practică prostituția www.bielefeld.de Informaţii - Ȋnregistrare - Drepturi & Obligaţii Rumänisch Impressum: Herausgeber: Verantwortlich für den

Mehr

Viadrina de la A la Z. faq

Viadrina de la A la Z. faq Viadrina de la A la Z faq Heide Fest Heide Fest 02 01 Unde găsesc informaţii generale despre Universitate şi despre programele de studii? Mai multe informații generale privind studiul găsești pe paginile

Mehr

A. TRATATUL PRIVIND UNIUNEA EUROPEANĂ. Articolul 13

A. TRATATUL PRIVIND UNIUNEA EUROPEANĂ. Articolul 13 A. TRATATUL PRIVIND UNIUNEA EUROPEANĂ Articolul 13 (1) Uniunea dispune de un cadru instituţional care vizează promovarea valorilor sale, urmărirea obiectivelor sale, susţinerea intereselor sale, ale cetăţenilor

Mehr

Informaţii de service Kit schimb de ulei pentru cutii de viteze automate 5HP / 6HP

Informaţii de service Kit schimb de ulei pentru cutii de viteze automate 5HP / 6HP Pericol de accidentare pentru piele şi ochi datorită pieselor şi lichidelor fierbinţi. Sunt posibile arsuri şi opăriri. Purtaţi ochelari de protecţie, mănuşi de protecţie şi haine de protecţie! Componentele

Mehr

Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach 1 Abs. 3, 1a EStG für 201_ (Anlage Grenzpendler EU/EWR)

Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach 1 Abs. 3, 1a EStG für 201_ (Anlage Grenzpendler EU/EWR) Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach 1 Abs. 3, 1a EStG für 201_ (Anlage Grenzpendler EU/EWR) Zur Beachtung: Für Arbeitnehmer mit Staatsangehörigkeit eines

Mehr

SCHO E NHERR DECLARAȚIE DE CONFIDENȚIALITATE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

SCHO E NHERR DECLARAȚIE DE CONFIDENȚIALITATE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA mai 2018 Schoenherr Schönherr SRL Rechtsanwälte GmbH MD-2012 A-1010 Wien, Chişinău, Schottenring sectorul 19 Râșcani FN 266331 p (HG Wien) Strada UID ATU Alexandru 61980967 cel Bun nr.51 IDNO DVR 1009600001625

Mehr

Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său.

Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. 2005R0889 RO 19.03.2014 005.001 1 Acest document reprezintă un instrument de documentare, iar instituţiile nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul său. B REGULAMENTUL (CE) NR. 889/2005 AL CONSILIULUI

Mehr

DE CĂLĂTORIE PENTRU SĂRBĂTORILE DE IARNĂ

DE CĂLĂTORIE PENTRU SĂRBĂTORILE DE IARNĂ Ministerul Afacerilor Externe GHID DE CĂLĂTORIE PENTRU SĂRBĂTORILE DE IARNĂ 2014 AUST RIA BULGARIA ELVETIA TA N A FR GER MANIA ITALIA U IA R A NG CUPRINS INFORMAȚII GENERALE DE CĂLĂTORIE... 2 AUSTRIA...

Mehr

Verbe cu particulă separabilă şi neseparabilă

Verbe cu particulă separabilă şi neseparabilă VERBUL 87 Verbe cu particulă separabilă şi neseparabilă Cele mai frecvente particule neseparabile sînt be-, emp-, ent-, er-, ge-, hinter-, miss-, ver-, wider- şi zer-. Aceste particule se pronunţă neaccentuat.

Mehr

ADRESE PENTRU SANATATEA TA

ADRESE PENTRU SANATATEA TA ADRESE PENTRU SANATATEA TA 1. Oficiul de Sanatate Frankfurt a. Consultatie boli transmisibile sexual b. Consultatie umanitara c. Policlinica studenteasca StuPoli 2. Sprijin medical la Ordinul de Malta

Mehr

Deutschland. Am jucat in zilele pe mare de pana acum peste 1800 de done.

Deutschland. Am jucat in zilele pe mare de pana acum peste 1800 de done. Day 95 Date 20.01.18/Samstag/Sambata Location From Salalah, Oman to Aqaba, 3278km Weather Wenig Wolken, kaum Wind, 23 C / nori putini, aproape fara vant, 23 C Location 14 46 N 53 08 E Gestern um Mitternacht

Mehr

marturie prin prietenie

marturie prin prietenie marturie prin prietenie A.T.O.R.G. Pr. Savatie Baștovoi În perioada 10-12 octombrie 2014, Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG) vă invită la întâlnirea anuală a tuturor membrilor și

Mehr

RECOMANDĂRI GENERALE DE CĂLĂTORIE... 3 AUSTRIA... 8 BULGARIA ELVEȚIA FRANȚA GERMANIA ITALIA UNGARIA...

RECOMANDĂRI GENERALE DE CĂLĂTORIE... 3 AUSTRIA... 8 BULGARIA ELVEȚIA FRANȚA GERMANIA ITALIA UNGARIA... CUPRINS RECOMANDĂRI GENERALE DE CĂLĂTORIE... 3 AUSTRIA... 8 BULGARIA... 13 ELVEȚIA... 27 FRANȚA... 31 GERMANIA... 34 ITALIA... 39 UNGARIA... 46 2 RECOMANDĂRI GENERALE DE CĂLĂTORIE Cu ocazia Sărbătorilor

Mehr

GOETHE-ZERTIFIKAT A1: START DEUTSCH 1 DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN REGULAMENT DE DESFĂŞURARE A EXAMENULUI

GOETHE-ZERTIFIKAT A1: START DEUTSCH 1 DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN REGULAMENT DE DESFĂŞURARE A EXAMENULUI GOETHE-ZERTIFIKAT A1: START DEUTSCH 1 DURCHFÜHRUNGSBESTIMMUNGEN REGULAMENT DE DESFĂŞURARE A EXAMENULUI Stand: 1. April 2013 Versiunea: 1 aprilie 2013 Durchführungsbestimmungen Regulament de desfăşurare

Mehr

Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM

Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM 3 Copyright 2013, Editura Pro Universitaria Toate drepturile asupra prezentei ediţii aparţin Editurii Pro Universitaria Nicio parte din acest

Mehr

30 Completaţi cu formele de prezent ale verbelor modale:

30 Completaţi cu formele de prezent ale verbelor modale: 90 LIMBA GERMANĂ. EXERCIŢII DE GRAMATICĂ ŞI VOCABULAR Verbele modale dürfen, durfte, gedurft = a avea voie (o permisiune, un drept, o interdicţie) können, konnte, gekonnt = a putea (o posibilitate, o capacitate,

Mehr

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 13 Ajutor Divin

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 13 Ajutor Divin Episodul 13 Ajutor Divin Biserica pare a fi locul potrivit pentru strângerea de informańii. Pastorul îi explică Anei melodia şi îi spune că este cheia unei maşini a timpului. Dar, la ce maşină se referă

Mehr

Temeswarer Beiträge zur Germanistik. (Informații generale)

Temeswarer Beiträge zur Germanistik. (Informații generale) Temeswarer Beiträge zur Germanistik (Informații generale) Creată în 1997, revista de specialitate Temeswarer Beiträge zur Germanistik este consacrată studiilor din domeniul germanisticii din perspectivă

Mehr

Unterwegs Richtung Suezkanal kamen uns riesige Containerschiffe entgegen/pe drum spre Canalul Suez am intalnit nave uriase

Unterwegs Richtung Suezkanal kamen uns riesige Containerschiffe entgegen/pe drum spre Canalul Suez am intalnit nave uriase Day 101 Date 26.01.18/Freitag/Vineri Location From Aqaba to Limassol 926 km Weather Himmel bedeckt, windig, 10-15 C/Cer acoperit, vant puternic, 10-15 C Location 27 23 Nord 34 15 Est Noch vor Aqaba wurden

Mehr

Întrebări frecvente. 1. Generalități. 1.1 Temeiuri juridice. Ce temeiuri juridice reglementează îngrijirea persoanelor și susținerea acestora?

Întrebări frecvente. 1. Generalități. 1.1 Temeiuri juridice. Ce temeiuri juridice reglementează îngrijirea persoanelor și susținerea acestora? Întrebări frecvente 1. Generalități 1.1 Temeiuri juridice Ce temeiuri juridice reglementează îngrijirea persoanelor și susținerea acestora? Cele mai importante temeiuri juridice sunt: Hausbetreuungsgesetzes

Mehr

LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România

LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România Text în vigoare începând cu data de 18 octombrie 2007 Text actualizat

Mehr

OPINIE LEGALA. referitoare la transportul animalelor vii

OPINIE LEGALA. referitoare la transportul animalelor vii SCA BOERESCU & CIOCODEICA SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI OPINIE LEGALA referitoare la transportul animalelor vii I. Obiectul opiniei legale Obiectul prezentei opinii legale consta in analizarea din punct

Mehr

Asigurarea dumneavoastră de sănătate în Germania

Asigurarea dumneavoastră de sănătate în Germania Asigurarea dumneavoastră de sănătate în Germania Bine aţi venit Sfaturi şi informaţii practice privind condiţiile de viaţă şi de muncă în Germania Apel gratuit din Germania 0800 5888969 www.bkkvorort.de

Mehr

Fişă cu îndrumări pentru victime ale unei infracţiuni. Ce drepturi am ca şi victimă a unei infracţiuni?

Fişă cu îndrumări pentru victime ale unei infracţiuni. Ce drepturi am ca şi victimă a unei infracţiuni? Fişă cu îndrumări pentru victime ale unei infracţiuni Ce drepturi am ca şi victimă a unei infracţiuni? Nimeni nu este pregătit anticipat să fie victimă a unei infracţiuni. Indiferent dacă este vorba de

Mehr

drum de munte cu serpentine. Drumul pana la Petra dureaza Petra (der griechische Name) befindet sich in einem Tal mit einer doua ore.

drum de munte cu serpentine. Drumul pana la Petra dureaza Petra (der griechische Name) befindet sich in einem Tal mit einer doua ore. Day 100 Date 25.01.18/Donnerstag/Joi Location Aqaba, Jordanien Weather Kaltes Wetter, windig, Regen und am Nachmittag Schnee/Vreme rece, vant puternic, ploaie iar dupa amiaza ninsoare. Location 25 50 Nord

Mehr

Guide. commun UNIUNEA EUROPEANĂ

Guide. commun UNIUNEA EUROPEANĂ UNIUNEA EUROPEANĂ Guide Ghid pratique practic comun commun al Parlamentului European, al Consiliului și al Comisiei pentru uzul persoanelor care participă la redactarea legislației Uniunii Europene RO

Mehr

Steuernummer / Cod de identificare fiscală

Steuernummer / Cod de identificare fiscală An das Finanzamt Chemnitz-Süd Paul-Bertz-Straße 1 09120 Chemnitz Fragebogen zur Erteilung einer Umsatzsteuernummer in Deutschland für Unternehmer aus Rumänien Chestionar pentru atribuirea unui cod de TVA

Mehr

Indemnizație de șomaj II / ajutor social. Protecție de bază pentru persoane în căutarea unui loc de muncă SGB II. Agentur für Arbeit

Indemnizație de șomaj II / ajutor social. Protecție de bază pentru persoane în căutarea unui loc de muncă SGB II. Agentur für Arbeit Broșură informativă rumänische Übersetzung Indemnizație de șomaj II / ajutor social Protecție de bază pentru persoane în căutarea unui loc de muncă SGB II Agentur für Arbeit Cuvânt înainte Cuvânt înainte

Mehr

Detaşarea lucrătorilor în Austria

Detaşarea lucrătorilor în Austria Detaşarea lucrătorilor în Austria Ediţia 15.04.2012 rumänsich INFORMAŢII DE BAZĂ CU PRIVIRE LA PROCEDURA DE ACORDARE A INDEMNIZAŢIILOR DE CONCEDIU ÎN SECTORUL CONSTRUCŢIILOR DIN AUSTRIA Având în vedere

Mehr

CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon.

CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon. CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon. Logistik für die Besten. Sunteți în căutarea unei provocări profesionale ca șofer de camion? Doriți ca pe viitor să conduceți un camion din categoria

Mehr

Proiect ETUCE condus de ESSDE. Versiune finală (decembrie 2014) Traducere din limba engleză în limba română

Proiect ETUCE condus de ESSDE. Versiune finală (decembrie 2014) Traducere din limba engleză în limba română Traducere din limba engleză în limba română Proiect ETUCE condus de ESSDE Versiune finală (decembrie 2014) Cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene Acest proiect este susţinut de Comisia Europeană

Mehr

Program Certificare. Acest program va fi publicat pe

Program Certificare. Acest program va fi publicat pe Austria Bio Garantie GmbH Königsbrunnerstraße 8 2202 Enzersfeld Str. Dionisie Lupu, Nr.50 Et.3, ap. 7 Bucuresti, sector 1 ro.abg-cert.com Program Certificare Curs de inspectie si certificare in domeniul:

Mehr

4 = Sultan Palast 3 = Ruinen Zwischen 3 und 4 liegt der Basar 7 = Salalah Museum 5 = Gold Souk

4 = Sultan Palast 3 = Ruinen Zwischen 3 und 4 liegt der Basar 7 = Salalah Museum 5 = Gold Souk Day 94 Date 19.01.18/Freitag/Vineri Location Salalah, Oman Weather Himmel wolkenlos, kein Wind, 25-27 C / Cer senin, fara vant, 25-27 C Location 16 56 N 54 01 E Salalah, eine Stadt mit über 130.000 Einwohnern,

Mehr

Vertrag zwischen der 8undesrepubilk Deutschland und Rumanien uee, die Forderung und den gegenseitigen Schutz ven Kapitalanlagen

Vertrag zwischen der 8undesrepubilk Deutschland und Rumanien uee, die Forderung und den gegenseitigen Schutz ven Kapitalanlagen Vertrag zwischen der 8undesrepubilk Deutschland und Rumanien uee, die Forderung und den gegenseitigen Schutz ven Kapitalanlagen Acord Tntre Repubiiea Faderala Germania si Romania,crivind.cromovarea $i

Mehr

Calendar de muncă. Notează-ţi orele de muncă! Asigură-ţi salariul!

Calendar de muncă. Notează-ţi orele de muncă! Asigură-ţi salariul! Calendar de muncă Notează-ţi orele de muncă! Asigură-ţi salariul! Date personale Acest calendar aparţine Nume Prenume Adresă Stradă Nr. Cod poştal Localitate Angajat la Firma Data începerii lucrului Data

Mehr

O PERSOANA INFORMATA ESTE O PERSOANA PROTEJATA: CE TREBUIE SA STIU PENTRU A LUCRA IN SIGURANTA IN GERMANIA? NOI TE PUTEM AJUTA DACA DORESTI!

O PERSOANA INFORMATA ESTE O PERSOANA PROTEJATA: CE TREBUIE SA STIU PENTRU A LUCRA IN SIGURANTA IN GERMANIA? NOI TE PUTEM AJUTA DACA DORESTI! ASOCIAŢIA ECUMENICĂ A BISERICILOR DIN ROMÂNIA MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR AGENTIA NATIONALA IMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE PARTENER DE DISEMINARE IN ROMANIA EUROPEAN COMISSION - DIRECTORATE-GENERAL

Mehr

Eventual, nume la naştere şi nume dintr-o căsătorie anterioară Prenume Vorname ggf. Geburtsname und Name aus früherer Ehe

Eventual, nume la naştere şi nume dintr-o căsătorie anterioară Prenume Vorname ggf. Geburtsname und Name aus früherer Ehe Nr. alocaţie pt. copii Kindergeld-Nr. Familienkasse Cod de identificare fiscală al solicitantului în Germania (completare obligatorie) Steuer-ID der antragstellenden Person in Deutschland (zwingend ausfüllen)

Mehr

Copilul meu merge la şcoală. Anul şcolar 2019/20

Copilul meu merge la şcoală. Anul şcolar 2019/20 Copilul meu merge la şcoală Anul şcolar 2019/20 Înscrierile se fac la şcoala de care aparţineţi marţi, 17 aprilie 2018 şi miercuri, 18 aprilie 2018 între orele 15:00 şi 18:00 DRAGI PĂRINŢI, în anul următor

Mehr

Trăieşte şi munceşte în Germania - Ghid Leben und Arbeiten in Deutschland

Trăieşte şi munceşte în Germania - Ghid Leben und Arbeiten in Deutschland Netzwerk Griechischer Akteure in NRW Trăieşte şi munceşte în Germania - Ghid Leben und Arbeiten in Deutschland Ghidul www.diakonie-rwl.de Wegweiser Rumänisch-Deutsch Trăieşte şi munceşte în Germania Leben

Mehr

Reuniunea anuală 2011 a EE pe probleme de arbitraj-iepuri. Weissenstadt, Germania

Reuniunea anuală 2011 a EE pe probleme de arbitraj-iepuri. Weissenstadt, Germania Reuniunea anuală 2011 a EE pe probleme de arbitraj-iepuri Weissenstadt, Germania În perioada 25-27 martie 2011, în localitatea Weissenstadt, Germania, a avut loc cea de-a 8-a ediţie a întâlnirii arbitrilor

Mehr

DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT

DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT ERGÄNZUNGEN ZU DEN DURCHFÜHRUNGS- BESTIMMUNGEN: PRÜFUNGSTEILNEHMENDE MIT SPEZIFISCHEM BEDARF (PERSONEN MIT KÖRPERBEHINDERUNG) SUPLIMENT LA REGULAMENTUL

Mehr

HOTĂRÂREA CURŢII (Camera a şasea) 26 noiembrie 1998 *

HOTĂRÂREA CURŢII (Camera a şasea) 26 noiembrie 1998 * 61997J0007 HOTĂRÂREA CURŢII (Camera a şasea) 26 noiembrie 1998 * Oscar Bronner GmbH & Co. KG împotriva Mediaprint Zeitungs- und Zeitschriftenverlag GmbH & Co. KG şi alţii (cerere de pronunţare a unei hotărâri

Mehr

(Informări) INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE COMISIA EUROPEANĂ

(Informări) INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE COMISIA EUROPEANĂ 19.7.2016 C 262/1 IV (Informări) INFORMĂRI PVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUPENE COMISIA EUPEANĂ Comunicare a Comisiei privind noțiunea de ajutor de stat astfel cum este menționată

Mehr

CONSILIUL CONCURENŢEI. În baza:

CONSILIUL CONCURENŢEI. În baza: DECIZIA Nr. 30 din 30.07.2014 cu privire la operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin dobândirea controlului unic direct de către Getin Holding S.A asupra VB Leasing România IFN

Mehr

Intrare, şedere, munca şi cetăţenia

Intrare, şedere, munca şi cetăţenia Integrationsbüro Intrare, şedere, munca şi cetăţenia Informaţie pentru cetăţene şi cetăţeni emigraţi Rumänisch, www.stadt-salzburg.at Stimate cetăţene si, stimaţi cetăţeni ai oraşului Salzburg, vă urez

Mehr

DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT

DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT DIE PRÜFUNGEN DES GOETHE-INSTITUTS EXAMENELE GOETHE-INSTITUT ERGÄNZUNGEN ZU DEN DURCHFÜHRUNGS- BESTIMMUNGEN: PRÜFUNGSTEILNEHMENDE MIT SPEZIFISCHEM BEDARF (PERSONEN MIT KÖRPERBEHINDERUNG) SUPLIMENT LA REGULAMENTUL

Mehr

Un ghid de buzunar al noilor etichete ale UE pentru produsele obținute din pescuit și acvacultură destinate consumatorilor.

Un ghid de buzunar al noilor etichete ale UE pentru produsele obținute din pescuit și acvacultură destinate consumatorilor. Un ghid de buzunar al noilor etichete ale UE pentru produsele obținute din pescuit și acvacultură destinate consumatorilor Pescuit 2 Un ghid de buzunar al noilor etichete ale UE pentru produsele obținute

Mehr

PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE DREPTULUI PENAL

PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE DREPTULUI PENAL Chişinău 2008 PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE DREPTULUI PENAL 1. Notiune si consideratii generale Prin principii fundamentale ale dreptului penal întelegem acele reguli cu caracter general care călăuzesc

Mehr

WCS Sistem audio home theater. Manual de utilizare. GEMBIRD Deutschland GmbH Lange Wende 38 D Soest

WCS Sistem audio home theater. Manual de utilizare. GEMBIRD Deutschland GmbH Lange Wende 38 D Soest 5.1 Sistem audio home theater GEMBIRD Deutschland GmbH Lange Wende 38 D-59494 Soest Manual de utilizare Handbuch_WCS6006_rumaenisch_druck.indd 1 24.06.2008 10:39:51 Cuprins 1. Informaţii generale 3 2.

Mehr

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 20 Dintr-un timp în altul

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 20 Dintr-un timp în altul Episodul 20 Dintr-un timp în altul Ana nu a reuşit încă să facă progrese în privinńa dezlegării enigmei. Ce eveniment vrea să împiedice RATAVA? După reîntoarcerea ei în anul 2006 urmează să călătorească

Mehr