Kúrenie s polenovým drevom Spoločnosť Fröling už 50 rokov zameriava svoje úsilie na efektívne využívanie dreva a drevného odpadu ako zdroja energie. F

Größe: px
Ab Seite anzeigen:

Download "Kúrenie s polenovým drevom Spoločnosť Fröling už 50 rokov zameriava svoje úsilie na efektívne využívanie dreva a drevného odpadu ako zdroja energie. F"

Transkript

1 S1 Turbo Kotol na polenové drevo S1 Turbo

2 Kúrenie s polenovým drevom Spoločnosť Fröling už 50 rokov zameriava svoje úsilie na efektívne využívanie dreva a drevného odpadu ako zdroja energie. Firma Fröling sa stala synonymom pre moderné vykurovanie biomasou. Naše kotle na drevo, štiepku a pelety majú spokojných užívateľov v celej Európe. Všetky produkty sa vyrábajú v závodoch v Nemecku a Rakúsku. O spokojnosť zákazníkov a bezpečnú prevádzku ich kotlov sa stará sieť vyškolených technikov. Palivo polenové drevo (do 56 cm) Drevo je domáce palivo, ktoré nezaťažuje životné prostredie, dorastá vo veľkých množstvách, spaliny horenia sú z hľadiska CO 2 neutrálne a nie je závislé od medzinárodných kríz. Okrem toho, využívaním domáceho dreva sa zabezpečuje množstvo pracovných miest. Drevo je preto z ekonomického ako aj ekologického hľadiska optimálnym palivom. Podľa použitého dreva sa určuje kvalita paliva. 2

3 S1 Turbo Nový kotol na polenové drevo S1 Turbo Tento nový kotol firmy Fröling (15-20 kw) spája všetky atribúty moderného kúrenia biomasou. Dymový ventilátor riadený počtom otáčok sa stará o konštantné vysoko kvalitné spaľovanie a odsávanie spalín zabraňuje úniku dymu pri prikladaní. Vysoká účinnosť a dlhé intervaly prikladania nízke hodnoty emisií a nízka spotreba elektrickej energie, to je základný opis nového S1 Turbo. Pomocou novo vytvoreného konceptu prúdenia vzduchu je u kotla na polenové drevo S1 Turbo rozkurovací, primárny a sekundárny vzduch automaticky riadený len s jedným servomotorom. Vďaka špeciálnemu prúdeniu rozkurovaného vzduchu možno prikladacie dvierka krátko po rozkúrení zatvoriť. Takto komfortne sa dá kúriť s polenovým drevom!

4 Moderná technológia Kotol na polenové drevo s jeho mimoriadnymi výhodami. 1 Nehlučný dymový ventilátor s reguláciou otáčok pre maximálne pohodlnú obsluhu. 2 Výmeník tepla s virbulátormi pre optimálnu účinnosť. Možnosť využitia WOS technológie (systém optimalizácie účinnosti) (Pákový mechanizmus pre pohodlné čistenie zvonku ). 3 Veľký prikladací priestor pre polmetrové polená (až do 56 cm),predlžuje intervaly prikladania. 4 Vysoko účinná izolácia pre zníženie tepelných strát. 5 Regulácia mikroprocesorom Lambdatronic S 3200 s inovatívnou technológiou. 6 Odsávanie spalín zabraňujúce úniku dymu pri prikladaní. 7 Závesné zástery na ochranu vnútornej steny kotla a k predĺženiu životnosti. 8 Vzduchom chladený prikladací priestor a čistiace dvierka pre zníženie tepelných strát. 9 Špeciálna automatika rozkúrenia vďaka usmernenému prúdeniu zapaľovacieho vzduchu. 10 Servomotor k automatickej regulácii rozkurovaného, primárneho a sekundárneho vzduchu. 11 Vysoko tepelná šamotová spaľovacia komora (jednotlivé časti sa dajú ľahko vymeniť). 12 Veľké čistiace dvierka pre pohodlné zbavenie sa popola a čistenie spredu.

5 S1 Turbo Najmodernejšia technológia a inteligentné detaily Atribút: Veľký plniaci priestor pre polmetrové polená (až do 56 cm) Pohodlné plnenie Dlhé horenie Dlhý interval prikladania S1 Turbo umožňuje spaľovanie polenového dreva až do dĺžky 56 cm. Plní sa pohodlne spredu a vďaka veľkému prikladaciemu priestoru sa dosahujú dlhé intervaly prikladania. Tepelná ochranná vložka chráni steny kotla a zabezpečuje dlhú životnosť.

6 Inteligentné detaily Atribút: Jedinečné prúdenie vzduchu Regulovaný prívod rozkurovacieho vzduchu Optimálne podmienky horenia To je jedinečné! Tak isto ako primárny a sekundárny vzduch, u S1 Turbo sa aj rozkurovací vzduch automaticky reguluje servomotorom. Takto sa zabezpečí presné množstvo vzduchu v každej fáze horenia od zapálenia až po vyhorenie a tiež optimálne podmienky spaľovania. Okrem toho sa vďaka regulácii rozkúreného vzduchu môžu dvierka už po krátkom čase po rozkúrení zavrieť. Jednoduché kúrenie s polenovým drevom! Atribút: Vysoko teplotná šamotová spaľovacia komora Minimálne emisie Jednoduché čistenie Dlhá životnosť Horúca spaľovacia zóna v spaľovacej komore zabezpečuje nízke hodnoty emisií. Vďaka novej geometrii spaľovacej komory je čistenie jednoduché. Okrem toho stavebná technológia nového kotla umožňuje šamotové tehly jednoducho vymeniť a tým garantuje ľahkosť údržby. Atribút: Vzduchom chladený prikladací priestor a čistiace dvierka Maximálny komfort obsluhy Minimálne tepelné straty Vysoká účinnosť Vďaka novému konceptu prúdenia vzduchu sa spaľovací vzduch prúdiaci ponad prikladací priestor a dvierka nasáva. Chladenie vzduchu zabezpečuje nízke teploty na ovládacích prvkoch kotla a maximálny komfort obsluhy. Okrem toho sa vďaka nízkym tepelným stratám docieli vysoká účinnosť.

7 S1 Turbo Atribút: Dymový ventilátor s reguláciou počtu otáčok Maximálny komfort prevádzky Bezchybný štart kotla Permanentná stabilizácia horenia Spoľahlivosť S1 Turbo sa okrem iného dosiahne aj sériovo integrovaným dymovým ventilátorom. Takto sa môže kotol zapáliť bezproblémovo aj pri studenom komíne. Okrem toho dymový ventilátor riadený podľa počtu otáčok, stabilizuje horenie počas celej doby trvania a prispôsobuje svoj výkon podmienkam Atribút: Potrubie výmenníka vzduchu s virbulátormi Lepší prenos tepla Vysoká účinnosť Jednoduché čistenie Špeciálne nadstavce v potrubí výmenníka vzduchu presmerujú viackrát spaliny čím sa dosiahne lepší prenos tepla a vysoká účinnosť. Okrem toho sa dajú tieto virbulátory jednoducho manuálne demontovať pre potreby čistenia Je to možné využitím WOS - technológie (Pákový mechanizmus pre pohodlné čistenie zvonku) Atribút: Špeciálne odsávanie spalín Jednoduché rozkúrenie Žiadny únik dymu pri prikladaní Čisto v kotolni S integrovaným uzatváracím ventilom je kúrenie jednoduché. Ventil sa pred zapálením manuálne zavrie a tým zabezpečuje lepší ťah Zatvorením prikladacích dvierok sa ventil automaticky otvorí. Uvoľní sa odsávanie spalín a a to zabráni úniku dymu pri prikladaní.

8 Komfort s ovládaním Atribút: Riadiaci systém Lambdatronic S 3200 Presná regulácia spaľovania pomocou sériovej regulácie Lambda so široko pásovou sondou Veľká, prehľadná ovládacia jednotka Ovládanie kotla z pohodlia obývačky (možnosť) S novým systémom riadenia S 3200 mieri Fröling do budúcnosti. Užívateľsky optimalizovaná obslužná jednotka s individuálne nastaviteľným uhlom pozorovania garantuje prehľadné zobrazenie všetkých prevádzkových stavov. Lambda regulácia sa stará o exaktné spaľovanie. Vďaka logickej štruktúre Menu je obsluha jednoduchá. Najdôležitejšie funkcie sa dajú pohodlne ovládať pomocou tlačidiel. Obslužnú jednotku kotla je možné vybaviť aj dotykovým displejom. Systém Froling umožňuje nezávislú montáž ďalších riadiacich jednotiek všade tam, kde je to potrebné. Či sa jedná o pripojenie na kotol, rozvádzač kúrenia, zásobník, obývačku alebo susedný dom. Riadiaca jednotka S 3200 umožňuje do energetického riadenia zaradiť až 18 od počasia závislých teplotných okruhov, až 8 bojlerov a a ž 4 zásobné nádrže. Okrem toho môže viesť aj voliteľný rozdeľovač, olejový alebo plynový kotol, solárny panel a obehové čerpadlo. Ďalšou výhodou je minimálna náročnosť na káblové pripojenie. S Frölingovým priestorovým snímačom (čidlom) FRA možno jednoduchým spôsobom nastaviť alebo predvoliť najdôležitejšie pracovné režimy pridelených vykurovacích okruhov. Nastavenie umožňuje zmenu teploty v priestore o ± 3 C Ešte väčší komfort Vám ponúka izbové diaľkové ovládanie RBG 3200 a tiež novšia verzia RBG 3200 Touch, ktoré Vám umožňujú pohodlné riadenie kúrenia z obývačky. Všetky dôležité hodnoty a hlásenia o stave si môžete prečítať a zmeny vykonáte jednoduchým stlačením tlačidiel.

9 S1 Turbo Novinka: Riadiaca jednotka s dotykovým displejom Riadiaca jednotka RBG 3200 Touch je ovládaná pomocou dotykového displeja. Vďaka logickej štruktúre Menu je obsluha jednotky jednoduchá. Farebný display s najdôležitejšími funkciami má 4,3 a podsvietenie sa automaticky prispôsobuje svetelným podmienkam. Atribút: Fröling SMS-Box Zasielanie poruchových SMS Aktívne riadenie kúrenia Všetky plne automatizované zariadenia firmy Fröling ponúkajú možnosť riadiť a kontrolovať kotol pomocou SMS-Boxu. SMS-Box je riadený priamo cez mobilný telefón a zahŕňa dva vstupy hlásenia porúch a dva výstupy na diaľkové ovládanie. Alarm a oznámenie sa dajú ľubovoľne nakonfigurovať. Kúrenie sa môže buď zapnúť alebo vypnúť, resp. je ho možné aj prepnúť napr. z útlmu opäť na prevádzku (len v prípade, že je aj izbový snímač (čidlo). Splnenie príkazu je automaticky potvrdené spätnou SMS. Atribút: Fröling Visualisierung 3200 Monitorovanie a prevádzkovanie z PC Zber údajov o kotle Diaľkové ovládanie pomocou modemu Voliteľný doplnok-zobrazovací softvér kotla zabezpečuje jednoduchú kontrolu pomocou počítača. Všetky prevádzkové hodnoty a zákazníkove parametre môžu byť zobrazované a menené. Štandardné rozhranie Windows a jasná štruktúra Menu garantuje jednoduchosť použitia. Vizualizáciu je možné prepojiť pomocou telefónnej siete použitím modemu. To znamená že vykurovací systém môže byť monitorovaný odkiaľkoľvek.

10 Atribút: Energetický systém pre optimálne využitie energie Kompletné riešenie pre všetky potreby Optimálna spolupráca jednotlivých komponentov Začlenenie solárneho systému Riadiaci systém Frölling umožňuje účinné energetické riadenie. Tento systém dokáže obsluhovať až 4 zásobné nádrže, až 8 zásobníkov na teplú vodu a až 18 tepelných okruhov. Tak isto je pre Vás výhodná možnosť pripojenia na iné zdroje energie, napr. solárne panely. S1 Turbo mit Hygiene-Schichtspeicher H3 S1 Turbo mit Öl-/Gaskessel, Schichtspeicher und WW-Bereiter

11 S1 Turbo Minimálne vzdialenosti v kotolni Minimálne vzdialenosti - S1 Turbo A Vzdialenosť - Predná časť ku stene [mm] B Vzdialenosť - Bočná časť ku stene [mm] C Vzdialenosť - Zadná časť ku stene [mm] D Vzdialenosť - Bočná časť ku stene 1) [mm] ) Pri realizácii s WOS technológiou je minimálna vzdialenosť na bočnej strane 500 mm. Pri realizácii bez WOS technológie sú potrebné nasledovné odstupy : Vzdialenosť B 200 mm a vzdialenosť D 500 mm alebo vzdialenosť B 500 mm a vzdialenosť D 200 mm.

12 Technické údaje Rozmery- S1 Turbo L Dĺžka kotla [mm] L1 Celková dĺžka s dymovým ventilátorom [mm] B Šírka kotla [mm] H Výška kotla [mm] H1 Celková výška s výtokovým hrdlom. [mm] H2 Výška pripojenia potrubia pre odvod spalín [mm] H3 Výška pripojenia prívodu [mm] H4 Výška pripojenia spiatočky [mm] H5 Výška pripojenia bezpečnostného výmenníka tepla [mm] H6 Výška vyprázdňovania [mm] Priemer potrubia pre odvod spalín [mm] Technické údaje - S1 Turbo Menový výkon [kw] Elektrické pripojenie [V/Hz/A] 230V / 50Hz / poistky 13A Elektrický výkon [W] Váha kotla s izoláciou a riadením [kg] Rozmery prikladacie dvierka (šírka / výška) [mm] 360 / / 360 Objem prikladacieho priestoru [l] Váš predajca: MORUS s.r.o. Teheleň Partizánska Ľupča , P Alle Abbildungen sind Symboldarstellungen! Technische Änderungen sowie Druck- und Satzfehler vorbehalten! Heizkessel- und Behälterbau GesmbH A-4710 Grieskirchen, Industriestr. 12 AUT: Tel +43 (0) Fax +43 (0) GER: Tel +49 (0) Fax +49 (0) info@froeling.com Internet:

froling Akumulačné nádrže

froling Akumulačné nádrže froling Akumulačné nádrže Nádrže s prietokovým ohrevom Nádrže na solárny ohrev Nádrže na prípravu TÚV Perfektné energetické riadenie Spoločnosť Fröling už 50 rokov zameriava svoje úsilie na efektívne využívanie

Mehr

Eugen Coplák Obchod a technické poradenstvo. Horáková technika. Copyright by Max Weishaupt GmbH, D Schwendi

Eugen Coplák Obchod a technické poradenstvo. Horáková technika. Copyright by Max Weishaupt GmbH, D Schwendi Eugen Coplák Obchod a technické poradenstvo Horáková technika Weishaupt patrí k vedúcim svetovým výrobcom horákov udáva trend vo vývoji spaľovacej techniky Výskumný a vývojový inštitút pre spaľovanie plynných

Mehr

Informácia o nových regulátoroch FR 120 / FW 120

Informácia o nových regulátoroch FR 120 / FW 120 Informácia o nových regulátoroch FR 120 / FW 120 Lepšia použiteľnosť s rovnakými funkciami 1 Fx 120 Priestorový regulátor FR 100 a FR 110 sa zmení na FR 120 s jednoduchším menu Ekvitermický regulátor FW

Mehr

Kusové drevo alebo kombinovaný kotol pre väčšiu flexibilitu

Kusové drevo alebo kombinovaný kotol pre väčšiu flexibilitu ETA SH 20 do 60 kw ETA SH-P 20 do 60 kw s TWIN 20 do 50 kw Kusové drevo alebo kombinovaný kotol pre väčšiu flexibilitu Dokonalosť je naša vášeň. www.eta.co.at OBLASŤ VYUŽITIA Multirodinné domy 20-60 kw

Mehr

DREVOSPLYŇOVACIE KOTLY ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET

DREVOSPLYŇOVACIE KOTLY ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET DREVOSPLYŇOVACIE KOTLY ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET W W W. A T T A C K. S K O SPOLOČNOSTI ATTACK O spoločnosti ATTACK, s.r.o. y Najvýznamnejší slovenský výrobca tepelnej

Mehr

Vpichový odporový teplomer

Vpichový odporový teplomer Typový list 90.2305 Strana 1/7 Vpichový odporový teplomer Pre teploty od -50...+260 C Tesný voči vodnej pare a odolný na tlak Vysoká mechanická pevnosť Pre použitie v potravinárskom priemysle Jednoduché

Mehr

Strecha (len čiastočne) a základná plocha neboli tepelne izolované. Okná bez žalúzií mali k = 1,8 W/m 2 K.

Strecha (len čiastočne) a základná plocha neboli tepelne izolované. Okná bez žalúzií mali k = 1,8 W/m 2 K. Nameraná a vypočítaná spotreba paliva rodinného domu v lokalite Magdeburg-Ottersleben pred a po povlakovaní exteriéru prípravkom Thermo-Shield Rozvaha V prospektoch (1998) pre prípravok Thermo-Shield bola

Mehr

KOMBINOVANÝ KOTOL ATTACK WOOD & PELLET NA PEVNÉ PALIVO A PELETY

KOMBINOVANÝ KOTOL ATTACK WOOD & PELLET NA PEVNÉ PALIVO A PELETY KOMBINOVANÝ KOTOL ATTACK WOOD & PELLET NA PEVNÉ PALIVO A PELETY W W W. A T T A C K. S K O spoločnosti ATTACK, s.r.o. produkty: yy Najvýznamnejší slovenský výrobca tepelnej techniky s čisto slovenským kapitálom

Mehr

PelletsUnit ETA PU 7 až 15 kw. Kotol na pelety pre príjemne teplý rodinný dom. Dokonalosť je naša vášeň.

PelletsUnit ETA PU 7 až 15 kw. Kotol na pelety pre príjemne teplý rodinný dom. Dokonalosť je naša vášeň. PelletsUnit ETA PU 7 až 15 kw Kotol na pelety pre príjemne teplý rodinný dom Dokonalosť je naša vášeň. www.eta.co.at OBLASŤ VYUŽITIA Multi-rodinné domy 15 kw 7 a 11 kw Rodinné domy ETA PelletssUnit je

Mehr

radiátory V súčasnosti ma spoločnosť ATTACK, s.r.o. najširšie produktové portfólio výrobkov oproti konkurenčným výrobným firmám.

radiátory V súčasnosti ma spoločnosť ATTACK, s.r.o. najširšie produktové portfólio výrobkov oproti konkurenčným výrobným firmám. CENNÍK VÝROBKOV 2/2014 W W W. A T T A C K. S K ATTACK, s.r.o. O spoločnosti ATTACK, s.r.o. ynajvýznamnejší slovenský výrobca tepelnej techniky yspokojní zákazníci vo viac ako 49 krajinách sveta yširoký

Mehr

Plášťové termočlánky podľa DIN a DIN EN

Plášťové termočlánky podľa DIN a DIN EN Typový list 90.1221 Strana 1/7 Plášťové termočlánky podľa DIN 43 710 a DIN EN 60 584 Pre teploty od -200...+1150 C Ohybné plášťové vedenie s otrasuvzdorným snímačom Priemer ochrannej trubky od 0,5mm Rýchly

Mehr

PelletsCompact ETA PC 20 až 50 kw. "Veľký" malý kotol na pelety pre väčšie budovy. Dokonalosť je naša vášeň.

PelletsCompact ETA PC 20 až 50 kw. Veľký malý kotol na pelety pre väčšie budovy. Dokonalosť je naša vášeň. PelletsCompact ETA PC 20 až 50 kw "Veľký" malý kotol na pelety pre väčšie budovy Dokonalosť je naša vášeň. www.eta.co.at OBLASŤ VYUŽITIA Multi-rodinné domy Veľké jednorodinné domy 20/25 kw 25/32 kw Menší

Mehr

Návod na montáž prevádzku a údržbu

Návod na montáž prevádzku a údržbu fillcontrol oplňovaca Návod na montáž prevádzku a údržbu POPIS ZARIADENIA: 1 Uzatváracie armátúra 2 Snímač tlaku 3 Ovládacia časť 4 Kuľový kohút s mechanickým pohonom 5 Systémový oddeľovač BA 6 Manometer

Mehr

230 V 230 V 230 V 230 V 230 V

230 V 230 V 230 V 230 V 230 V 1 230 V 230 V 230 V 230 V 230 V 2 230 V 230 V 230 V 230 V 3 GESTELL FARBEN 4 5 20-27 km/h 28-37 km/h 38-48 km/h 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 3 3 3 3 3 2 3 3 3 2 2 3 3 3 3 3 3 2 3 3 3 3 3 2 3 3 3

Mehr

ETA Hack 110 na 200 kw. Kotol na drevnú štiepku pre poľnohospodárstvo a podniky. Dokonalosť je naša vášeň.

ETA Hack 110 na 200 kw. Kotol na drevnú štiepku pre poľnohospodárstvo a podniky. Dokonalosť je naša vášeň. ETA Hack 110 na 200 kw Kotol na drevnú štiepku pre poľnohospodárstvo a podniky Dokonalosť je naša vášeň. www.eta.co.at ETA Od Severozápadnej štvrti v Rakúsku Hausruckviertel do celého sveta ETA sa špecializuje

Mehr

Komponenty pre zabudovanie snímačov

Komponenty pre zabudovanie snímačov Typový list 90.2440 Strana 1/9 Komponenty pre zabudovanie snímačov Guľové ventily T-kusy Ochranné ímky Redukcie Montážne príslušenstvo Pre meranie teploty v potrubiach je dôležitým kritériom výber odberného

Mehr

Vykurovanie plynom vždy jasná vec

Vykurovanie plynom vždy jasná vec Vykurovanie plynom 2/3 Vykurovanie plynom vždy jasná vec Na nasledujúcich stranách Vás chceme obsiahlo informovať o rozdielnych technikách, ktoré máte dnes k dispozícii ku komfortnej výrobe tepla vo vašom

Mehr

Stříkací pistole. Striekacia pištoľ 10.25-002

Stříkací pistole. Striekacia pištoľ 10.25-002 Stříkací pistole Profi-Farbpistole Striekacia pištoľ 10.25-002 7 6 2 4 5 3 1 1) rychloupínací konektor 2) regulace množství barvy 3) regulace množství vzduchu 4) nastavení stříkacího modulu 5) spoušť 6)

Mehr

2016 / 17. LIGHT COMMERCIAL Klimatizácia pre menšie komerčné priestory» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. LIGHT COMMERCIAL Klimatizácia pre menšie komerčné priestory» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 LIGHT COMMERCIAL Klimatizácia pre menšie komerčné priestory» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « LIGHT COMMERCIAL Committed to People; Committed to the Future. Naše angažovanie patrí

Mehr

CS10.5 CS SK. ØÍdÍcÍ jednotka Riadiaci prístroj

CS10.5 CS SK. ØÍdÍcÍ jednotka Riadiaci prístroj 10.5 CS ØÍdÍcÍ jednotka Riadiaci prístroj 0409006 OBSAH 1. ØÍDÍCÍ JEDNOTKA CS10.5...3 1.1. Obecné...3 1.. Technická specifikace...3. ØÍDÍCÍ JEDNOTKA: U IVATELÁ PØÍRUÈKA...4.1. Nastavení doby do spu¹tìní

Mehr

Šróbenia, príruby a protikusy k bajonetovým uzáverom

Šróbenia, príruby a protikusy k bajonetovým uzáverom Typový list 90.9725 Strana 1/5 Šróbenia, príruby a protikusy k bajonetovým uzáverom Pre teploty do 600 C Pre variabilné dĺžky ponoru Jednoduchá montáž a výmena Tlakovoodolné utesnenie Šróbenia Dôležitá

Mehr

Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol

Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol Projektové podklady a návod na montáž Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol CGB-2-14 CGB-2(K)-20 CGB-2(K)-24 Wolf

Mehr

Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol

Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol Projektové podklady a návod na montáž Plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2 plynový závesný kondenzačný kotol CGB-2K plynový závesný kondenzačný kombinovaný kotol CGB-2-14 CGB-2(K)-20 CGB-2(K)-24 WOLF

Mehr

Údaje paliva kusové drevo, štiepka, pelety, miscanthus. Teplo z biomasy. Dokonalosť je naša vášeň.

Údaje paliva kusové drevo, štiepka, pelety, miscanthus. Teplo z biomasy. Dokonalosť je naša vášeň. Údaje paliva kusové drevo, štiepka, pelety, miscanthus Teplo z biomasy 1 Dokonalosť je naša vášeň. www.eta.co.at CO 2 CO 2 Spráchnivenie O 2 Fotosyntéza C O 2 Spaľovanie O 2 Fosílie jednosmerná cesta C

Mehr

PLASTIC PACKAGING. PLASTOVÉ PREPRAVKY Ovocie a zelenina.

PLASTIC PACKAGING. PLASTOVÉ PREPRAVKY Ovocie a zelenina. PLASTIC PACKAGING PLASTOVÉ PREPRAVKY Ovocie a zelenina www.plasticpackaging.sk PREPRAVKY NA ZELENINU NAPF 0,5 NAPF 5 300 x 200 x 12 mm 273 x 172 x 128 mm 70 g RP 313-19 NAPF 1 NAPF 3 00 x 300 x 12 mm 373

Mehr

Novinky v alternatívnej technike rok - 2015. Tepelné čerpadlá VITOCAL. Ing.Peter Kuliaček 0903 221 641 kulp@viessmann.com. Viessmann, spol. s r.o.

Novinky v alternatívnej technike rok - 2015. Tepelné čerpadlá VITOCAL. Ing.Peter Kuliaček 0903 221 641 kulp@viessmann.com. Viessmann, spol. s r.o. Novinky v alternatívnej technike rok - 2015 Tepelné čerpadlá VITOCAL Ing.Peter Kuliaček 0903 221 641 kulp@viessmann.com Viessmann, spol. s r.o. 04/2015 Nové Nové Seite 2 Program tepelných čerpadiel 2015

Mehr

DIE ENERGIEFAMILIE TEPELNÉ ČERPADLÁ PRE VAŠU POHODU.

DIE ENERGIEFAMILIE TEPELNÉ ČERPADLÁ PRE VAŠU POHODU. DIE ENERGIEFAMILIE TEPELNÉ ČERPADLÁ PRE VAŠU POHODU. www.insta-pl.sk VÝHODY IDM. NAJVYŠŠIA INOVÁCIA Najmodernejšia regulácia so Smart Web, Smart Grid a Smart Phone funkciou EHPA pečať za najvyšší štandard

Mehr

Krbové vložky Teplovodné krbové vložky

Krbové vložky Teplovodné krbové vložky Krbové vložky Teplovodné krbové vložky Pracujeme v duchu nášho motta: Nechceme byť najväčší, ale najlepší a najobľúbenejší. Od roku 2009 predáva fi rma Hoxter svoje produkty v 23 krajinách Európy a môžeme

Mehr

S3 Turbo Scheitholzkessel. S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN.

S3 Turbo Scheitholzkessel. S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN. S3 Turbo Scheitholzkessel S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN www.froeling.com Aus bestem Haus Fröling beschäftigt sich seit über fünfzig Jahren mit der effizienten Nutzung des

Mehr

Výpredaj jazdených vozíkov. od Die 9:004-Sterne-Gebrauchtstapler-Messen. Jungheinrich spol. s r. o Senec. 28.April 2016

Výpredaj jazdených vozíkov. od Die 9:004-Sterne-Gebrauchtstapler-Messen. Jungheinrich spol. s r. o Senec. 28.April 2016 Výpredaj jazdených vozíkov JungSTARs Jungheinrich 25. JungSTARs. 26. máj 2016 Sonderkonditionen nur gültig bis 31.05.2016 ZÁRUKA KVALITY REPASOVANÉ V NEMECKU od Die 9:004-Sterne-Gebrauchtstapler-Messen.

Mehr

Energetický štítek Energy Label Energieeffizienzklasse A+

Energetický štítek Energy Label Energieeffizienzklasse A+ Technický list Romotop HEAT C 3g L 80.52.31.01(21) - teplovzdušná třístranná krbová vložka s výsuvnými dvířky a ohýbaným (děleným) sklem Romotop technical sheet HEAT C 3g L 80.52.31.01(21) - hot-air three-sided

Mehr

Bernhardt Markus Hinter der Heeg Haiger Deutschland

Bernhardt Markus Hinter der Heeg Haiger Deutschland Beratungsgutschein Untenstehend finden Sie die gewünschten Informationen. Gerne beraten wir Sie zu unseren Produkten auch in einem persönlichen, unverbindlichen Gespräch! Ihr Ansprechpartner vor Ort: Bernhardt

Mehr

Návod na obsluhu. Logamatic 4121, 4122 a Regulátor. Pre obsluhu. Pred obsluhou si prosím pozorne prečítajte /2008 SK

Návod na obsluhu. Logamatic 4121, 4122 a Regulátor. Pre obsluhu. Pred obsluhou si prosím pozorne prečítajte /2008 SK Návod na obsluhu Regulátor Logamatic 4121, 4122 a 4126 Pre obsluhu Pred obsluhou si prosím pozorne prečítajte 7 747 016 745-03/2008 SK Obsah 1 Úvod......................................................

Mehr

Prečo Vaillant? Solárne systémy. Pretože aj slnko potrebuje kvalitný systém.

Prečo Vaillant? Solárne systémy. Pretože aj slnko potrebuje kvalitný systém. Solárne systémy Prečo Vaillant? Pretože aj slnko potrebuje kvalitný systém. aurocompact aurostep plus Solárna zostava 1 Solárna zostava 2 Solárna zostava 3 MSS systém aurocompact Úspora energie v slnečnom

Mehr

S1 Turbo Scheitholzkessel. S1 Turbo.

S1 Turbo Scheitholzkessel. S1 Turbo. S1 Turbo Scheitholzkessel S1 Turbo www.froeling.com Heizen mit Scheitholz Fröling beschäftigt sich seit über fünzig Jahren mit der effizienten Nutzung des Energieträgers Holz. Heute steht der Name Fröling

Mehr

Dr. Burkhard Schulze Darup schulze darup & partnerarchitekten norimberg berlín

Dr. Burkhard Schulze Darup schulze darup & partnerarchitekten norimberg berlín Spolkové ministerstvo pre hospodárstvo a energiu Energetická a stavebná kultúra - Skúsenosti v Nemecku a šance pre Slovensko Exportinitiative Energie (Exportná iniciatíva Energie) 21. novembra 2017, Bratislava

Mehr

Hoval Uno-3 ( ) Olejový / plynový kotol

Hoval Uno-3 ( ) Olejový / plynový kotol Olejový / plynový kotol Popis produktu Uno-3 Olejový/plynový kotol Kotol Trojťahový oceľový kotol podľa EN303 časť 1 a 2 a podľa EN304 pre spaľovanie vykurovacieho oleja EL, L a zem. plynu. Vykurovacie

Mehr

S3 Turbo Scheitholzkessel. S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN.

S3 Turbo Scheitholzkessel. S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN. S3 Turbo Scheitholzkessel S3 Turbo JETZT AUCH MIT BREITBAND-LAMBDASONDE UND STELLMOTOREN www.froeling.com Aus bestem Haus Fröling beschäftigt sich seit über fünzig Jahren mit der effizienten Nutzung des

Mehr

Návod na obsluhu. Priestorový regulátor s ovládaním rádiovým signálom RC20RF /2005 SK Pre užívateľa

Návod na obsluhu. Priestorový regulátor s ovládaním rádiovým signálom RC20RF /2005 SK Pre užívateľa 6303 7630 06/2005 SK Pre užívateľa Návod na obsluhu Priestorový regulátor s ovládaním rádiovým signálom RC20RF Pred obsluhou si prosím pozorne prečítajte Obsah 1 Úvod 4 2 Čo by ste mali vedieť o Vašom

Mehr

TROCAL InnoNova_70.A5

TROCAL InnoNova_70.A5 Design 5 komorový systém so stavebnou hĺbkou 70 mm. Optimálne stvárnenie rámu a krídla, mäkké línie a hrany. Moderné šedé tesnenie podporuje mäkkú kontúru s atraktívnou pohľadovou šírkou. Varianty designu

Mehr

Technická informácia Návod na inštaláciu a údržbu

Technická informácia Návod na inštaláciu a údržbu SK Technická informácia Návod na inštaláciu a údržbu Kondenzačný plynový kotol TopGas (30,35,45,50,60) na zemný a skvapalnený plyn Hoval plynové kotly musia inštalovať a uviesť do prevádzky iba odborní

Mehr

Návod na montáž a obsluhu

Návod na montáž a obsluhu Návod na montáž a obsluhu Manažér tepelného čerpadla WPM-1 NOVÉ Wolf Easy Connect System od FW 1.40 Wolf Slovenská republika s.r.o., Galvaniho 7, 821 04 Bratislava, tel. +421 2 4820 0802, fax +421 2 4820

Mehr

FOND PRE ALTERNATÍVNE ENERGIE - SZOPK OBNOVITE¼NÉ ZDROJE ENERGIE

FOND PRE ALTERNATÍVNE ENERGIE - SZOPK OBNOVITE¼NÉ ZDROJE ENERGIE FOND PRE ALTERNATÍVNE ENERGIE - SZOPK OBNOVITE¼NÉ ZDROJE ENERGIE Táto publikácia je urèená pre èitate¾ov, ktorí majú záujem o poznanie budúcnosti v oblasti využívania energetických zdrojov na Zemi. Hoci

Mehr

Truma CP plus. Návod na použitie Návod na montáž Je nutné mať počas jazdy vo vozidle! Strana 2 Strana 16

Truma CP plus. Návod na použitie Návod na montáž Je nutné mať počas jazdy vo vozidle! Strana 2 Strana 16 Truma CP plus Návod na použitie Návod na montáž Je nutné mať počas jazdy vo vozidle! Strana 2 Strana 16 Ovládacia časť Truma CP plus Obsah Návod na použitie Použité symboly... 3 Účel použitia... 3 Bezpečnostné

Mehr

PLYNOVÝ KONDENZAČNÝ KOTOL ATTACK. KZT SOLAR Plus NÁVOD NA OBSLUHU

PLYNOVÝ KONDENZAČNÝ KOTOL ATTACK. KZT SOLAR Plus NÁVOD NA OBSLUHU PLYNOVÝ KONDENZAČNÝ KOTOL ATTACK KZT SOLAR Plus NÁVOD NA OBSLUHU W W W. A T T A C K. S K ! Pozorne si prečítajte pokyny v tomto návode, pretože obsahujú dôležité informácie o bezpečnosti inštalácie, používanie

Mehr

! Dôležitá informácia výrobcu!

! Dôležitá informácia výrobcu! ROZŠÍRENÝ PREKLAD PÔVODNÉHO NÁVODU NA POUŽITIE JK 0541708141402gSK Peletová krbová pec, typ: Pelletto 417.08, Toledo 32, Toledo 32-C, Almeria 17, Almeria 32-C Návod na inštaláciu a obsluhu Dodržujte, prosím,

Mehr

Návod na obsluhu. Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB142-15/24/30/45/60/45/ /2008 DE/AT/CH/LU (sk) Pre obsluhu

Návod na obsluhu. Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB142-15/24/30/45/60/45/ /2008 DE/AT/CH/LU (sk) Pre obsluhu 7212 5500 02/2008 DE/AT/CH/LU (sk) Pre obsluhu Návod na obsluhu Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB142-15/24/30/45/60/45/60 Pred obsluhou zariadenia si prosí pozorne preèítajte Predslov Prístroj

Mehr

HERZ tepelné čerpadlo. commotherm

HERZ tepelné čerpadlo. commotherm Návod na obsluhu pre odborníkov RVS 61 HERZ tepelné čerpadlo commotherm TECHNICKÉ ZMENY VYHRADENÉ! Obsah 1 Prehľad...8 2 Všeobecné informácie...9 3 Jednoduché priestorové zariadenie (2 drôtové)...11 3.1

Mehr

PRÚDOVÉ CHRÁNIČE TYP BCF6, A

PRÚDOVÉ CHRÁNIČE TYP BCF6, A w DÁTOVÝ LIST: PRÚDOVÉ CHRÁNIČE TYP BCF6, 25 63 A w SCHRACK-INFO Signalizácia stavu kontaktov a spôsobu vypnutia Citlivé na striedavý prúd a pulzný prúd (typ A) Prívod napájania ľubovoľný, hore alebo dole

Mehr

slovakia daňové a účtovné novinky NOVELA ZÁKONA O DANI Z PRÍJMOV OD 1.1.2015

slovakia daňové a účtovné novinky NOVELA ZÁKONA O DANI Z PRÍJMOV OD 1.1.2015 STRANA 1/6 NOVEMBER 2014 SEITE 1/6 NOVEMBER 2014 NOVELA ZÁKONA O DANI Z PRÍJMOV OD 1.1.2015 V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o novele zákona o dani z príjmov s účinnosťou

Mehr

Montážny a servisný návod

Montážny a servisný návod Montážny a servisný návod Kondenzačná závesná centrála s integrovaným vrstveným zásobníkom CGW-11/100 CGW-20/120 CGW-24/140 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet:

Mehr

TROCAL 88+ Zmeny vyhradené!

TROCAL 88+ Zmeny vyhradené! Design 6-komorový profil so stavebnou hĺbkou 88 mm. Optimálne stvárnenie rámu a krídla. Zaoblené línie a šikmé hrany podčiarkujú štíhly vzhľad celého okna. Profily krídiel vo variante designu "classic"

Mehr

Elektromotoren und Gerätebau Barleben GmbH

Elektromotoren und Gerätebau Barleben GmbH Elektromotoren und Gerätebau Barleben GmbH N NÁVOD NA OBSLUHU Ochranné relé transformátora (Buchholzov princíp) Elektromotoren und Gerätebau Barleben GmbH Obsah Strana Bezpečnostné upozornenie 4 Montáž

Mehr

Výkaz energie v budove. orientovaný na spotrebu + doloženie spotreby

Výkaz energie v budove. orientovaný na spotrebu + doloženie spotreby Výkaz energie v budove orientovaný na spotrebu + doloženie spotreby Projekt: E0604 - obytný dom pre viacej rodín lokalita: Artur-Becker-Ring 58-60, 03130 Spremberg Vlastník: pán Ralf Stenzel, Spremberg

Mehr

PLYNOVÉ ATMOSFÉRICKÉ KOTLY ATTACK MAXIMUS RZT, RZK, RT, RK, RST, RSK PLUS NÁVOD NA OBSLUHU

PLYNOVÉ ATMOSFÉRICKÉ KOTLY ATTACK MAXIMUS RZT, RZK, RT, RK, RST, RSK PLUS NÁVOD NA OBSLUHU PLYNOVÉ ATMOSFÉRICKÉ KOTLY ATTACK MAXIMUS RZT, RZK, RT, RK, RST, RSK PLUS NÁVOD NA OBSLUHU W W W. A T T A C K. S K Obsah návodu 1 Základné informácie... 3 Úvod... 3 Ovládací panel kotlov ATTACK MAXIMUS

Mehr

Návod na obsluhu. Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB162-80/ /2005 SK (SK) Pre obsluhu

Návod na obsluhu. Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB162-80/ /2005 SK (SK) Pre obsluhu 7217 2700 12/2005 SK (SK) Pre obsluhu Návod na obsluhu Plynový kondenzaèný kotol Logamax plus GB162-80/100 Prosíme starostlivo preèíta pred obsluhou zariadenia Obsah 1 Popis základného regulátora Logamatic

Mehr

produkt Informácia o olejových, plynových a dvojpalivových horákoch

produkt Informácia o olejových, plynových a dvojpalivových horákoch produkt Informácia o olejových, plynových a dvojpalivových horákoch WM 20 na olej, plyn a dve palivá Horáky monarch WM 20 (150-2600 kw) Kompaktné a výkonné Pokrok v tradícii: Nový monarch Značka monarch

Mehr

Návod na montáž. Tepelné čerpadlo commotherm. pre prevádzku soľanka-voda a voda-voda (SW, WW)

Návod na montáž. Tepelné čerpadlo commotherm. pre prevádzku soľanka-voda a voda-voda (SW, WW) Návod na montáž Tepelné čerpadlo commotherm pre prevádzku soľanka-voda a voda-voda (SW, WW) Úvod ÚVOD Vážený zákazník! Váš vykurovací systém je prevádzkovaný tepelným čerpadlom HERZ a nás teší, že aj Vás

Mehr

Návod na obsluhu. Kondenzačný kotol CGB-11 CGB-20 CGB-24 CGB-35 CGB-50 CGB-75 CGB-100 CGB-K-20 CGB-K-24 CGB-K40-35

Návod na obsluhu. Kondenzačný kotol CGB-11 CGB-20 CGB-24 CGB-35 CGB-50 CGB-75 CGB-100 CGB-K-20 CGB-K-24 CGB-K40-35 Návod na obsluhu Kondenzačný kotol CGB-11 CGB-20 CGB-24 CGB-35 CGB-50 CGB-75 CGB-100 CGB-K-20 CGB-K-24 CGB-K40-35 Wolf Slovenská republika s.r.o., Galvaniho 7, 821 04 Bratislava, tel. +421 2 4820 0802,

Mehr

SK - Vyhlásenie o parametroch

SK - Vyhlásenie o parametroch SK - Vyhlásenie o parametroch v zmysle vyhlášky MDVRR č. 162/2013 Z.z. Výrobok: Náterové látky rozpúšťadlové dvojzložkové Typy výrobku: PD, PE, PG, SD, SG, SE a jej doplnkový material: riedidlá VP 30-2438/0,

Mehr

Plynové zásobníky na ohrev TÚV

Plynové zásobníky na ohrev TÚV Plynové zásobníky na ohrev TÚV ATTACK PZO NÁVOD NA OBSLUHU W W W. A T T A C K. S K OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 VŠEOBECNÝ TECHNICKÝ POPIS... 3 3 PRINCÍP ČINNOSTI... 3 4 ZÁKLADNÉ ROZMERY ZÁSOBNÍKOV VODY... 4 5 ZÁKLADNÉ

Mehr

Návod na obsluhu Prepočítavač množstva plynu EK280

Návod na obsluhu Prepočítavač množstva plynu EK280 3 Návod na obsluhu Prepočítavač množstva plynu EK280 Prepočítavač množstva plynu EK280 73022733 Verzia: a Dátum vydania: 04.09.2014 Verzia softwaru: 2.10 alebo vyššia 3 Obsah 1 Všeobecne... 7 1.1 Informácie

Mehr

SCHEITHOLZKESSEL kw

SCHEITHOLZKESSEL kw SCHEITHOLZKESSEL 15-60 kw S1 TURBO S3 TURBO S4 TURBO www.froeling.com Fröling beschäftigt sich seit über fünfzig Jahren mit der effizienten Nutzung des Energieträgers Holz. Heute steht der Name Fröling

Mehr

Betriebsanleitung. Návod na obsluhu. Steuerung FC 1000 für Vibrationsförderer. Riadenie FC 1000 pre vibračný dopravník. Wir führen zusammen

Betriebsanleitung. Návod na obsluhu. Steuerung FC 1000 für Vibrationsförderer. Riadenie FC 1000 pre vibračný dopravník. Wir führen zusammen IntegratedFeeding Systems Betriebsanleitung Steuerung FC 1000 für Vibrationsförderer Návod na obsluhu Riadenie FC 1000 pre vibračný dopravník Wir führen zusammen IFSYS - Integrated Feeding Systems GmbH

Mehr

Odporový teplomer pre procesnú techniku

Odporový teplomer pre procesnú techniku Typový list 90.2820 Strana 1/8 Odporový teplomer pre procesnú techniku Pre teploty od -200...+600 C S ochrannou trubkou z nerezu, titánu, tantalu, materiálu inconel a hastelloy Možnosť dodania s dvojvodičovým

Mehr

Effizienz Plus Vorlage 1 08/2008 Viessmann Werke. Efektivita Plus. Klimatická / Energetická situácia

Effizienz Plus Vorlage 1 08/2008 Viessmann Werke. Efektivita Plus. Klimatická / Energetická situácia Vorlage 1 08/2008 Viessmann Werke Efektivita Plus Klimatická / Energetická situácia Ceny palív na rekordnej úrovni 120 Vývoj cien ropy 1960 2008 110 100 90 80 US-$/Barrel 70 60 50 40 30 20 10 0 1960 1965

Mehr

Slovenská Poľnohospodárska univerzita v Nitre. Spaľovanie vlhkej biomasy. Technická fakulta. (Diplomová práca) Študijný program:

Slovenská Poľnohospodárska univerzita v Nitre. Spaľovanie vlhkej biomasy. Technická fakulta. (Diplomová práca) Študijný program: Slovenská Poľnohospodárska univerzita v Nitre Technická fakulta. Spaľovanie vlhkej biomasy (Diplomová práca) Študijný program: Študijný odbor: Školiace pracovisko: Školiteľ: Poľnohospodárska technika 4112800

Mehr

Dimenzovanie kachľových pecí. Pozlovice

Dimenzovanie kachľových pecí. Pozlovice Dimenzovanie kachľových pecí Pozlovice 21.10.2009 V podobe príjemného kvalitného sálavého tepla a optiky plameňov ohňa Kachliar ako jediný remeselník prináša oheň do stredu domácnosti Ale bohužiaľ aj tento

Mehr

Predložky s akuzatívom alebo datívom:

Predložky s akuzatívom alebo datívom: Skloňonanie podstatných mien: Mužský rod Ženský rod Stredný rod Množné číslo Nominatív Genitív Datív Akuzatív des es es dem em den en die e er er die e das des es dem em das es die Männer Männer den Männern

Mehr

Hoval ThermoCondensor AF ( ) dochladzovač spalín pre prevádzku s plynom alebo olejom EL (obsah síry < 50 ppm), bioolejom

Hoval ThermoCondensor AF ( ) dochladzovač spalín pre prevádzku s plynom alebo olejom EL (obsah síry < 50 ppm), bioolejom Hoval hermocondensor AF (450-3200) dochladzovač spalín pre prevádzku s plynom alebo olejom EL (obsah síry < 50 ppm), bioolejom Popis produktu Hoval hermocondensor AF Zariadenie k získavaniu dodatočnej

Mehr

sgezeichnet m m Umweltzeichen

sgezeichnet m m Umweltzeichen Ausgezeichnet mit dem Umweltzeichen! www.froeling.com Heizen mit Scheitholz Das Familienunternehmen Fröling beschäftigt sich seit beinahe fünf Jahrzehnten mit der effizienten Nutzung des Energieträgers

Mehr

Krátky návod pre používateľov ETAMATIC OEM ETAMATIC S OEM CE-0085 AU Senzory a systémy pre techniku spaľovania

Krátky návod pre používateľov ETAMATIC OEM ETAMATIC S OEM CE-0085 AU Senzory a systémy pre techniku spaľovania Krátky návod pre používateľov ETAMATIC OEM ETAMATIC S OEM CE-0085 AU 0207 Senzory a systémy pre techniku spaľovania Obsah Obsah 1 VŠEOBECNÉ POKYNY..........................................5 1.1 Platnosť

Mehr

RADIK výšky 200 mm. variabilita. novinka. tam, kde je málo miesta 6/2011. KORADO kvalita za atraktívnu cenu. rokov miliónov radiátorov

RADIK výšky 200 mm. variabilita. novinka. tam, kde je málo miesta 6/2011. KORADO kvalita za atraktívnu cenu. rokov miliónov radiátorov 6/2011 ROČNÍK 9 novinka RADIK výšky 200 mm RADIK výšky 200 mm tam, kde je málo miesta efektivita variabilita dizajn KORADO kvalita za atraktívnu cenu 45 25 rokov miliónov radiátorov Kvalita preverená časom

Mehr

sgezeichnet m Umweltzeich

sgezeichnet m Umweltzeich Ausgezeichnet mit dem Umweltzeichen! www.froeling.com Heizen mit Scheitholz Aus bestem Haus Fröling hat sich von Anfang an auf die effiziente Nutzung des Energieträgers Holz spezialisiert. Heute steht

Mehr

Návod na montáž, prevádzku a údržbu

Návod na montáž, prevádzku a údržbu minimat Kompresorový expanzný automat Návod na montáž, prevádzku a údržbu reflex reflex minimat minimat Všeobecne Všeobecne Prehľadné zobrazenie základná nádoba MG pripojenie, riadiaca jednotka, kompresor

Mehr

S1 Turbo Scheitholzkessel. S1 Turbo NEU: NACHRÜSTBARE PELLETSEINHEIT.

S1 Turbo Scheitholzkessel. S1 Turbo NEU: NACHRÜSTBARE PELLETSEINHEIT. S1 Turbo Scheitholzkessel S1 Turbo NEU: NACHRÜSTBARE PELLETSEINHEIT www.froeling.com Heizen mit Scheitholz Fröling beschäftigt sich seit über fünzig Jahren mit der effizienten Nutzung des Energieträgers

Mehr

Návod na montáž a inštaláciu a elektrodokumentácia

Návod na montáž a inštaláciu a elektrodokumentácia Návod na montáž a inštaláciu a elektrodokumentácia pelletstar 10 60 Úvod ÚVOD Vážený zákazník! Váš vykurovací systém je prevádzkovaný technológiou HERZ pelletstar a nás teší, že aj Vás môžeme zaradiť medzi

Mehr

Konföderation der slowakischen Gewerkschaftsbünde

Konföderation der slowakischen Gewerkschaftsbünde Konföderation Gewerkschaftsbünde Konföderation Nemocenské poistenie Krankenversicherung JUDr. Mária Svoreňová Jurist KOZSR Wien, 16. 3. 2010 Náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca

Mehr

Förderfähig*

Förderfähig* www.froeling.com Förderfähig * Aus bestem Haus Das Familienunternehmen Fröling beschäftigt sich seit über fünf Jahrzehnten mit der effizienten Nutzung des Energieträgers Holz. Heute steht der Name Fröling

Mehr

Under Control Learning and Producing. EMCO Industrial Training SOFTWARE. E[M]CONOMy. znamená:

Under Control Learning and Producing. EMCO Industrial Training SOFTWARE. E[M]CONOMy. znamená: [ E[M]CONOMy ] znamená: Under Control Learning and Producing. EMCO Industrial Training SOFTWARE Programy, simulácia a CAD/CAM softvér pre vyučovanie programovania CNC strojov Vymeniteľné riadenie Jedinečný

Mehr

OSOBNÉ ZÁMENÁ. 1. pád 3. pád 4. pád. er (on) ihm ( mu/ jemu) ihn (ho/ jeho) sie (ona) ihr ( jej) sie (ju) es (ono) ihm ( mu/ jemu) es ( ho/ jeho)

OSOBNÉ ZÁMENÁ. 1. pád 3. pád 4. pád. er (on) ihm ( mu/ jemu) ihn (ho/ jeho) sie (ona) ihr ( jej) sie (ju) es (ono) ihm ( mu/ jemu) es ( ho/ jeho) OSOBNÉ ZÁMENÁ V nemčine, rovnako ako v slovenčine, máme 3 osoby v oboch číslach (jednotnom aj množnom). Osobné zámená skloňujeme rovnako ako podstatné alebo prídavné mená v 4 pádoch (N, G, D, A). Tvary

Mehr

Aus bestem Haus. S3 Turbo: Hochwertige Kesseltechnologie zum Preis der Mittelklasse

Aus bestem Haus. S3 Turbo: Hochwertige Kesseltechnologie zum Preis der Mittelklasse www.froeling.com Aus bestem Haus Fröling beschäftigt sich seit beinahe fünf Jahrzehnten mit der effizienten Nutzung des Energieträgers Holz. Heu te steht der Name Fröling für moderne Biomasseheiztechnik.

Mehr

Návod na obsluhu. Tepelné čerpadlo Pre prevádzku soľanka - voda a voda - voda (SW, WW)

Návod na obsluhu. Tepelné čerpadlo Pre prevádzku soľanka - voda a voda - voda (SW, WW) Návod na obsluhu Tepelné čerpadlo Pre prevádzku soľanka - voda a voda - voda (SW, WW) Úvod ÚVOD Vážený zákazník! Váš vykurovací systém je prevádzkovaný tepelným čerpadlom HERZ a nás teší, že aj Vás môžeme

Mehr

Časové a meracie relé Amparo

Časové a meracie relé Amparo Časové a meracie relé Amparo Jednoduché nastavenie a ovládanie Signalizácia stavov pomocou LED Skvelá dostupnosť NAKUPUJTE ONLINE! v kancelárii aj na cestách s aplikáciou Live Phone VRÁTANE INFORMÁCIE

Mehr

UNIGYR Štandardná procesná stanica s integrovanými I/O- komunikačnými rozhraniami Prípoje pre zbernice BLN-/FLN, M a PPS

UNIGYR Štandardná procesná stanica s integrovanými I/O- komunikačnými rozhraniami Prípoje pre zbernice BLN-/FLN, M a PPS 8 226 UNIGYR Štandardná procesná stanica s integrovanými I/O- komunikačnými rozhraniami Prípoje pre zbernice BLN-/FLN, M a PPS PRS10.82 Procesná stanica na štandardné aplikácie, volne konfigurovateľná,

Mehr

produkt WM 20 na olej, plyn a dve palivá Horáky monarch WM 20 ( kw) Kompaktné a výkonné

produkt WM 20 na olej, plyn a dve palivá Horáky monarch WM 20 ( kw) Kompaktné a výkonné produkt Informácia o olejových, plynových a dvojpalivových horákoch WM 20 na olej, plyn a dve palivá Horáky monarch WM 20 (150-2600 kw) Kompaktné a výkonné Pokrok v tradícii: Nový monarch Značka monarch

Mehr

50 rokov = 50 kusov. Limitovaná RETRO EDÍCIA. 4 kw. 270 l vzdušník. Špeciálny retro dizajn. retro cena 1549 bez DPH 1858,80 s DPH

50 rokov = 50 kusov. Limitovaná RETRO EDÍCIA. 4 kw. 270 l vzdušník. Špeciálny retro dizajn. retro cena 1549 bez DPH 1858,80 s DPH JJEESSEEN NN NÁ Á A AK KC CIIA A 1549 1858,80 s DPH 4 kw 270 l vzdušník množ. vzduchu 520 l/min Špeciálny retro dizajn Limitovaná RETRO EDÍCIA 50 rokov = 50 kusov AKCIA PLATÍ od 19. 9. 2016 do 31. 12.

Mehr

sgezeichnet m Umweltzeich

sgezeichnet m Umweltzeich Ausgezeichnet mit dem Umweltzeichen! www.froeling.com Heizen mit Scheitholz Fröling beschäftigt sich seit über fünzig Jahren mit der effizienten Nutzung des Energieträgers Holz. Heute steht der Name Fröling

Mehr

FRIWASTA - Plus l/min

FRIWASTA - Plus l/min SA DA S O RIGIN A L S S ILER FRIWASTA - Plus 20-500 l/min M A DE IN G E RM A NY A NY Stanica čerstvej vody pre prípravu teplej vody na prietokovom princípe "Friwasta-Plus" viditeľný rozdiel Stanice čerstvej

Mehr

SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE FAKULTA EURÓPSKYCH ŠTÚDIÍ A REGIONÁLNEHO ROZVOJA BAKALÁRSKA PRÁCA Katarína Kňazeová

SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE FAKULTA EURÓPSKYCH ŠTÚDIÍ A REGIONÁLNEHO ROZVOJA BAKALÁRSKA PRÁCA Katarína Kňazeová SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE FAKULTA EURÓPSKYCH ŠTÚDIÍ A REGIONÁLNEHO ROZVOJA BAKALÁRSKA PRÁCA 2008 Katarína Kňazeová SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA UNIVERZITA V NITRE Rektor: prof. Ing. Mikuláš

Mehr

variomat čerpadlový expanzný automat

variomat čerpadlový expanzný automat čerpadlový expanzný automat Návod na montáž, prevádzku a údržbu Obsah Všeobecne Prehľad zobrazenia, typový kód Obslužný panel Bezpečnostné predpisy, predpisy a normy 3 4 5 Montáž Rozsah dodávky Miesto

Mehr

MONTAGEANLEITUNG DES ZUSAMMENSTELLUNG MONTÁŽNY NÁVOD NA ZOSTAVU S T I N A

MONTAGEANLEITUNG DES ZUSAMMENSTELLUNG MONTÁŽNY NÁVOD NA ZOSTAVU S T I N A 167/01! MONTAGEANLEITUNG DES ZUSAMMENSTELLUNG MONTÁŽNY NÁVOD NA ZOSTAVU S T I N A EACHTEN SIE ITTE, DASS EI NICHT FACHGEMÄSSER MONTAGE, ZW. EI ÜERMÄSSIGER ODER UNGEEIGNETER ELASTUNG DES MÖELS GEGENSTÄNDE

Mehr

Holandsko. / INFORMÁCIE:

Holandsko.  /  INFORMÁCIE: INFORMÁCIE: Holandsko Preprava cestujúcich na linkách, uvedených v tomto materiáli je zabezpečovaná podľa platných prepravných podmienok dopravcu, ktorých názov je uvedený pod každým cestovný poriadkom.

Mehr

Aventa comfort. Návod na použitie Návod na montáž Je nutno mít při jízde ve vozidle!

Aventa comfort. Návod na použitie Návod na montáž Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa comfort Návod na použitie Návod na montáž Je nutno mít při jízde ve vozidle! Aventa comfort Obsah Používané symboly... 3 Bezpečnostné pokyny... 3 Pokyny na používanie klimatizácií... 3 Návod na

Mehr

CALPEX Flexibilné predizolované potrubie v "nekonečných" dĺžkach pre diaľkové rozvody a prípojky tepla a teplej vody

CALPEX Flexibilné predizolované potrubie v nekonečných dĺžkach pre diaľkové rozvody a prípojky tepla a teplej vody CALPEX Flexibilné predizolované potrubie v "nekonečných" dĺžkach pre diaľkové rozvody a prípojky tepla a teplej vody PE-Xa vnútorná rúra FCKW bezfreónová PUR - pena Oblasť použitia DN 20 - DN 150 max.

Mehr

Die enthaltenen Systeme sind lediglich technische Prinzipdarstellungen. Sie stellen somit keinen Ersatz für die komplette Planung einer Anlage dar.

Die enthaltenen Systeme sind lediglich technische Prinzipdarstellungen. Sie stellen somit keinen Ersatz für die komplette Planung einer Anlage dar. www.froeling.com Allgemein Geschätzte Fröling - Partner Mit den Energiesystemen wollen wir von Fröling den Wünschen nach umweltschonenden, sparsamen und komfortablen Systemlösungen Rechnung tragen. Diese

Mehr

Efektivita vo veľkom meradle Parné kotly

Efektivita vo veľkom meradle Parné kotly Efektivita vo veľkom meradle Parné kotly 2 Efektivita vo veľkom meradle Úvod Bosch Industriekessel Vám ponúka valcové kotly pre všetky oblasti použitia. Naše kotly sú nielen úspešne využívané v priemyselných

Mehr

Die enthaltenen Systeme sind lediglich technische Prinzipdarstellungen. Sie stellen somit keinen Ersatz für die komplette Planung einer Anlage dar.

Die enthaltenen Systeme sind lediglich technische Prinzipdarstellungen. Sie stellen somit keinen Ersatz für die komplette Planung einer Anlage dar. www.froeling.com Allgemein Geschätzte Fröling - Partner Mit den Energiesystemen wollen wir von Fröling den Wünschen nach umweltschonenden, sparsamen und komfortablen Systemlösungen Rechnung tragen. Diese

Mehr