Sisteme de Acoperisuri verzi

Größe: px
Ab Seite anzeigen:

Download "Sisteme de Acoperisuri verzi"

Transkript

1 Sisteme de Acoperisuri verzi Acoperisuri gradina din perspectiva hidroizolatiei

2 Acoperisuri gradina din perspectiva hidroizolatiei Atab are experienta in domeniul hidroizolatiilor in ceea ce priveste atât proiectarea cat şi fabricarea materialelor componente pentru sistemele de termohidroizolatie. Sistemul IKO green a fost dezvoltat in special, pentru utilizarea în cadrul acoperişului verde. Întreaga gama de produse dezvoltate in cadrul sistemului IKO green pentru acoperisuri verzi este in mod constant adaptata la cerintele, in schimbare continua, de catre proiectanti, a reglementarilor noi precum si a standardelor industriale. Arhitectii, proprietarii şi dezvoltatorii de cladiri, precum şi contractorii, care executa lucrarile de construcţii şi hidroizolatii, dar, si consultanţii pentru infrastructură, peisagistică, trebuie sa adapteze astfel incat structura termo-hidroizolatoare proiectata pentru a fi capabila sa functioneze optim în cadrul IKO green. Prin urmare, vă puteţi baza pe experienta Atab, atat pentru proiecte de constructii noi cat si pentru cele de renovare. Hidroizolatia - în centrul atentiei pentru fiecare acoperiş gradina Baza oricarui acoperis gradina de succes reprezinta o hidroizolatie cu rezistente mecanice si anti radacina. Alegerea unui material pe care sa va bazati este importanta pentru a beneficia de un sistem de hidroizolatie fara probleme si de lunga durata. Atab are o experienta indelungata atat în fabricarea, cat si in proiectarea materialelor de hidroizolatie specifice unui acoperis gradina. Aceasta experienta a fost dobandita de-a lungul proiectelor de constructii noi, cat si cele de refacere/renovare. În plus, Atab a construit relatii de lunga durata cu arhitecti, directori şi contractanţi pentru lucrari atat in sectorul public cat si in cel privat. În scopul de a incorpora o gradina functionala în cadrul unui acoperi, in plus fata de produsele de hidroizolatie sunt necesare materiale de calitate pentru plantarea vegetatiei. Sistemul nostru nu cuprinde numai o gama larga de produse antiradacina, rezistente la raspandirea incendiului, drenante, retentie si substraturi vegetale, dar si o gama de plante si accesorii pentru diferite aplicatii.

3 Acoperisul verde ideal este un acoperis Polygum prevent Hidroizolatie durabila, sigura, rezistenta la foc si anti-radacina Cea mai eficienta termoizolatie cu placi rigide PIR Membrane de hidroizolatie: durabilitate dovedita + 30 ani Membrana antiradacina pentru acoperisuri verzi, FLL-testate Membrana rezistenta la foc conform standardelor, Broof (T1-T4) prevent grafit - cea mai bună tehnologie de protectie impotriva focului si efectelor secundare de ardere Instalarea rapida stabilitate dimensionala, datorita armaturii compozite poliester/fibra de sticla Fara umflaturi, datorita substratului autoadeziv - de difuzie vapori Quadra Rock KSK Cea mai eficienta termoizolatie per m 2 λ de până la 0,023 W / mk Reduce grosimea şi greutatea Conform standard EPB Rezistenta la foc, deoarece PIR nu irita pielea si nu se topesc Usoara si stabila dimensional Durabila Suprafata circulabila sigura Rezistenta mare la compresiune Rezistenta la umezeala din cauza structurii de celula inchisa Sistemul de hidroizolatie: dublu strat, rezistent la foc Hidroizolatie cu membrana autoadeziva-bariera de vapori si substrat Izolatia nu este afectata si nu se deformeaza datorita aplicarii cu mastic la rece Aplicare rapida, in siguranta Fara timpi morti Pentru toate structurile de acoperis Pentru toate clasele climatice de interior Sistem garantat prin polita de asigurare * Numai Polygum prevent Turbo 250 beneficiaza de garanţia unei asigurari totale in conditiile aplicarii de catre firma specializata atestata, în conformitate cu instructiunile Atab si dupa inspectia efectuată de catre o terta persoana.

4 Proiectarea acoperisului hidroizolat: concept de calitate totala pentru acoperisuri Polygum prevent Gradul de dificultate in proiectarea si construirea sistemelor de acoperis functionale, estetice si dura-bile a crescut si datorita cerintelor de calitate moni-torizate in toate fazele procesului de construcţie. Din acest motiv ATAB a dezvoltat conceptul de calitate totala Polygum Roof Engineering. Structura de hidroizolatie corecta Durata de viata dovedita Hidroizolatia Polygum aplicata conform pachetului de proiectare si a masurilor intretinere anuale are o durata de viata de 30 de ani. Conceptul acoperiş Polygum prevent Odata instalata gradina poate deveni foarte grea identificarea si repararea oricaror infiltratii la nivelul membranei de hidroizolatie. De aceea, este important de a opta pentru intregul sistem de la bun inceput. Polygum prevent este alegerea potrivită. Sistemul de hidroizolatie corect Specificatii pentru acoperisuri noi, precum şi in cazul renovarii lor Analizand proiectul, incluzand toate calculele necesare, cum ar fi punctul de condensare şi calculul de sarcini date de vant, se va elabora un memoriu tehnic. Acest lucru va va permite sa cereti oferta unui aplicator atestat. Specificatiile tehnice sunt prezente si pe website. Inspectarea izolatiei, urmarirea si analizarea produselor in vederea renovarii Ca raspuns la o simpla cerere, vom analiza hidroizolatia existenta, pentru a oferi o solutie corespunzatoare pentru refacerea acoperisului. Inspectarea periodica a acoperisului creşte semnificativ durata de viata a acestuia. Instalarea corecta Firme de specialitate atestate Scopul nostru este asigurarea calitatii totale pentru proiectele dvs., fapt care ne conduce la stabilirea unor cerinte stricte pentru selectia unei firme specializate atestate. Formare profesională pentru roofi ng profesionişti ATAB acorda o mare importanta pentru formare profesionala continua ale partenerilor sai. Centrul de formare profesionala Polygum este un ideal forum, în special pentru directori, proiectanti si contractori pentru a-si perfectiona cunostintele in domeniu. Indrumator de proiect si monitorizare Personalul nostru ofera asistenta pentru toti partenerii implicati, în toate fazele procesului de construcţie, incepand de la faza de specificatii pana la finalizarea proiectului şi mentenanta. Polita de asigurare 10 ani Acest tip de asigurare cuprinzatoare impreuna cu pachetul de servicii de mai sus, garanteaza longevitate si siguranta materialelor de hidroizolatie. Intregul acoperis este garantat impotriva infiltratiilor, inclusiv a celor determinate de nerespectarea caracteristicilor. Avand in vedere faptul ca, supraveghem intregul proces de montare, de asemenea, garantam produse si fabricarea lor. Faptul ca dreptul la despagubiri este în continuare garantat timp de 10 ani, sub toate aspectele reprezinta o siguranta sporita pentru proprietar. Astfel de tip de garanţie este unic.

5 Polygum prevent Turbo 250 (B roof t1-t4) Membrana de hidroizolatie anti-radacina Polygum prevent Turbo 250 B roof (t1-t4) a fost testat la Institutul de specialitate german pentru dezvoltare horticola "Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung und Landschaftsbau e.v.", din Geisenheim pe o perioada de 4 ani facand fata celor mai severe incercari. Polygum prevent Turbo 250 B roof (t1-t4) poate fi utilizat in structura terasa gradina fara nici o problema. Tehnologia grafit-rezistent la foc: prevent Polygum prevent este o tehnologie de rezistenta la foc. Tehnologia sa unică patentata grafit-rezistent la foc determina cea mai buna protectie impotriva focului. In cazul aparitiei incendiului grafitul se expandeaza cu pana la 300%; ca urmare carbon sigileaza stratul de bitum. Acest lucru opreste furnizarea de oxigen catre flacara ducand astfel la stingerea incendiului. Prin urmare, nu vor exista restricţii privind functionalitatea cladirii sau modificarea ei ulterioare. Bitum tri-polimer de calitate superioară Polygum prevent Turbo 250 B roof (t1-t4) este alcătuit dintr-un amestec de bitum unic tri-polimer, formata din 3 monomeri. Compozitia corecta a diferitilor monomeri complementari ofera o calitate imbunatatita a sistemelor de hidroizolatie. Bitumul aditivat astfel obtinut confera caracteristici exceptionale la lipire datorita plasticitatii sale ramanand usor lucrabil chiar si la temperaturi extreme. Pe de alta parte, proprietatile mecanice, rezistenta la tracţiune si sfasiere la cui sunt mult peste valorile normale. Rezistent la apa sub presiune Polygum prevent rezista testului apa sub presiune la o valoare de 4 bar. Combinatia dintre bitumul aditivat şi armatura compozita de 250 g/m² permite Polygum prevent sa rezista la o presiune de 4 bar fara a fi afectat. Aceasta valoare este echivalenta cu 40m coloana de apa! devenind un atu pentru utilizarea membranelor in vederea hidroizolarii acoperisurilor, teraselor, acoperisurilor gradina etc. Tehnologia Tri-laminat - prevent Antracit sub forma de granule in stratul superior Bitum aditivat modificat, anti radacina Armatura compozita poliester - poliester tri-laminat - armatura din fibra de sticla - poliester tri-laminat Bitum aditivat modificat Film termofuzibil Cristale naturale de grafit - prevent Armatura compozita din poliester trilaminat prevent S-a optat pentru densitate mai mare a armaturii, de 250 g/m², fara ca actiunea de capilaritate, prin lateral sau la capatul membranei sa aiba influente produsului final. 4 standarde europene Polygum prevent raspunde cerintelor standardelor privind comportarea la foc conform EN13501-partea 5, B roof (t1-t4), ce a urmat prenv1187.

6 Variante de acoperisuri gradina Acoperis gradina cu vegetatie extensiva Acest sistem este caracteristic plantelor care necesita un minim de intreţinere. Grosimea stratului vegetal este redus. Plantele sadite pot fi decorative sau ierburi aromatice, oferind protectie optima acoperisului. În plus, aceste sisteme au o valoare estetica şi o mare capacitate de retentie a apei. Un sistem bine conceput, contribuie si la izolarea termica si acustica a acoperişului. Acoperis gradina cu vegetatie intensiva Acest sistem este caracteristic plantarii de gazon şi / sau plante care necesita intretinere regulata. Variantele de pe aceasta tema sunt practic nelimitate permitandu-va crearea unei gradini frumoase la nivelul acoperisului. Inaltimea vegetatiei este mai mare, functionarea sistemului de drenare a apei fiind esentiala. Tufe, arbori si arbusti pot fi plantati. Sistemul proiectat este limitat numai in termeni de de incarcare maxima admisa. Acoperis multifunctional Acest tip de acoperis combina tipul de vegetatie intensiva cu zona pavata. Toate variantele sunt acum posibile: acoperiş intensiv combinat locuri de joaca treceri pietonale sau trafic de masini. Poate fi dat frâu liber spiritului creativ. Sarcinile date din incarcari sunt considerabil mai mari datorita traficului de masini.

7 Structuri de acoperisuri gradina Acoperis gradina cu vegetatie extensiva Aplicare Materiale Plantele sadite pot fi completate cu ierburi decorative sau aromatice Substrat Strat drenant, filtrant separare si protectie Polygum prevent antiradacina sistem termohidroizolatie panta acoperisului pana la valoarea de 26,8% izolat termic in structura clasica sau ranversat panta acoperisului intre izolat termic structura clasica substrat vegetal de grosime 6-8cm substrat cu plante cca. 8cm IKOgreen strat 4+1 rezerva de apa filtrant, drenant, separare si protectie sistem IKOgreen Polygum prevent - Polygum prevent Turbo 250 Broof (t1- t4) - Quadra Rock KSK substrat autoadeziv - termoizolatie, IKO Enertherm ; PIR - Turbo Stick aluminium bariera de vapori autoadeziva - suport beton panta > 30 0 numai la cerere Acoperis gradina cu vegetatie intensiva Aplicare Materiale Arbusti, tufe sau pajiste Substrat Substrt de retentie WSM50 Strat drenant, filtrant separare si protectie Polygum prevent antiradacina sistem termohidroizolatie panta acoperisului <5% izolat termic in structura clasica sau ranversat zona verde in combinatie cu zone pietonale arbusti, tufe sau pajiste (iarba) substrat de cca. 20cm functie de tipul de vegetatie intensiva substrat cu plante cca. 8cm IKOgreen strat 4+1 rezerva de apa filtrant, drenant, separare si protectie sistem IKOgreen Polygum prevent - Polygum prevent Turbo 250 Broof (t1- t4) - Quadra Rock KSK substrat autoadeziv - termoizolatie, IKO Enertherm ; PIR - Turbo Stick aluminium bariera de vapori autoadeziva - suport beton Acoperis multifunctional Aplicare Materiale Pavaj Pat de nisip Material de drenare Strat de protectie Polygum prevent antiradacina sistem termohidroizolatie panta acoperisului <5% izolat termic in structura clasica sau ranversat pavaj combinat cu zona verde posibilitate de combinare cu zone cu vegetatie intensiva pavaj dale autoblocante si rigola pat de nisip de cca. 3-5cm, strat 0/20 de cca. 20cm IKOgreen strat 4+1 rezerva de apa filtrant, drenant, separare si protectie sistem IKOgreen Polygum prevent - Polygum prevent Turbo 250 Broof (t1- t4) - Quadra Rock KSK substrat autoadeziv - termoizolatie, IKO Enertherm ; PIR - Turbo Stick aluminium bariera de vapori autoadeziva - suport beton

8 IKOgreen strat de drenare si rezerva de apa 4+1 Strat drenant din plastic cu rezerva de apa si strat de protectie pentru acoperisuri cu vegetatie intensiva sau extensiva PP netesuta la partea superioara Rezistenta la compresiune 72 tone IKOgreen placi pentru retinerea apei, MSP50 Vata minerala cu putere mare de retentie a apei Vata minerala: SG 120kg/m 3 Capacitate: 40l/m 2 = 80% volum IKOgreen resturi de radacini de plante Pentru acoperisuri cu vegetatie intensiva sau extensiva Material: amestec de 5-7 tipuri de plante 20cm lungime IKOgreen plante / iarba incasetate Pentru acoperisuri plane cu vegetatie extensiva 50 plante/caseta IKOgreen strat vegetal Pentru acoperisuri plane cu vegetatie extensiva 50 plante/caseta Miez din polistiren (HIPS) Strat inferior: PP netesut permeabila Grosime: 11mm Rezistenta la compresiune: 700kN/m 2 Dimensiuni: 100 x 60 x 5cm Greutate in stare uscata: 6kg/m 2 Greutate in stare saturata: 46kg/m 2 In saci g/m 2 cca 16 plante/m 2 minim Rasaduri pe material plastic, 5-8 tipuri diferite de plante per mat 3 x 1,20m Substrat pentru vegetatie intensiva Descriere: substrat minerale / organice avand componente de bază: angiet, olivine, magnetit, limonite si biotit, completate cu materiale organice (max. 6.5% din volum). Amestecul este poro si structura este stabila. Ea are o buna retentie de apa, precum si o adecvata capacitatea de drenaj si a unui ferilizator pentru dezvoltarea adecvata a plantelor, conform RAL aprobare GZ253. Aplicatie: pentru toate zonele plantate, exceptia facand plantele acide; intensiv incasetate, material de baza pentru substraturi; pentru plantatii de pomi Densitate volum uscat: 1090 kg / m³ Densitate la volum de apa la capacitate maxima: 1450 kg / m³ Raport apa / aer la capacitate maxim de apa: 46.% Raport apa / aer permeabilitate a apei mod. K: 0,015 mc / s Substrat pentru vegetatie extensiva Descriere: substrat minerale / organice avand componente de bază: angiet, olivine, magnetit, limonite si biotit, completate cu materiale organice (max. 6.5% din volum). Amestecul este poros si structura este stabila. Ea are o buna retentie de apa, precum si o adecvata capacitatea de drenaj si a unui ferilizator pentru dezvoltarea adecvata a plantelor, conform RAL aprobare GZ253. Aplicatie: pentru toate zonele plantate extensiv; material de baza pentru substraturi; substanta pentru imbunatatirea pamantului; pentru plantatii de pomi Densitate volum uscat: 950 kg / m³ Densitate la volum de apa la capacitate maxima: 1380 kg / m³ Raport apa / aer la capacitate maxim de apa: 40.% Raport apa / aer permeabilitate a apei mod. K: 0.07 cm / s IKOgreen cofraj auto-adeziv Cofraj autoadeziv din PVC pentru sistem de terase gradina L:2,5m 1 set: 25m Pachetare substrat saci de 25 litri saci mari de 1 m³ litri in vrac 28 m 3 (camion cu banda transportoare) siloz 27 m³ pe camion (opţiuni la cerere) IKOgreen camin de vizitare cu capac Material: Plastic reciclat Culoare: verde Inaltime: 8cm Sectiuni de vizitare 10-20cm IKOgreen cutter Utilizat pentru croirea stratului drenant IKOgreen parafrunzar Diametru: mm Preintampina colmatarea sistemului de drenare Asigura scurgerea lina a apei

9 Caracteristici şi avantaje Acustica Imbunatatire a valorilor acustice ale unei gradini acoperis pot juca un rol important in izolarea acustica globala a cladirii. Valori pentru reducerea potentiala a zgomotului pot fi furnizate la cerere. Retentie de apa (reducerea debitului de apa pluviala) Reducerea debitului de apa pluviala reprezinta un mare avantaj. Este evident din rezultatele testelor ca un sistem extensiv este capabil sa absoarba, temporar, aproximativ 50% din apa de ploaie care se cade pe el, şi, de asemenea, intarzie trecerea apei ramase, prin urmare, reduce considerabil presiunea asupra instalatiilor de drenaj si fenomenul inundarii. Sisteme intensive cu suficienta adancime a solului pot absorbi si retine cca. 75% la 90% din precipitatii. Fluxul termic In plus, fată de izolare termica a structurii, acoperisurile verzi pot reduce şi mai mult consumul de energie al unei cladiri cu pana la 10%. Panta şi drenaj Pentru acoperisuri verzi, este recomandata o panta de cel puţin 1:60. Acoperisurilor verzi cu panta mai mica necesită facilitati speciale de drenaj. De ce sisteme de acoperis verde? Imbunatateste mediu; Imbunatateste aspectul estetic; Micsoreaza debitul apei in sistemul de scurgere pluvial al cladirii; Reduce transmiterea zgomotului; Reduce consumul de energie contribuind la izolatia termica a cladirii; Imbunatateste calitatea aerului inconjurator; Cresterea durata de viata a hidroizolatiei; Acoperisurile cu vegetatie extinsiva nu necesita lucrari de intretinere pe termen lung; Acoperisurile cu vegetatie intensiva pot fi utilizate in scop recreational.

Hidroizolare pentru acoperiºuri verzi: Centrul public St. Anton în Arlberg (A) Sisteme de hidroizolare pentru acoperiºuri ROMÂNÃ

Hidroizolare pentru acoperiºuri verzi: Centrul public St. Anton în Arlberg (A) Sisteme de hidroizolare pentru acoperiºuri ROMÂNÃ PROFILE Hidroizolare pentru acoperiºuri verzi: Centrul public St. Anton în Arlberg (A) Sisteme de hidroizolare pentru acoperiºuri ROÂNÃ Construcþia: Izolaþie împotriva umiditãþii solului Baza: Structurã

Mehr

Hoval EnerVal ( ) Acumulator de energie

Hoval EnerVal ( ) Acumulator de energie Descriere EnerVal (200, 300) Rezervor tampon de energie din otel pentru conectarea hidraulica la cazan pe peleti, pompa de caldura si instalatii solare Volum: 200, 300 l Izolatie termica din spuma poliuretanica

Mehr

VOGEL&NOOT. Radiatoare. heatingthroughinnovation.

VOGEL&NOOT. Radiatoare. heatingthroughinnovation. VOGEL&NOOT Radiatoare PANOU. heatingthroughinnovation. 02 Descriere produs Descriere produs. Radiatoarele panou Vogel&Noot sunt produse de marcă de înaltă calitate, care se remarcă printr-o largă varietate

Mehr

Descărcător de curent de trăsnet MCF Tehnologie brevetată cu eclator cu carbon pentru reţele alimentate cu 400 / 690 V

Descărcător de curent de trăsnet MCF Tehnologie brevetată cu eclator cu carbon pentru reţele alimentate cu 400 / 690 V Descărcător de curent de trăsnet MCF Tehnologie brevetată cu eclator cu carbon pentru reţele alimentate cu 400 / 690 V THINK CONNECTED. TBS OBO 1 Cea mai mare disponibilitate a instalaţiei în cele mai

Mehr

Referinte. Certificari

Referinte. Certificari made in italy MASTERVAC reprezinta un varf de tehnologie, avand una din cele mai mari game de aspiratoare industriale. Eficiente, durabile si extrem de solide, aceste aspiratoare industriale reprezinta

Mehr

Calitate şi siguranţă cu sistemul de la subsol la acoperiş

Calitate şi siguranţă cu sistemul de la subsol la acoperiş Calitate şi siguranţă cu sistemul de la subsol la acoperiş Soluţii inovatoare pentru structura de protecţie Hidroizolaţia structurilor Recondiţionarea interioară a subsolurilor Balcon/ Terasă Pardoseală

Mehr

Sisteme termice solare pentru încălzirea apei potabile și a spațiilor

Sisteme termice solare pentru încălzirea apei potabile și a spațiilor Sisteme termice solare pentru încălzirea apei potabile și a spațiilor Bernhard Weyres-Borchert Președinte DGS, Deutsche Gesellschaft für Sonnenenergie (Societatea Germană pentru Energie Solară) Producerea

Mehr

IZOLAŢIE ARMAFLEX CAȘERATĂ, STRĂLUCITOARE, CU INSTALARE RAPIDĂ, DURABILĂ ŞI UŞOR DE CURĂŢAT

IZOLAŢIE ARMAFLEX CAȘERATĂ, STRĂLUCITOARE, CU INSTALARE RAPIDĂ, DURABILĂ ŞI UŞOR DE CURĂŢAT Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) IZOLAŢIE ARMAFLEX CAȘERATĂ, STRĂLUCITOARE, CU INSTALARE RAPIDĂ, DURABILĂ ŞI UŞOR DE CURĂŢAT Sistem cașerată 2 în 1, timp de instalare redus

Mehr

National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014

National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014 National Authorities for Apprenticeships Call EACEA/13/2014 Dezvoltarea programelor de tip ucenicie în formarea profesională iniţială în România (DAL-IVET) Un proiect realizat în colaborare de CNDIPT România

Mehr

Nivela laser cu linii GLL 2-50 & LR 2 Professional

Nivela laser cu linii GLL 2-50 & LR 2 Professional Nivela laser cu linii GLL 2-50 & LR 2 Professional 1 GLL 2-50 Professional Pornire mod puls. Pentru folosirea cu receptorul LR 2 Prof. LED ce indică un nivel scăzut al bateriei Selecţia liniilor Diodă

Mehr

Labor Octave/Matlab Befehle (Beispiele):

Labor Octave/Matlab Befehle (Beispiele): Labor 8-207 Octave/Matlab Befehle (Beispiele): >> A=[ 2 2 3 4 6] >> B=[6 6 3 3] >> ismember(a,b) >> unique(a) >> unique(b) >> nchoosek([ a, b, c ],2) >> nchoosek(5,2) >> Y=[ 2 2 5 2 2 3 3 5 5 2] >> unique(y)

Mehr

Suez Kanal: AidaCara befindet sich im Bittersee / AidaCara se gaseste in Marea Amara

Suez Kanal: AidaCara befindet sich im Bittersee / AidaCara se gaseste in Marea Amara Day 102 Date 27.01.18/Samstag/Sambata Location From Aqaba to Limassol 926km Weather Am Morgen etwas Sonne, danach Regen, 15-18 C/dimineata senin, apoi ploaie si vant, 15-18 C Location 30 08 Nord 32 34

Mehr

Cazan mural in condensatie

Cazan mural in condensatie Vitodens 050-W: Cazan mural in condensatie Seite 1 8/1/2014 Viessmann Werke Cazan mural in condensatie Vitodens 050-W, Tip BPJC Cazan mural in condensatie Caracteristicile produsului Puteri (cazan combi)

Mehr

Protecţia împotriva incendiilor

Protecţia împotriva incendiilor Protecţia împotriva incendiilor Plăci - OWAcoustic ca material de construcţie Conform normelor DIN EN 1501-1 şi DIN 4102 partea 1, materialele de construcţie se împart în următoarele categorii în funcţie

Mehr

Catalog General. Hauptkatalog. Radiatoare Panel Radiatoare Port-prosop Climastar. Flachheizkörper Badheizkörper Climastar

Catalog General. Hauptkatalog. Radiatoare Panel Radiatoare Port-prosop Climastar. Flachheizkörper Badheizkörper Climastar Catalog General Radiatoare Panel Radiatoare Port-prosop Climastar Hauptkatalog Flachheizkörper Badheizkörper Climastar FILOZOFIA COPA Productie & Management LEAN Responsabilitatea fundamentală, la toate

Mehr

Managementul canalizarii

Managementul canalizarii Managementul canalizarii Sistem Uhrig Ce inseamna Managementul canalizarii Gospodarirea sistemului de canalizare pe intregul traseu de la generatorii de ape uzate pana la statia de epurare Intretinerea

Mehr

CONSTRUCȚIILE DIN LEMN

CONSTRUCȚIILE DIN LEMN CONSTRUCȚIILE DIN LEMN NATURALE, DURABILE ȘI SIGURE www.egger.com Lemnul m-a învățat să lucrez cu precizie și să caut cele mai simple soluții. Hermann Kaufmann, arhitect CUPRINS 4 Construcții de calitate

Mehr

(spre avantajul meu). Jogging 10,1 km

(spre avantajul meu). Jogging 10,1 km Day 92 Date 17.01.18/Mittwoch/Miercuri Location From Maledives to Salalah, Oman 2594km Weather Himmel bedeckt, hohe Luftfeuchtigkeit, 28-29 C / Cer acoperit, umiditate mare, 28-29 C Location AidaCara benötigt

Mehr

Instalatiile de epurare a apelor reziduale prin culturi de vegetatie

Instalatiile de epurare a apelor reziduale prin culturi de vegetatie Ingenieurgesellschaft Janisch & Schulz mbh Bahnhofstr. 15 35516 Gambach Bahnhofstr. 15 35516 Münzenberg-Gambach Telefon 0 60 33 / 7 45 29-0 Fax 0 60 33 / 7 45 29-11 mail@janisch-schulz.com Instalatiile

Mehr

5/4" DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95

5/4 DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 5/4" DN40 = 80-315 DN32 = 80-315 DN40 = 350 DN32 = 350 DN40 = 280 DN32 = 285 29 DN40 DN32 DN40 = 50-250 HL Clapete anti retur DN32 = 50-220 Subsoluri, Pivnite si anti-retur DN40 = 95 DN32 = 90 HL Hutterer

Mehr

Sistem de transmisie radio Topologie tip arbore Data radio DX80DR2M-H6

Sistem de transmisie radio Topologie tip arbore Data radio DX80DR2M-H6 Antenă externă (conexiune RG58 RP- SMA) Indicator integrat al puterii semnalului: Configurare cu comutator DIP Modbus RTU (RS485) Reţea arbore cu organizare proprie Repetor pentru extinderea reţelei Transmisie

Mehr

Grup de armaturi pentru sisteme solare Hoval. Descriere. Grup de armaturi solare pentru instalatii solare SAG20

Grup de armaturi pentru sisteme solare Hoval. Descriere. Grup de armaturi solare pentru instalatii solare SAG20 Descriere Grup de armaturi solare pentru instalatii solare SAG20 Grup de armaturi pentru instalatii solare DN 20 (¾ ), complet asamblat, compus din: Pompa de circulatie solara AX13-4, SX13-4 sau SX15-4

Mehr

Cuplul perfect. Rezervor de stocare a apei calde ROTEX Sistem de panouri solare ROTEX

Cuplul perfect. Rezervor de stocare a apei calde ROTEX Sistem de panouri solare ROTEX Rezervor de stocare a apei calde ROTEX Sistem de panouri solare ROTEX Cuplul perfect Igienic, confortabil și eficient. Rezervorul de stocare a apei calde ROTEX și sistemul cu panouri solare ROTEX Solaris

Mehr

AWADUKT THERMO ANTIMICROBIAN SISTEM SCHIMBATOR DE CALDURĂ AER-SOL PENTRU O VENTILAȚIE CONTROLATĂ

AWADUKT THERMO ANTIMICROBIAN SISTEM SCHIMBATOR DE CALDURĂ AER-SOL PENTRU O VENTILAȚIE CONTROLATĂ AWADUKT THERMO ANTIMICROBIAN SISTEM SCHIMBATOR DE CALDURĂ AER-SOL PENTRU O VENTILAȚIE CONTROLATĂ Prezentele informaţii tehnice AWADUKT Thermo antimicrobian sunt valabile începând cu luna februarie 2016.

Mehr

Protecţie la trăsnet şi la supratensiune pentru siguranţă maximă. Protejat THINK CONNECTED.

Protecţie la trăsnet şi la supratensiune pentru siguranţă maximă. Protejat THINK CONNECTED. Protecţie la trăsnet şi la supratensiune pentru siguranţă maximă Protejat THINK CONNECTED. Loviturile de trăsnet şi supratensiunile ameninţă oamenii, clădirile şi echipamentele. 2 OBO TBS Protejat Sistemele

Mehr

DB Netz AG noi pregătim viitorul!

DB Netz AG noi pregătim viitorul! Viitorul în mişcare. DB Netz AG noi pregătim viitorul! DB Netz AG Departmentul regional Sud-Vest 2014 DB Netz AG, Departmentul regional Sud-Vest, 12.11.2014 2 Willkommen DB Netz AG, Departmentul regional

Mehr

WELS FILET FILE DE SOMN g e. Zutaten: Fisch: 100% Wels Filet (Aquakultur). Inhalt: 2 Wels Filet je100g

WELS FILET FILE DE SOMN g e. Zutaten: Fisch: 100% Wels Filet (Aquakultur). Inhalt: 2 Wels Filet je100g PDUSE PASPETE DE... 200g e Zutaten: Fisch: 100% Wels Filet (Aquakultur). Inhalt: 2 Wels Filet je100g Zubereitungsempfehlung: In der Pfanne Mittl. Stufe kurz in Rapsöl auf beiden Seiten anbraten Verpackung:

Mehr

Soluţii software de la Inginerie Integrată la Operaţiuni Integrate

Soluţii software de la Inginerie Integrată la Operaţiuni Integrate siemens.com/comos Soluţii software de la Inginerie Integrată la Operaţiuni Integrate COMOS Punem datele la lucru. Answers for industry. Inginerie de detaliu Comenzi Inginerie de bază Operațiuni Proiectare

Mehr

Informaţii de service Kit schimb de ulei pentru cutii de viteze automate 5HP / 6HP

Informaţii de service Kit schimb de ulei pentru cutii de viteze automate 5HP / 6HP Pericol de accidentare pentru piele şi ochi datorită pieselor şi lichidelor fierbinţi. Sunt posibile arsuri şi opăriri. Purtaţi ochelari de protecţie, mănuşi de protecţie şi haine de protecţie! Componentele

Mehr

Durata sederii in Limassol: 7 ore. Aufenthalt in Limassol 7 Stunden.

Durata sederii in Limassol: 7 ore. Aufenthalt in Limassol 7 Stunden. Day 103 Date 28.01.18/Sonntag/Dumineca Location Limassol /Zypern Weather Am Vormittag sonnig, danach wolkig, 17-18 C / dimineata soare, apoi cer innorat 17-18 C Location 34 39 Nord 33 01 Est AidaCara hatte

Mehr

-/ Noi aducen liniştea în cale. linişte în cale. SISTEME de IZOLARE A CAII pentru cele mai înalte cerinţe

-/ Noi aducen liniştea în cale. linişte în cale. SISTEME de IZOLARE A CAII pentru cele mai înalte cerinţe -/ Noi aducen liniştea în cale. linişte în cale. SISTEME de IZOLARE A CAII pentru cele mai înalte cerinţe 01.-/ INTRO STRAILastic aduce liniştea în cale. Pretențiile din ce în ce mai ridicate ale societății

Mehr

Principiul tuburilor radiante

Principiul tuburilor radiante Principiul tuburilor radiante Încălzire industrială inovatoare şi cu consum redus de energie Încălzire industrială inovatoare şi cu consum redus de energie Tehnologia tuburilor radiante Tuburile radiante

Mehr

Forstkatalog. Forestry catalogue Catalogul forestier. Der deutsche HERSTELLER von: Ketten Plattenband-Systemen einzigartigen Lösungen

Forstkatalog. Forestry catalogue Catalogul forestier. Der deutsche HERSTELLER von: Ketten Plattenband-Systemen einzigartigen Lösungen Forstkatalog Der deutsche HERSTELLER von: Ketten Plattenband-Systemen einzigartigen Lösungen The German PRODUCER of: Forestry Chains Tracks Unique Solutions Producătorul german de: Lanturi forestiere Senile

Mehr

drum de munte cu serpentine. Drumul pana la Petra dureaza Petra (der griechische Name) befindet sich in einem Tal mit einer doua ore.

drum de munte cu serpentine. Drumul pana la Petra dureaza Petra (der griechische Name) befindet sich in einem Tal mit einer doua ore. Day 100 Date 25.01.18/Donnerstag/Joi Location Aqaba, Jordanien Weather Kaltes Wetter, windig, Regen und am Nachmittag Schnee/Vreme rece, vant puternic, ploaie iar dupa amiaza ninsoare. Location 25 50 Nord

Mehr

Arzătoarele şi plăcile ceramice pentru arzătoare de la Schwank. Tehnologii inovatoare şi generarea eficientă a căldurii

Arzătoarele şi plăcile ceramice pentru arzătoare de la Schwank. Tehnologii inovatoare şi generarea eficientă a căldurii Arzătoarele şi plăcile ceramice pentru arzătoare de la Schwank Tehnologii inovatoare şi generarea eficientă a căldurii Schwank Inovaţie pentru o combustie ecologică Caracteristici şi eficientă maximă Lider

Mehr

CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon.

CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon. CONTĂM PE DVS.! Deveniți membru al echipei Schuon. Logistik für die Besten. Sunteți în căutarea unei provocări profesionale ca șofer de camion? Doriți ca pe viitor să conduceți un camion din categoria

Mehr

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig.

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig. Episodul 12 Musica sacra Anei îi mai rămân 65 de minute. În Biserică descoperă că misterioasa cutiuńă muzicală este un element care lipseşte al orgii. Femeia în roşu reapare şi cere o cheie. Despre ce

Mehr

Proiectarea și execuția corectă a pardoselilor (III)

Proiectarea și execuția corectă a pardoselilor (III) NORME ȘI NORMATIVE Proiectarea și execuția corectă a pardoselilor (III) În numărul trecut v-am prezentat introducerea în prevederile "Normativului privind proiectarea, execuţia şi asigurarea calităţii

Mehr

Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM

Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM Lect. univ. dr. Adriana Dănilă CU GERMANA LA ÎNCEPUT DE DRUM 3 Copyright 2013, Editura Pro Universitaria Toate drepturile asupra prezentei ediţii aparţin Editurii Pro Universitaria Nicio parte din acest

Mehr

(TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ

(TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ (TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ În conformitate cu anexa III din Regulamentul UE nr. 305/2011 Nr. DIS-505-001150 pentru produsul Disbocret 505 Feinspachtel 1. Cod unic de identificare al produsului-tip:

Mehr

Transfer de Energie și Date pentru Echipamente Mobile STEMMANN - TECHNIK

Transfer de Energie și Date pentru Echipamente Mobile STEMMANN - TECHNIK Transfer de Energie și Date pentru Echipamente Mobile STEMMANN - TECHNIK CALITATE REALIZATĂ ÎN GERMANIA Toate drepturile rezervate. Sub rezerva modificărilor, erorilor de tipar și scriere. Coperta: Stemmann-Technik

Mehr

Catalog de livrare Programul dumneavoastră. Devenit realitate.

Catalog de livrare Programul dumneavoastră. Devenit realitate. Catalog de livrare Programul dumneavoastră. Devenit realitate. Colecția EGGER de produse decorative 2017 2019 Versiunea Ianuarie 2017 U717 Lumea dumneavoastră este în continuă mișcare. Colecția EGGER de

Mehr

RHEINZINK - SISTEME DE ÎNVELITORI

RHEINZINK - SISTEME DE ÎNVELITORI SISTEME DE ÎNVELITORI Materialele RHEINZINK disponibile în trei nuanţe nobile: Materialele RHEINZINK pot fi utilizate de proiectanţii specialişti în trei nuanţe nobile. Puteţi alege oricare variantă, fiecare

Mehr

De la avion pana la primul curs. Bo Yuan, Stefan Dumitrescu

De la avion pana la primul curs. Bo Yuan, Stefan Dumitrescu De la avion pana la primul curs Bo Yuan, Stefan Dumitrescu Cuprins 1. Acomodare/ Cazare 2. Inscriere 3. Mijloace de transport in comun 4. Generalitati despre Uni Stuttgart 5. Modulhandbuch -ul 1. Acomodare/

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

Multipor - plăci minerale termoizolatoare IZOLAȚIE TERMICĂ PENTRU INTERIOARE

Multipor - plăci minerale termoizolatoare IZOLAȚIE TERMICĂ PENTRU INTERIOARE Multipor - plăci minerale termoizolatoare IZOLAȚIE TERMICĂ PENTRU INTERIOARE CARACTERISTICI TEHNICE Produs solid mineral Permeabil la vapori Produs natural 2 Izolator termic Produs certificat Reciclabil

Mehr

Analiza comparativă a nevoilor de formare şi a tendinţelor specifice asigurării calităţii în sectorul sanitar din România, Austria şi Ungaria

Analiza comparativă a nevoilor de formare şi a tendinţelor specifice asigurării calităţii în sectorul sanitar din România, Austria şi Ungaria Analiza comparativă a nevoilor de formare şi a tendinţelor specifice asigurării calităţii în sectorul sanitar din România, Austria şi Ungaria Acest studiu a fost realizat în cartul proiectului " QUALIMED

Mehr

SÄCHSISCHE BAU GMBH. Prezentare firme General SÄCHSISCHE BAU GMBH GEOBRUGG GGS

SÄCHSISCHE BAU GMBH. Prezentare firme General SÄCHSISCHE BAU GMBH GEOBRUGG GGS SÄCHSISCHE BAU GMBH Prezentare firme General SÄCHSISCHE BAU GMBH GEOBRUGG GGS SÄCHSISCHE BAU GMBH LUCRARI SPECIALE SI HAZARDE NATURALE Agenda 1. SÄCHSISCHE BAU GMBH 2. GRUPUL BRUGG 3. GEOBRUGG AG 4. SOLUTII

Mehr

Deutschland. Am jucat in zilele pe mare de pana acum peste 1800 de done.

Deutschland. Am jucat in zilele pe mare de pana acum peste 1800 de done. Day 95 Date 20.01.18/Samstag/Sambata Location From Salalah, Oman to Aqaba, 3278km Weather Wenig Wolken, kaum Wind, 23 C / nori putini, aproape fara vant, 23 C Location 14 46 N 53 08 E Gestern um Mitternacht

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE

Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Konrad-Adenauer-Stiftung e.v. Begabtenförderung SUR PLACE Bewerbung um die Aufnahme in die Studienförderung Sur-place Rumänien der Konrad-Adenauer-Stiftung (Bitte vollständig in Druckbuchstaben oder maschinenschriftlich

Mehr

DEPOZITUL DE FERONERIE

DEPOZITUL DE FERONERIE Masini profesionale pentru aluminiu si paneluri compozite Scule pt. prelucrare aluminiu si PVC (lame, freze, freze pantograf) OFERTA DE PRET PRETURI / BUC. EXPRIMATE IN EURO FARA TVA 1 Burghiu metal Alpen

Mehr

Cel mai eficient echipament de acest gen pentru redresat si indreptata cabinele de la camioane.

Cel mai eficient echipament de acest gen pentru redresat si indreptata cabinele de la camioane. Cel mai eficient echipament de acest gen pentru redresat si indreptata cabinele de la camioane. IPE 240 INP 200 JOATP151 Standul de redresare al cabinei tip JOSAM, este un dispozitiv puternic și stabil

Mehr

VIESMANN. Instrucţiuni de proiectare VITOCAL 300-G. Sisteme de pompe termice

VIESMANN. Instrucţiuni de proiectare VITOCAL 300-G. Sisteme de pompe termice VIESMANN VITOCAL 300-G Sisteme de pompe termice Instrucţiuni de proiectare Pompă termică cu acţionare electrică pentru încălzire şi preparare de apă caldă menajeră & Temperatura pe tur până la 60 C. &

Mehr

& ' ' MODELL - MODEL

& ' ' MODELL - MODEL Das Unternehmen Valmaggi Caldaie konzipiert und fertigt seit 1970 Biomassekessel; das branchenführende italienische Unternehmen mit einer guten Erfahrung, ist immer auf der Suche nach technisch fortschrittlichen

Mehr

Taxi möglich, nicht gerade attraktiv. atractiva, de calatorit se poate numai cu taximetrul.

Taxi möglich, nicht gerade attraktiv. atractiva, de calatorit se poate numai cu taximetrul. Day 93 Date 18.01.18/Donnerstag/Joi Location From Maldives to Salalah, Oman 2594km Weather Himmel teilweise bedeckt, 29 C/cerul partial acoperit, 29 C Location 13 18 N 59 41 E Ab Morgen erreichen wir den

Mehr

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 13 Ajutor Divin

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Episodul 13 Ajutor Divin Episodul 13 Ajutor Divin Biserica pare a fi locul potrivit pentru strângerea de informańii. Pastorul îi explică Anei melodia şi îi spune că este cheia unei maşini a timpului. Dar, la ce maşină se referă

Mehr

Holzindustrie Schweighofer Produse

Holzindustrie Schweighofer Produse 1 Holzindustrie Schweighofer Produse Tradiția se îmbină cu inovația în acest fel lucrăm. Vasile Dan Ciortan Rădăuți 2 Perfecțiunea. Laitmotiv în tot ceea ce facem Perfecțiune în cherestea Selectăm materia

Mehr

Construcţia staţiilor de protecţie catodică împotriva coroziunii. Prezentare pe data de la EON Gaz Romania Bucureşti România

Construcţia staţiilor de protecţie catodică împotriva coroziunii. Prezentare pe data de la EON Gaz Romania Bucureşti România Prezentare pe data de 20.06.2006 la EON Gaz Romania Bucureşti România 1 2006 Reţeaua de conducte a EON Ruhrgas din Germania 655 Staţii de protecţie catodică în reţeaua de conducte 26 Staţii de protecţie

Mehr

Multipor - plăci minerale termoizolatoare

Multipor - plăci minerale termoizolatoare Multipor - plăci minerale termoizolatoare Izolație Termică pentru INTERIOARe CARACTERISTICI TEHNICE Produs solid mineral Permeabil la vapori Produs natural Iz te 2 termoizolație interioară Izolator termic

Mehr

Eficienţă energetică industrială

Eficienţă energetică industrială Exportinitiative Energieeffizienz Eficienţă energetică industrială - Soluţii şi good practice - 25 octombrie 2011 Iniţiativă de export în Bucureşti, România Hans Georg Weishaar www.efficiency-from-germany.info

Mehr

Eficiența energetică concretă.

Eficiența energetică concretă. Eficiența energetică concretă. Centralele de tratare a aerului cu clasa de eficiență energetică actuală: indiferent dacă este vorba de directiva EUROVENT sau de directiva RLT a asociației producătorilor

Mehr

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh

HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh În cauza 102/77, HOTĂRÂREA CURŢII DIN 23 MAI 1978 1 Hoffmann-La Roche & Co. AG împotriva Centrafarm Vertriebsgesellschaft Pharmazeutischer Erzeugnisse mbh (cerere pentru pronunţarea unei hotărâri preliminare,

Mehr

(TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ

(TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ (TRADUCERE) DECLARAȚIA DE PERFORMANȚĂ În conformitate cu anexa III din Regulamentul UE nr. 305/2011 Nr. DIS-545-004146 pentru produsul Disbocret 545 PCC II-Feinmörtel 1. Cod unic de identificare al produsului-tip:

Mehr

Bewerbung Lebenslauf. Lebenslauf - Angaben zur Person. Vorname des Bewerbers. Familienname oder Nachname des Bewerbers. Geburtsdatum des Bewerbers

Bewerbung Lebenslauf. Lebenslauf - Angaben zur Person. Vorname des Bewerbers. Familienname oder Nachname des Bewerbers. Geburtsdatum des Bewerbers - Angaben zur Person Vorname Vorname des Bewerbers Nachname Familienname oder Nachname des Bewerbers Geburtsdatum Geburtsdatum des Bewerbers Geburtsort Geburtsort des Bewerbers Staatsangehörigkeit Staatsangehörigkeit

Mehr

Bewerbung Lebenslauf. Lebenslauf - Angaben zur Person. Vorname des Bewerbers. Familienname oder Nachname des Bewerbers. Geburtsdatum des Bewerbers

Bewerbung Lebenslauf. Lebenslauf - Angaben zur Person. Vorname des Bewerbers. Familienname oder Nachname des Bewerbers. Geburtsdatum des Bewerbers - Angaben zur Person Vorname Vorname des Bewerbers Nachname Familienname oder Nachname des Bewerbers Geburtsdatum Geburtsdatum des Bewerbers Geburtsort Geburtsort des Bewerbers Staatsangehörigkeit Staatsangehörigkeit

Mehr

nu numai excursia noastra, dar si alte trei ore de circulatie prin Jogging 10,1 km

nu numai excursia noastra, dar si alte trei ore de circulatie prin Jogging 10,1 km Day 91 Date 16.01.18/Dienstag/Marti Location From Maldives to Salalah, Oman 2594km Weather Teilweise wolkig, schwacher Wind, 32-34 C / nori putin, vant slab, 32-34 C Location 5 58 N 70 47 E AidaCara hat

Mehr

grupul Rosenheim - D Sondershausen - D Hohenberg - A Budapest - H Pardubice - CZ Oradea - RO

grupul Rosenheim - D Sondershausen - D Hohenberg - A Budapest - H Pardubice - CZ Oradea - RO grupul Este format dintr-o serie de societăţi de producţie şi distribuţie, independente juridic, care activează în toată Europa. Acţiunile Grupului sunt concertate spre a oferi pieţei produse de înaltă

Mehr

Ofertă specială Bosch pentru amenajări interioare!

Ofertă specială Bosch pentru amenajări interioare! Mesajul campaniei de vară 2009: Ofertă specială Bosch pentru amenajări interioare! Beneficiile utilizatorului: Pachet de scule special alese pentru profesioniştii din domeniu Sculele electrice profesionale

Mehr

Acoperire epoxidică bicomponentă foarte rezistentă chimic şi conductiv electrostatică

Acoperire epoxidică bicomponentă foarte rezistentă chimic şi conductiv electrostatică Fișă tehnica de produs Editia 05/07/2012 Nr. de identificare: 02 08 01 02 019 0 000009 Sikafloor - 381 AS Sikafloor - 381 AS Acoperire epoxidică bicomponentă foarte rezistentă chimic şi conductiv electrostatică

Mehr

Principiul radiantelor ceramice infraroşu pe gaz. Încălzire industrială de ultimă generaţie şi cu consum redus de energie

Principiul radiantelor ceramice infraroşu pe gaz. Încălzire industrială de ultimă generaţie şi cu consum redus de energie Principiul radiantelor ceramice infraroşu pe gaz Încălzire industrială de ultimă generaţie şi cu consum redus de energie Principiul inovator al radiantelor ceramice infraroşu pe gaz Tehnologia radiantelor

Mehr

Bine aţi venit la şcoala austriacă! Rumänisch

Bine aţi venit la şcoala austriacă! Rumänisch Bine aţi venit la şcoala austriacă! Rumänisch Dragi părinţi! Dragi tutori! Vă aflaţi doar de puţin timp în Austria. Multe lucruri sunt noi pentru dvs. inclusiv sistemul şcolar austriac. De aceea, Ministerul

Mehr

1 Elemente de bază Tulburări afective F30 - F39 F 33 Tulburare depresivă recurentă F 33.0 F 33.1 F 33.2 F 33.3 F 33.4 F 33.8 F 33.

1 Elemente de bază Tulburări afective F30 - F39 F 33 Tulburare depresivă recurentă F 33.0 F 33.1 F 33.2 F 33.3 F 33.4 F 33.8 F 33. 6 1 Elemente de bază Tulburări afective F30 - F39 F 33 Tulburare depresivă recurentă F 33.0 Tulburare depresivă recurentă cu episod actual uşor F 33.1 Tulburare depresivă recurentă cu episod actual moderat

Mehr

FIŞA DISCIPLINEI Structuri si Algoritmi pentru Conducerea Automata a Proceselor 1

FIŞA DISCIPLINEI Structuri si Algoritmi pentru Conducerea Automata a Proceselor 1 FIŞA DISCIPLINEI Structuri si Algoritmi pentru Conducerea Automata a Proceselor 1 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Politehnica Timişoara 1.2 Facultatea 2 / Departamentul

Mehr

RFID 401. Calitatea si fiabilitatea etichetelor. Durata de utilizare a etichetelor RFID

RFID 401. Calitatea si fiabilitatea etichetelor. Durata de utilizare a etichetelor RFID RFID 401 Calitatea si fiabilitatea etichetelor Atunci cand un sistem bazat pe identificarea prin frecvente radio (RFID) opereaza in parametrii prescrisi, el poate conduce la cresterea productivitatii bibliotecarilor

Mehr

Anvelope de vară 2014

Anvelope de vară 2014 Anvelope de vară 2014 Siguranță în condiții solicitatnte, de la inventatorul anvelopei de iarnă. Nokian Tyres a incevnat și a fabricat primul pneu de iarnă, Kelirengas ( weather tyre ), în 1934. Prederecesorul

Mehr

// Uşă metalică cu înaltă izolaţie fonică de până la 53dB. Uşi multifuncţionale din oţel Uşi izolante fonic Uşi de siguranţă Uşi cu utilizări multiple

// Uşă metalică cu înaltă izolaţie fonică de până la 53dB. Uşi multifuncţionale din oţel Uşi izolante fonic Uşi de siguranţă Uşi cu utilizări multiple // Uşă metalică cu înaltă izolaţie fonică de până la 53dB Uşi multifuncţionale din oţel Uşi izolante fonic Uşi de siguranţă Uşi cu utilizări multiple 2 Cuprins Privire de ansamblu Uşi multifuncţionale

Mehr

Disbopox 477 AS-Siegel

Disbopox 477 AS-Siegel Disbopox 477 AS-Siegel Rășină epoxidică bicomponentă, conductivă, în dispersie apoasă. Pentru pardoseli cu solicitări mecanice reduse. Descrierea produsului Domeniu de utilizare Proprietăți Strat intermediar

Mehr

Documentație de proiectare

Documentație de proiectare Documentaþie de proiectare Documentație de proiectare Ediția 04/006 A6.0. Tehnicã solarã Logasol pentru prepararea apei calde menajere ºi pentru susþinerea sistemului de încãlzire Cãldura este elementul

Mehr

Proiect IEE BiogasIN

Proiect IEE BiogasIN Proiect IEE BiogasIN Criterii pentru evaluarea investiţiilor în biogaz: Linii directoare pentru instituţiile finanţatoare şi investitori D.5.4.6, WP5 Erik Ferber Dominik Rutz WIP Renewable Energies Sylvensteinstr.

Mehr

Crearea de noi dimensiuni în calitatea tratamentului

Crearea de noi dimensiuni în calitatea tratamentului Crearea de noi dimensiuni în calitatea tratamentului Sistemul de dializă Dialog + Hemodializă Comunicare la toate nivelurile de tratament Sistemul Dialog+ reprezintă nucleul procesului de dializă, un echipament

Mehr

Prezentare generala ZWB24-1AR o noua generatie

Prezentare generala ZWB24-1AR o noua generatie Prezentare generala ZWB24-1AR o noua generatie Centrala murala cu condensare Segment Basic Gama de Putere: 24 kw - incalzire si ACM Varianta combi (acm in regim instant) Schimbator de caldura principal

Mehr

Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte)

Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte) Buletin informativ privind asigurarea medicală în Germania pentru prostituate (Merkblatt zur Krankenversicherung in Deutschland für Prostituierte) Toate persoanele, care trăiesc în Germania, trebuie să

Mehr

DN mm Producator de tevi din Austria Diametru testate conform normei ecologice

DN mm Producator de tevi din Austria Diametru testate conform normei ecologice România Producator de tevi din Austria Teava PP-MEGA testate conform normei ecologice ÖNORM EN 13476-3 agrementate tehnic in România Teava PP-MEGA Drenaj PP-MEGA Diametru DN 100-1200 mm www.bauernfeind.co.at

Mehr

I Finisaje I Placare cu piatra naturala I. Placare cu piatra naturala Portofoliu de produse

I Finisaje I Placare cu piatra naturala I. Placare cu piatra naturala Portofoliu de produse I Finisaje I Placare cu naturala I Placare cu naturala Portofoliu de produse De retinut, ca orice detaliu, ilustratie, informatii tehnice de baza si diagrame care sunt cuprinse in acest document reprezinta

Mehr

Telemetrele cu laser GLM 150 şi GLM 250 VF Professional

Telemetrele cu laser GLM 150 şi GLM 250 VF Professional Telemetrele cu laser GLM 150 şi GLM 250 VF Professional Cel mai mare domeniu de lucru de pe piaţă! 1 Variante disponibile 1. GLM 150 Professional: Cod comandă: 0 601 072 000 Disponibilitate: PR RO Preţ

Mehr

pavaj placi elemente de design C A T A L O G

pavaj placi elemente de design C A T A L O G pavaj placi elemente de design C A T A L O G Holding 100 % Frühwald GmbH & Co KG Österreich / Slowenien 100 % Katzenberger Vertriebs GmbH Österreich 39,5 % SSK Schotter-, Sand- und Kies GmbH Österreich

Mehr

managementul siguranței alimentului (normele HACCP, standardele FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALG.A.P.);

managementul siguranței alimentului (normele HACCP, standardele FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALG.A.P.); INAQ Consulting instruire, consultanță, audit sisteme de management Partener IFS Management GmbH Partener EuropeSpa med & wellness GmbH Partener BSI GROUP Prezentare generală Înființată în anul 2000, compania

Mehr

Bewerbung Anschreiben

Bewerbung Anschreiben - Einleitung Stimate Domn, Formell, männlicher Empfänger, Name unbekannt Stimată Doamnă, Formell, weibliche Empfängerin, Name unbekannt Stimate Domn, Stimată Doamnă, Stimate Domn/Doamnă, Stimate Domn/Doamnă,

Mehr

Ultracolor Plus. 7 culori. noi CG2WA

Ultracolor Plus. 7 culori. noi CG2WA ĨN CONFORMITATE CU STANDARDELE EUROPENE CG2WA MORTARE PE BAZĂ DE CIMENT PENTRU ROSTURI Ultracolor Plus 7 culori noi Mortar de inalta performanta modificat cu polimeri, cu priza si uscare rapida, fara eflorescente

Mehr

Hoval Belaria SRM (4-16) Hoval Belaria compact SRM (4-16) Pompa de caldura aer / apa

Hoval Belaria SRM (4-16) Hoval Belaria compact SRM (4-16) Pompa de caldura aer / apa Pompa de caldura aer / apa Descriere Hoval Belaria SRM Hoval Belaria compact SRM Sistem modular pompa de caldura pentru incalzirea si racire Sistem split format din unitate interioara si unitate exterioara.

Mehr

Wolf pompe de caldura de eficienta ridicata. Caldura este in Natura. Sa o folosim eficient.

Wolf pompe de caldura de eficienta ridicata. Caldura este in Natura. Sa o folosim eficient. Wolf pompe de caldura de eficienta ridicata Caldura este in Natura. Sa o folosim eficient. Energia este peste tot, trebuie doar sa stim cum sa o folosim. Eficienta pe pista. Fara soare nu ar fi posibila

Mehr

*** Prezentarea Dlui. Claus C. Securs Preşedinte WPK Germania Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România 20 Aprilie 2013, Bucureşti ***

*** Prezentarea Dlui. Claus C. Securs Preşedinte WPK Germania Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România 20 Aprilie 2013, Bucureşti *** *** Prezentarea Dlui. Claus C. Securs Preşedinte WPK Germania Conferinţa Camerei Auditorilor Financiari din România 20 Aprilie 2013, Bucureşti *** I. *** Discurs de bun venit Despre WPK *** 2 Bine aţi

Mehr

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. Aș vrea să aplic la cursul de.

Auswandern Studieren. Studieren - Universität. Angeben, dass man sich einschreiben will. Aș vrea să aplic la cursul de. - Universität Ich möchte mich an der Universität einschreiben. Angeben, dass man sich einschreiben will Aș vrea să mă înscriu la universitate. Ich möchte mich für den anmelden. Angeben, dass man sich für

Mehr

Promotie pachete centrale cu condensare si sisteme solare

Promotie pachete centrale cu condensare si sisteme solare Promotie pachete centrale cu condensare si sisteme solare Perioada 20.06-30.09.2011 16/06/2011 1 COMPONENTA PACHET ZSBR28-3A + FKT-1S + ACC ZSBR28+FKT ZSBR28-3A + FKT-1S + ACC 7712231459 ZSBR28-3A Centrala

Mehr

GHID DE PROIECTARE A INSTALAŢIILOR DIN ŢEVI DE CUPRU

GHID DE PROIECTARE A INSTALAŢIILOR DIN ŢEVI DE CUPRU GHID DE PROIECTARE A INSTALAŢIILOR DIN ŢEVI DE CUPRU Copper Connects life. TM GHID DE PROIECTARE A INSTALAŢIILOR DIN ŢEVI DE CUPRU Prefaţă 5 1. Descriere generală 7 1.1. Caracteristicile ţevilor de cupru

Mehr

Biţi pentru impact. Bosch Accessories Training

Biţi pentru impact. Bosch Accessories Training Bosch Accessories Training Biţi pentru impact 1 Reproduktion, Abteilung 23.09.2010 Bearbeitung, Alle Weitergabe Rechte bei sowie Robert für den Bosch Fall GmbH, von Schutzrechtsanmeldungen. auch für den

Mehr

30 Minuten Schreibe über deine Freundin / deinen Freund unter dem Titel: So bist du! (etwa 70 Wörter, +/-10%). Dein Text beginnt so: Du bist

30 Minuten Schreibe über deine Freundin / deinen Freund unter dem Titel: So bist du! (etwa 70 Wörter, +/-10%). Dein Text beginnt so: Du bist A1 Kls. VII-VIII Schriftliche Produktion CNP: 30 Minuten Schreibe über deine Freundin / deinen Freund unter dem Titel: So bist du! (etwa 70 Wörter, +/-10%). Dein Text beginnt so: Du bist A1 Kls. VII-VIII

Mehr

LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România

LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România LEGE Nr. 200 din 25 mai 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România Text în vigoare începând cu data de 18 octombrie 2007 Text actualizat

Mehr